icon

Je pri MMR očkovaní najhoršia vakcína ?

9. jan 2020

Ahojte mamičky je pravda že MMR je asi najhoršia vakcína že má veľmi veľa nežiaducich účinkov??

ktochytavzite
11. jan 2020

@ptmt1011 jasne bezna detska choroba ale ak to dostane nivorodeniatko tak to konci smrtou a preto sa zaviedlo povinne ockovanie aby boli chranene malinke deti a chori ludia

ktochytavzite
11. jan 2020

@calimero3w farma priemysel a ked budes lezat v nemocnici ,pytaj si ken cistu vodu,ziadne lieky,infuzie nic ani nic na diagnostiku

basska11
11. jan 2020

@zuzka1117 Jaj no veru kolektívna imunita das dieťa do škôlky a nonstop choré dakujem za taku imunitu

basska11
11. jan 2020

@baccio Jaj kokso a čo potom nevyhubia tak aj iné vazne vírus?

bublinka1426
11. jan 2020

@evittam tu je pripad kedy sa ludia zjavne nedali preockovat.

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
basska11
11. jan 2020

@bublinka1426 mmr sa ockuje len v 15m a v11r života potom už nie !!!

evittam
11. jan 2020

@bublinka1426 Zjavne ani nevieš kedy sa ockuje proti osypkam.

evittam
11. jan 2020

@ktochytavzite Novorodenci sa neockuju.

elly23
11. jan 2020

Všetci sme boli očkovaní a teraz ľudia vymýšľajú, keď majú svoje deti dat. Nevravím, že sa nebojím, ale očkovanie možno aj posunúť, keď dieťa bude zrelejsie, viac pripravené

bublinka1426
11. jan 2020

@elly23 jasne ako to mamina citi, pozna si dieta najlepsie

basska11
11. jan 2020

@lubi40 nikdy nezabranis tomu aby tvoje dieťa chorobu nedostalo to by si ho musela držať len doma ani ockovanie ti nezaručí že chorobu nedostane nie je totiž 100%ano môže zmierňovať priznaky ale ak má dieťa zlu imunitu atd môže to tak isto bohuzial zle skončít

elly23
11. jan 2020

Ja som posuvala o 3 mesiace a aj tak dostal dajaký vírus hneď na to, že nám pre zvracal a pre hnackoval noc...

bublinka1426
11. jan 2020

@basska11 ale neviem preco je to vzdy ponate z tejto strany, ak ma dieta zlu imunitu tak byavva casto chore. jasne ked je dieta casto chore s ockovanim pockam. ale preco hned malovat certa na stenu, nerozumiem. chapem ze je to risk ale my sme zaokockovani a sme tu.

zuzka1117
11. jan 2020

@basska11 prepáč ale si úplne mimo

leeo
11. jan 2020

@zafi to je mi luto. Pytam sa, lebo si zbieram informacie o NU. Kedze obe strany su fanaticky zainteresovane (myslim tym antivax a provax) takze najlepsie asi bude si na zaklade info od mam spravit zaver samemu. Malej prajem nech sa to da do poriadku, verim ze z toho moze vyrast.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ktochytavzite
11. jan 2020

@evittam to mi je jaane ale preto sa ockuje aby sa zabranilo epidemii osypol,lebo ty to prezijes bez ujmy ale nocorodenec asi tazko

ktochytavzite
11. jan 2020

@ptmt1011 nik nerobi strasiaka z neocko deti,len tu bol spimenuty ze farma biznis,tak ked farma biznis,v nemocnici si pytaj len vodu cistu.A pokial mas zdrave
deti,nvm co by tak ohrozilobich dat zaickovat,a ked mas pochybnosti daj si urobit specialne geneticke testy a tam uvidis ci ti mmr vakcina sposobi nieco zle.Ako nejakybkoznybexz ale zasa nieje dobod pre neockovanie,ako niektore pisu juj dala som zaickovat a ejzem a co?S tym sa da zit,ine je ked uz deti ostanu na vozicku ale na to sa mozu dat urobit tie spiminame testy,samozrejmenai to zacalujes.

evittam
11. jan 2020

@ktochytavzite Hm, akurát ze im to nejak nefunguje ked tie osypky maju hlavne očkovaní....

evittam
11. jan 2020

@elly23 Ano boli ale uplne inymi vakcínami ake su dnes.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
vevesh
11. jan 2020

@ptmt1011 zdrave dieta neockovane skor dostane chorobu ako ockovane, ak pride s nou do styku. Ockovane ma uz navod, ako chorobu porazit, a vylieci sa rychlejsie resp. Ak ma imunitu slabsiu, hrozia mensie komplikacie. Neockovane telo si tu obranu musi vyrobit- cize aj komplikacie su castejsie a horsie ako pri ockovanych, kedze pri chorobach ide vzdy o cas. To naozaj sa chcete vratit k umrtnosti z minulych cias, kedy z 10 deti dospelost dosiahli az 2? A myslite si, ze ked hromadne budu znova ludia prepadavat chorobam kvoli neockovanosti, ze zdravotnictvo bude pre kazdeho tak ako v sucasnosti, ked mame iba nejake civilizacne choroby a aj to trpi nimi male percento poistenych?

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
zuzap33
11. jan 2020

@ptmt1011 nič v zlom, nechci aby tvoje nezaockovane dieťa prišlo do kontaktu s nejakym sarlachom, mumsom atd. Aby si potom neplakala.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
zuzap33
11. jan 2020

@ptmt1011 po podani všetkých napr. Antibiotík sa môžu vyskytnúť nežiaduce reakcie až po anafylakticky šok, to teraz neznamená že ich vôbec nebudeme používať u iných ľudí.