Je potrebné strihať dievčatku vlásky?

ajko
30. apr 2017

Ahojte žienky. Máme doma po dvoch chlapcoch malú princeznú a ja som sa konečne dočkala, že jej vlásky dorástli a môžme používať sponky a gumičky. Má 16 mesiacov, ale ešte vôbec nebola strihaná. Vlásky má jemnučké, nie veľmi husté. Čím ďalej sa stretávam s názormi, že jej ich treba ostrihať, aby ich neskôr mala silnejšie, hustejšie. Je to naozaj pravda? Skutočne strihaním vlásky zhustnú a spevnejú? Chalanov sme veru strihávali a vlasiská majú úžasné. Len neviem, či ich majú také práve kvôli tomu strihaniu, alebo je to genetika. Ďakujem.

deti95060810
30. apr 2017

Ak máte čo strihať tak prečo nie. Moja dcéra nemala vlásky do 4 rokov. chodili sme po lekároch, nemohli prísť nato, že prečo nerastú. A potom je začali super rásť . Momentálne ich má poniže lopatiek. vlásky sú skôr genetika....

klaudise
30. apr 2017

@ajko všetko je to v génoch...mne kaderníčka povedala, že tým, že sa vlasy ostrihajú, nedorastú ďalšie korienky. Švagriná svojej dcére nikdy nestrihala vlasy, má 5 rokov a má ich husté a dlhé po pás, pritom, keď mala rok, na hlavičke nemala vôbec vlásky.

erickatt
30. apr 2017

@ajko ak ma raz 100 korienkov bude mat 100 ak na 1000 bude mat 1000 je to fakt genetika. Keď ostrihate skor zacnu rast akoby rovnako a preto vyzerajú hustejšie. Ked chcete niečo pozrite si lunárny kalendár a strihajte podľa neho. Toto funguje mne podľa neho chodia do kaderníctva ženy niektoré..

13091991
30. apr 2017

Moja dcerka bude mat v maji 3 roky a tiez este nebola strihana...nejak sa mi do toho este nechce...nema paperkove vlasy takze sme sa este nestrihali..

25daniela
30. apr 2017

Ja som kazdej svojej dcere ostrihala vlasy do hola po roku, dovtedy sa vraj babatku vlasky strihat nemaju 🙂 Dokonca tej, co ma najslabsie a najjemnejsie este aj v dvoch rokoch, pretoze sa dostala k nozniciam a podarilo sa jej vystrihnut si na vrchu hlavy taku dieru, ze sa nic ine nedalo robit, iba to ostrihat dohola.
Kazda ma vlasy ine pri rovnakej starostlivosti..
Priklanam sa k tomu, ze genetika...
Ak jej konecne dorastli a tesis sa z toho, ze neake ma, tak naco strihat?

silviak
30. apr 2017

Je to blbost. My sme dcere do 10-tich rokov vlasy nestrihali. A my ich huste za 4-roch🙂

hors
30. apr 2017

@ajko Ahoj ja mam chalana a dve baby😀 ja som prvu dcerku strihala 3x do roka vlasky ma dlhe po pas a huste mala len take chmiricko druha dcerka ma 11 mes a bola strihana uz 3x a tiez mala take kde vlas tu vlas 😀a teraz jej zhustli a spevneli.Neviem ci je to strihanim ale myslim si pretoze kazde strihanie sme citili zmenu vlaskov ,ze su pevnejsie.Neter ma dcerku ktora ma 5 r a nestrihala ju vobec vlasky ma strasne riedke a uple ako paperie teraz neter banuje ,ze ju mala ostrihat ked bola mala ,ze teras jej je luto aby chodila do hola ostrihana ked je velka.Ci je to geneticky dane alebo to fakt ,ze strihanie zhustuje fak neviem len pisem vlasnu skusenost 😀

miku1
30. apr 2017

@ajko Moja staršia mala veľmi jemné vlásky, bola už strihaná asi 3x a veľmi jej to pomohlo. Upravil sa jej jak rast vlasov (predtým jej rástli tak čudne) tak jej vlásky aj krásne zhustli a má ich oveľa lepšie ako ich mala. Mladšiu sme tiež už strihali, nakoľko mala predné vlásky dosť preriedené, takže uvidíme, ako to bude ďalej.

mirkaaa80
30. apr 2017

@ajko strihaním sa vlasové cibuľky nepomnozia, je to geneticky dané. Prvé vlásky bývajú ešte jemné, preto po ostrihanie sa môže zdať, že zhustnu. Veď chlapi sa väčšinou strihaju na krátko a dosť často....Nevšimla som si že by okolo mňa chodili všetci s hrivou ako lev.

mily7
30. apr 2017

Strihanim nic nepiriesite. Som z troch surodencov,dvaja z nas maju huste vlasy po mamke a ja riedke jemne po otcovi. Moje boli strihane od mala v roku do hola napr a teraz vysledok? Kratke jemne vlasy. Genetika😁

mimla
30. apr 2017

Počet a tvar korienkov je daný. Opticky vlasy možno zhustnú, ale to je asi tak všetko. Moja mama toto nepochopila a dosť dlho som vyzerala ako z koncetráku. Ešte na základnej škole som mala vlasy, ako keby ma doma neznášali. Prosím, nerobte to svojim deťom. Vlasy nezhustnú ani nespevnejú.

agy111111
1. máj 2017

@ajko taketo nazory si ani nemsimaj, je to len genetika. Ja som o tom uz precitala vela vela... a folikuly vlaskov su dane ked je dietatko este v brusku. Ked ju ostrihas, vlasky sa ti zdaju iba opticky hustejsie ale vobec to od toho nebude zavisiet. Ja mam 2,5 rocnu dcerku a ostrihala som ju 2x asi po 3 cm, pretoze ona gumicky nechce vobec nosit.

0silvia0
1. máj 2017

To fakt sa deti strihaju dohola kvoli zhustnutiu vlasov? To som este nepocula ani nevidela, chudence deti...

ynett
1. máj 2017

Tak ako píšu baby, je to genetika. Strihaním vlasy nezhustia ani nič. Ja som od mala bola strihaná ako chlapec. Čož mi nevadilo lebo som vyrastala medzi chlapcami a mám riedke jemné vlasy. Moja sestra už bola benjamínek odjakživa jemné dievčatko a tak strihaná až tak nebola. Nosila dlhšie vlasy a má ich husté a pevné.

gondyo
1. máj 2017

nechajte ešte trochu podrásť a potom na znamenie leva podľa lunárneho podstrihávať tak každé 4 mesiace,ak nechcete čakať tak už zajtra je dobrý termín,my sme už objednaní ku kaderníčke...a neumývať vlásky na všetky vodné znamenia,odporúčam preštudovať lunárny kalendár