Je pri MMR očkovaní najhoršia vakcína ?
Ahojte mamičky je pravda že MMR je asi najhoršia vakcína že má veľmi veľa nežiaducich účinkov??
@fitmama07 za tento názor tlieskam. Tolko sa tu glorifikuju lekari, chcu nam len to najlepsie...bohuzial, alebo bohuvdaka? Za prvý rok zivota mojej najstarsej dcéry....kolko som stretla lekárov, ktorí boli k nicomu, viac uskodili ako pomohli, vraj odborníci, pohadzovali si nás ako horúci zemiak, ked uz nevedeli povedat preco sa deje to co sa dialo, tak sme zo to mohli my rodicia, vraj sme precilivelý a nervózny.....aj teraz po 6 rokoch mám v sebe takú strašnú zlosť na tích doktorov.... Veľmi rýchlo som sa vyliečila z tej slepej dôvery k lekárom, našťastie.....
@itmama15 uviedla som meno lekára ktorý bol sponzorovany antivakcinacnou firmou, nikoho iného som neuviedla. Iba toho kto vlastne rozšíril mýtus o prepojení očkovania s autizmom.
Ale už sa viac nechcem baviť na túto tému, je to úplne zbytočné lebo očividne matky ktoré sedia za internetom vedia viac ako dlhe roky štúdií lekárov a výskumov
@zuzka1117 Myslím si že ak si túto problematiku niektorá mamička naozaj dokladne študuje, vie o nej viac než mnoho našich lekárov, ktorí sa v škole učili tak akurát kedy, čo a ako majú pichať. Žiaľ pri ich vyťaženosti si viem predstaviť že im veľa času na štúdium tejto problematiky nezostáva a teda vychádzajú z toho čo sa učili pred mnohými rokmi + aktuálna legislatíva. Keďže rodicia nesú zodpovednosť za svoje dieti, som rada že to nenechávajú len na lekároch.
Keby nebolo škodlivé neodskodnavali by ľudí https://dennikn.sk/blog/1151542/cesko-chysta-pr...
Doktorka mojich detí pracovala v očkovacom Centre v Prahe. A sama mi nenúti dieťa očkovať. Povie svoj postoj, svoj názor a ten môj rešpektuje. Keď som sa jej pýtala na MMR, prečo sa neposunie očkovanie, keď v tomto období keď sa očkuje sa začína "prejavovaty" autizmus. Tak mi povedala, že nevie. Keby si boli 100%ne istý že očkovanie nič nespustí tak by to očkovanie posunuli. Takto ak sa niečo objaví,sa len objaví"výhovorka", že ten autizmus by sa prejavil tak či tak. Takže hoc tam pracovala, mal k tomu blízko nenúti očkovať dieťa ako iní lekári.
@jamatkaroka takže ak budeš napríklad chorá tak budeš skôr dôverovať mamičke ktorá si hľadá informácie na internete ako lekárovi, lebo čo ak tu tvoju diagnózu na škole len rýchlo preleteli? Vieš hľadať si informácie nie je zle , ale smutné je že málo ľudí vie rozoznať hoax od pravdy, často chýba kritické myslenie a potom to takto dopadne. Ľudia sú takí arogantní že sa povysuju nad druhými iba kvôli tomu že niečo čítali a myslia si že sú odborníci na medicínu keď naposledy mali biológiu možno na strednej škole.
@zuzka1117 hovorím o očkovaní, nie o chrípke. To je rozdiel. Úlohou toho lekára je vakcínu len pichnúť, nie ju namiešať. A práve ľudia ktorí spochybňujú lekárov majú kritické zmýšľanie. Neverú hneď všetko čo im lekár povie, ale študujú si o tej téme viac a rozhodnú sa pre to čomu najviac dôverujú. A povýšenecke sa mi zdá byť ti že ich odcudzuješ lebo máš iné presvedčenie.
Ja inak nechápem týmto "žabo-myšim" vojnám. Keď chcem očkujem, keď nechcem neočkujem. Každá strana má svoju pravdu. Mimochodom z okolia xy lekárov a sestier nedalo svoje deti očkovať, prečo? A keď som počujem ako niektorí ľudia končia medicínu,tak mi je z toho zle. A mám to z pravej ruky. Peniaze sú viac ako ľudský život, bohužiaľ.
@jamatkaroka oni tomu rikaji “studovat” 🙏
@meesha čo ty chápeš pod pojmom študovať?
@jamatkaroka systematicke a komplexni vzdelavani, urcite ne precteni 10 utrzkovitych clanku ze zdroju ruzne urovne.
@jamatkaroka "Myslím si že ak si túto problematiku niektorá mamička naozaj dokladne študuje, vie o nej viac než mnoho našich lekárov, ktorí sa v škole učili tak akurát kedy, čo a ako majú pichať. " Tento výrok si myslela vážne? 😀 Takéto "niektoré mamičky", ktoré "dôkladne študujú" predpokladám, že na určite vedia o vakcinácii viac, ako lekár, ktorý má za sebou dlhé roky štúdia a praxe? 😀 Vážne??? Mamičky nielen z môjho okolia šíria na soc. sieťach hoaxy a hlúposti, nevedia rozoznať, čo je realita a fikcia, na základnej sa nevedeli naučiť ani periodickú sústavu prvkov, v profile majú ako školu uvedenú Vysokú školu života a robia osvetu o očkovaní - týmto neurážam nikoho inteligenciu a vzdelávacie schopnosti. Povedať, že mamička, má z internetu a z dostupnej literatúry (to ešte fandím, ak si tá mamička dá námahu rýpať sa niekoľko rokov v literárnych zdrojoch a robiť výskumy) naštudované viac, ako lekár je veľmi silná fráza.
@ada93 trefne napisane.
Odporucam vsetkym vyborny blog 😃 kocka tam presne opisuje taketo diskusie...ako sa nezblaznit 😃
https://invivomagazin.sk/ako-sa-nezblaznit-z-(n...
@lauritkatesty moc pěkné, jen se obavám, ze pro antivax moc dlouhe 🤔
@meesha to je pravda...🤣
@baccio
''@baccio kiahne vymizli vďaka ľuďom ktorí na tom pracovali mnoho rokov.V 58 .mom padlo rozhodnutie vyhubiť konečne ten vírus.Nielen čo sa týka v rámci očkovania ale celkovej izolácie vírusu vo voľnej prírode.Systematicky sa na tom pracovalo v 70tich krajinách. ...a jednym z prostriedkov bolo aj očkovanie. Až v 77mom bol zaznamenaný posledný prípad pravych kiahní a ako vyhubenie boli zapísané až 80.tom roku Oni sa nestratili samé od seba.''
Tak na tie bludy sa nedalo nezareagovat. To akoze chces tvrdit, ze aj mor sa nestratil sam od seba???A tiez ''zmizol''. Zaujimave, ze prave kiahne sa vyhubia vakcinaciou len a mor zmizne sam od seba. 😀 😀 Neviem, ci ten tvoj prispevok prirovnat k science-fiction alebo k rozpravke na dobru noc. V kazdom pripade som sa pobavila. 😀
@ada93 stojím si za tým čo som napísala.
@ada93 Velmi dobre viem, co sa ucia na medicine na VS, z prvej ruky, takze zdielam nazor, ze inteligentny a mysliaci clovek, ktory sa teme venuje hlbsie, systematickejsie a hlavne chce vediet viac (nie preto, ze sa to s odporom a nechutou musia ucit na skusku), predbehne svojimi vedomostami aj cloveka s titulom MUDr. Dnes je vacsina neockujucich rodicov VS vzdelanych. To mas ako v tej bajke o korytnacke a zajacovi. 😀
@77laura no tak kdyz jsi tak velechytra tak jsi jiste schopna pochopit, ze mor a prave nestovice jsou uplne jine nemoci, prenasene jinou cestou, bakterialni x virova infekce atd....a nedas prostor zjednodusenemu uvazovani, ktere jsi zrejme ve slabe chvilce vypustila ve svem prispevku.
Vakcinacia nezahrna len lekarov,ktori pichaju vcelicky,ale hlavne team vedcov,virologov a dalsich medicinsky vzdelanych,ktori sa venuju roky skumaniu a studiu virusov a vyvojom vakcin, publikuju studie vo vedrckych casopichochJe to komplexny medicinsky obor.Ak si toto vsetko niekto dokaze" nastudovat^ len tak z internetu a teda byt zarucenym odbornikom na vakciny,tak klobuk dole.
@lauritkatesty ale sú aj takí čo to skúmajú dobrovoľne (nie antivax)!
@77laura prepáč ale už keď fakty pokladas za bludy tak ťažko s tebou diskutovať. Mor je úplne iné ochorenie ktoré malo svoj rozmach hlavne v 17 .storočí kedy medicína bola fakt na ,,vysokej úrovni,,....Dlho sa ani nevedelo čo ho spôsobovalo...ľudia verili že je to trest pre inoveriacich....pre neverníkov a podobne nezmysly.
@77laura doteraz hľadajú a zaoberajú sa tým čo to mohlo spôsobiť....vraj to bola kombinácia vyrusov...ktoré sú už teraz identifikované...ako kiahne a osýpky či ebola....a podobne .A v tom 17 storočí je všeobecne známe že hygiena bola veľmi biedna...choroby sa šírili potkanmi...krysami...nakazenym dobytkom.Cize to že momentálne mor nieje ...neznamená že sám vymizol.
@77laura kiahne sú zatiaľ jediný vyrus ktorý sa podarilo eliminovať....Ľudstvo aj medicína sa vyvíja a to čo v 17.storoci sa nedalo ...teraz sa už dá....ale nie zo dňa na deň prepana.Vidiet vo všetkom konšpirácie....chamtivosť...a to že vám niekto chce zle ....tak takto by som žiť nedokázala.
@basska11 prrpodkladam.ze taki.ktorim.deti ocboreli. Je to pochopotelne. Napriek tomu netreba zahadzovat vyznam ockovania pre spolocnost. Chapem,ze sa vzdy hlada vinnik a kedze vela chorob vznika vtedy ked sa aj ockuje,ma.to.nestastnu spojitost. Avak korelacia nie je kwuzalita. Skus si preitat vysvetlenie. https://tech.sme.sk/c/7320638/korelacia-a-kauza... Olrem toho je kopec studii, co sa tyka chorob a ockovania versus vedlaj.ucinkov. Aj cukrovka bola vyvratena. Medicina je veda zalozena na faktoch,nie domnienkach.
@lauritkatesty tak ja si myslím k tej cukrovke že ockovanie je rýchlejší spustas keďže má dieťa predpoklad že má v rodine cukrovku atd ockovanie mu to môže horsit preto by mali pred ockovanim robiť dôkladnejšie vysetrenia a umožniť detom ktoré by ockovanie mohlo uškodiť neockovat ich

@basska11 tiež viem o neurológovi, ktorý sa toto pýta ako prvé...nie zo srandy, oni s tými deťmi pracujú....nezávislé tri matky ktoré sa nepoznaju ,len z videnia, každej jednej sa opýtal , či vedia čo svojmu dieťaťu spôsobili.... stačí viac otvoriť oči.... očko niečo do seba má, cely ten jeho cieľ a úmysel...no nie s takou dávkou chemosra*iek do tela ake obsahuje ,nie do telíčok bez imunity......ale žiaľ...realita je úplne iná, nielenže nefunguje-vidime v praxi, očkovany ochoreje na chorobu pred ktorou má byť chránený a áno často vôbec nie s miernym priebehom...ale aj škodí...a čím ďalej tým viac..len sa o Tom viac hovorí, ľudia sa prestávajú báť....ako je možné, ako môžu dovoliť očkovať MMR vakcínou 5-6 MESAČNE DETI!!!!!!! tesne za alebo medzi základnými očkovaniami...dialo sa to v Trebišove, a deťmi našich spoluobčanov... koľki z vás, z vašich rodičov dostali v priebehu prvého pol roka toľko vakcín a kombinácii ako naše deti? Koľki starí rodičia a prastarý rodičia nemajú ani polovicu očkovaní čo naše deti..a stále sa bavíme o nejakej neexistujucej kolektívnej imunite? Tu vytvárajú hádam len deti v škôlkach???? Zvyšku sveta sa to netýka?veď tie deti v osadách sú už samé o sebe degradovane nízkou inteligenciou a postihnutiami z incestov.a naockuju ich mmr kou? Wtf? . myslíte že im robili nejaké genetické testy či to na nich nezanechá následky??? ..celý ten to farmabiznis si ohýba zákony ako jemu pasuje....odmietam dať dieťaťu vakcínu ktorá je "vypestovana" na cudzej dna z potratenych plodov ľudských i zvieracích! Odmietam dávať môjmu dieťaťu do tela chemikálie rovno priamo do svalu.do obehu..sami sme si neraz zažili že sme mali problém a práve s očkovanym dieťaťom!!!! a práve tí uznávaní lekári nám pomôcť nevedeli, a pohadzovali si nás ako horúci zemiak len aby sa na zbavili a v priapde problému ten problém nepadol na ich hlavu.su to obyčajný ľudia obyčajne 💩💩💩 ako my všetci...to že niekto študoval a má titul, z neho nerobí väčšieho odborníka ako Človeka ktorý titul nemá ale zaoberá sa tým lebo ho to dajmetomu baví a vidí v Tom zmysel...v dnešnej dobe kedy väčšina vyštuduje za klobasy (úplatky alebo cez posteľ) zveriť to najcennejšie čo máme do rúk takým osobam? Koľko prípadov bolo, kedy práve ten ochranca života život decku vzal ? Koľko lekárov po smrti novorodenca flusne matke po pôrode do očí bez citu "Veď si urobíte ďalšie".akokeby to bolo nič, ďalšie číslo na výrobnom pase ..tak nech mi nikto nehovorí že títo ľudia sú svätí a chcú všetkým len to najlepšie 🤦🏼♀️ koľko hnoja a hniloby je v politike, a v iných oblastiach,,toľko je aj v zdravotníctve...keby nebolo chorých, farmaceuti by nám boli k hovnu...narovinu...medzi lekarmi je malé percento "čistých" ľudí ktorí berie tomu čo robia a robia to uprimne a vzdelávajú sa venujú tomu čas priestor robia si vlastné záznamy....ozvu sa a prídu o všetko čo roky budovali.... že sa o nich nehovori? Kto by sa z nás sám dobrovoľne udal ? Nikto....kto chce nech si očkuje...ale nech sa stará o svoje decko....nie o dieťa ktoré nevynosil, nevypiplal, o ktoré sa nestará a o ktorom nič nevie...o ktoré s a nikdy nebude musieť starať...pravidelne prispievam chorým deťom na liečby, kde je štát? Kde sú poisťovne? Kde sú lekári, prečo neliečia zadarmo keď sú takí úžasní? Aspoň raz mesačne, jeden deň... Gen.testy sa prečo nerobia automaticky? Pretože sú drahé? Pretože by ostala veľká časť populácie nezaočkovana ? Koľko zdravia a životov by sa zachránilo? Čo tam po životoch, keď by to naštrbilo vieru v to že očkovanie je zdravé , nezavadne a priam prospešne... vždy to bude boj medzi dvomi tábormi....len škoda že tak ako tí ktorí sú za očkovanie za každú cenu ..nevenujú toľko úsilia a času ako venujú útokom proti "antivaxerom" na to aby sa vyrábali vakcíny bez tých svinstiev.. veď na čo...deti máte zdravé, čo vás po zvyšku sveta, čo vás po Tom že nejaky Jožko ostal ležiaci... čo vás po Tom že Anička po očkovaní neudrží lyžičku v ruke, čo vás potom že nejaký Peťko na konci republiky zomrel.... niekto sa bojí chorôb, niekto nežiaducich účinkov....to je všetko....