icon

Je normálne, že ročná dcéra ešte nestojí?

lisacka1
28. jún 2024

Ahojte trocha sa bojím mala bude mať rok v júli a ešte nestvornozkovala a ani sa nepostavila na nohy je to v poriadku?

andreatytler
28. jún 2024

@lisacka1 Podla mna je pozadu hlavne koli tomu ze nestvornozkuje. Statie by malo prist az po tom co si dieta posilni svaly trupu pri stvornozkovani. Aj ked vela deti sa vytahuje do stoja aj pred tym ako stvornozkuju. Isla by som k fyzioterapeutke.

pribinak
28. jún 2024

@lisacka1 tak ročne dieťa by naozaj malo by akčnejšie
Ja by som sa prala k fyzioterapeutovi Ab ju pozrel a odporučil čo ďalej

andreakukelova
28. jún 2024

a jej pediater čo na to hovorí? podľa mňa tam treba najprv detské neurologické vyšetrenie a následne rehabilitáciu

kacena4
28. jún 2024

nestresuj nie je pozadu!! tabulka hovori ze 50% deti zacne chodit okolo 1 roku, 25% deti skor a 25% deti neskor do 1.5r. takze mate este cas a ste v sirsej norme

kika193
28. jún 2024

Ak rocne dieta ani nestvornozkuje, ani nestoji, treba ist k fyzioterapeutovi.

milanemila
28. jún 2024

@lisacka1 to ze nestvornozkuje nie je vvporiadku a co pre to robite? Mozno ma slabe brusko, je potrebne s takym dietatom cvicit, lebo pohybove zrucnosti na seba nadvezuju a mali by mat nejaku postupnost. To ze nestoji a nechodi nie je v roku problem.

lucia13022023
28. jún 2024

Chod k fyzio. Nestojí ani pri nábytku?

mogaa
28. jún 2024

Problém to nie je, ale treba zistiť prečo...teda aké iné zručnosti už ovláda....teda či sa začína dávať na štyri, prípadne či sa začína dvíhať na nohy sám za pomoci nábytku....čo povedal pediater? ak by pediater videl problém, pošle vás na rehabilitácie.....dieťa môže mať oslabené niektoré svaly, to ti nikto na diaľku nepovie, rovnako môže byť len z tých pohodlnejších.....problém tam nemusí byť vôbec žiadny, ale aj môže byť....

asdfka
28. jún 2024

Moja zacala stvornozkovat ako 11,5 mesacna, sadla si tyzden pred prvymi narodeninami, ma 15m a este nechodi samostatne.
U fyzio sme boli 2x, lebo vsak clovek na nete najde vsetko 🤦‍♀️ je uplne v poriadku, nie kazde dieta je tabulkove.

tamta
28. jún 2024

Na 4 sa vie dat? Sadnúť si?

1mina
28. jún 2024

Moji neboli nejaky estra rýchli, obaja začala stvornozkovat a sedieť v 10mesiacoch a potom sa to rozbiehali, chodili akoze samostatne nie pri nábytku okolo 14 m. Ale ak v roku ešte nestvornozkuje pýtajte sa k fyzio nech ju pozrie. Či není hypotonicka, či nemá slabé brucho atď, keď tak vám dá možno nejaký cvik dva a rozbehne sa. Možno to aj nič nebude a kým dostanete termín k fyzio ak sama začne 😁

ninusa221
28. jún 2024

@lisacka1 klud ja som bola taká že nič ani stvornozkovanie aj chodiť som začala ževraj neskôr naši sa tiež báli išli k doktorke a povedali im že som len lenivá 😅 potom som už začala po nejakej chvíle chodiť. Brat zas vôbec nestvornozkoval a ako 9 mesačný sa postavil a prešiel skoro sme odpadli 😀😀😀.

petronela1985
28. jún 2024

@lisacka1 moja dcéra sa prvý raz postavila v 14. mesiacoch, vtedy rovno začala aj štvornožkovať. V 16. mesiacoch začala chodiť.

miskamisiq
28. jún 2024

@lisacka1 ja by som pre svoj vlastný pokoj naozaj navštívila fyzioterapeuta ako píšu baby vyššie. Veď bábo len pozrie a ak je v poriadku tak vám len odporuci jednoduché cviky a ako ho motivovať ku stvornozkovaniu a potom ku chôdzi.

taktotedanie
28. jún 2024

Nie je to v poriadku

jaja391112
29. jún 2024

@lisacka1 naša začala stvornožkovať okolo 1 roku q do 16 mesiacov sa sama rozbehla.

floki1994
29. jún 2024

@lisacka1 to že nestoji by som neriesila...ale ak ano nestvorznožkuje tak to by ma viac štvalo..ale ja už by som bola u fyzioterapeuta namiesto písania na MK

lauricka
3. júl 2024

@lisacka1 štvornožkovať je dôležité, čo na to váš pediater? Mal Vás poslať k odborníkovi...

libusak
4. júl 2024

Moja tiez a v 13 zacala stornozkovat a v 14 sa postavila pri nabytku a odcupitala 😳
Neviem na co cakala 🤣

akvi
4. júl 2024

Mám kamosku, ktorej dieťa ešte v roku a pol nestálo. Behala od roka po všetkých možných doktoroch. Dieťaťu nič nebolo, do 2 rokov dobehlo ostatné deti vo všetkom. Čo som ale videla ja, tak kamoskinu prehnanú starostlivosť a až chorobný strach o dieťa. Sedeli sme napríklad na deke na dvore, jej dieťa sa začalo presúvať mimo deky do trávy a ona ho v momente brala a nedovolila mu. Keď som sa jej opýtala, že prečo, tak že ona sa bojí, že ho v tráve bodne včela, mravec, že chytí kliešťa, že tam predtým bolo h...o. No proste milión strachov. Takže aj to dieťa podľa mňa rezignovalo, lebo čokoľvek ho zaujímalo, dostalo stopku. Tiež mu všetko podávala, čo chcelo, nemuselo vyvinúť žiadnu snahu dosiahnuť na niečo. Proste ona sama svojou uzkostlivostou zabíjala v dieťati tú túžbu po pohybe a objavovaní. Ja som sa s ňou aj prestala stretávať, lebo som sa na to nemohla pozerať. Keď som jej priatelsky naznacila, že to preháňa, tak sa urazila. Nevravím, že je to váš prípad, len sa skús možno zamyslieť, či dávaš dieťaťu dosť príležitostí, aby mali chuť sa dať na štyri alebo ťahať do stoja. A samozrejme, ja by som sa obrátila aj na odborníkov, lebo zase, radšej raz zbytočne ísť, ako pozde.