Je sledovanie televízie pre sedemmesačné dieťa bezpečné?
Chcem sa opýtať keď chcem si niečo porobiť doma a nezaberá ani hranie na brušku ani nič ani ležanie pustím malému na hodinku duck tv má 7 mesiacov rád to pozerá môžem mu nejako uškodiť?
@viktoria1751 ine mamičky vas nazvu za najhoršiu matku ine v pohode
Pri mojej dcere isla tv nonstop od narodenia je zdrava šikovná uz ma.7r u nas telka ide vkuse namiesto radia.....takze dieta berie tv ako normálne a nie je zavisle bezne sa hraje alebo ide von berieme to aby niečo "hucalo" ;)
No vytvára si návyk, ktorý je v jeho veku nevhodný
A je to tu 🤦
@hopatko čo je to tu ? Ja sa normálne pytam to sa už ani opýtať nemozem?
Skoro je to, veď ho nechaj hrať sa. Sedem mesačne by už malo pomaly sedieť a loziť. Máš ho na očiach a upraces. Také deti aj tak majú slabú pozornosť, max päť minút.
No podľa mňa mu to určite neprospeje. Má skúmať veci dotykom, chytať ich, pohybovať sa a podobne… To je veľmi dôležité a týmito interakciami rozvíja svoju nervovú sústavu a motoriku.
Nejaké hračky nezaberajú? (Keď má na výber medzi hračkou a TV, tak si, samozrejme, vyberie TV.) Takže ak to naozaj musí byť a aj tak už pozeráva TV, tak určite čo najmenej. ;) Len naozaj opatrne, a keď už musis, tak skús niečo, kde aspoň nebežia reklamy....
Som zvedavá na tvoje ďalšie otázky.
Som zvedavá na tvoje ďalšie otázky.
@januska12323 už žiadne nebudú neboj sa lebo mám spokojné dieťa 👌😊
Tak keď sedem mesačný, leží len na brušku, vyzerá pozadu , po fyzickej stránke. Takže nie ležať pri tv, hýbať sa treba.
Tak keď sedem mesačný, leží len na brušku, vyzerá pozadu , po fyzickej stránke. Takže nie ležať pri tv, hýbať sa treba.
@lion777 no pretáča sa mne sa začal pretáčať iba na začiatku 6 mesiacoch hračky samozrejme chytá loziť ešte nelozi za týždeň má iba 7 mesiacov
@hopatko čo je to tu ? Ja sa normálne pytam to sa už ani opýtať nemozem?
@zuzkaa1991 veď práve to je problém, že neviete byť v tichu, nesúdim, tiež s tým mám posledné roky problém.
@viktoria1751 mozgu to dobre nerobí. telka je príliš rýchla, pre spojenie oči mozog. časom na niektorých vidno, že im to neprospieva, sú roztržité, vidím to na mojom, keď viac ide telka, tak nič ho nebaví, len by preklikával videá, pár dní bez telky a iné dieťa mám doma :D
Ak myslis zapnut ked je v ohradke ci lehatku na 5 minut nejake tancujuce ovocie ked ides na zachod, tak v pohode 😂 Pozerat hodinu telku fakt nie...
@lion777 no pretáča sa mne sa začal pretáčať iba na začiatku 6 mesiacoch hračky samozrejme chytá loziť ešte nelozi za týždeň má iba 7 mesiacov
@viktoria1751 mne sa pretáčal v troch, v siedmych začal sedieť a to už stvornozkoval ako žihadlo. Pracuj s ním, toto není v poriadku. Potrebuje presný opak, nie tv.
@viktoria1751 mne sa pretáčal v troch, v siedmych začal sedieť a to už stvornozkoval ako žihadlo. Pracuj s ním, toto není v poriadku. Potrebuje presný opak, nie tv.
@lion777 ja si myslím že na jeho mesiace je dosť šikovný načo ho mám nahlit keď chce on si sám prvý krát sadne a ja si myslím že nie každé dieťa je také šikovné aké bolo to tvoje
@lion777 ja si myslím že na jeho mesiace je dosť šikovný načo ho mám nahlit keď chce on si sám prvý krát sadne a ja si myslím že nie každé dieťa je také šikovné aké bolo to tvoje
@viktoria1751 nemusíš ho dávať sedieť, len ho nechaj hýbať sa , čo najviac, aby posilňoval svaly. Môj bol tabuľkový a v norme, je to normálny vývoj. Nie že moje vychvalujem.
Tak ja som nedavno citala vysledky velkej odbornej studie, v ktorej autori dospeli zaveru, ze akekolvek obrazovky vo veku do 6 rokov velmi negativne ovplyvnuju vyvoj dietata. Jeden z naskedkov je aj obrovdky narast roznych poruch ucenia a sustredenia u deti. 7 mesacnemu dietatu fakt tv netreba. Skor by som komentovala, co robim, ukazovala mu, spievala pri tom.
@viktoria1751 nemusíš ho dávať sedieť, len ho nechaj hýbať sa , čo najviac, aby posilňoval svaly. Môj bol tabuľkový a v norme, je to normálny vývoj. Nie že moje vychvalujem.
@lion777 pravdaže ho skoro celý deň nechávam nech sa hýbe len ja potrebujem tú hodinku na to aby som niečo zrobila doma a samého bez dozoru ho nemôžem nechať
A co takeho nepocka, kym dojde muz z prace a vezme ho? Ja som supla maleho na ten cas do nosica, teda ked som potrebovala nieco navarit, vyniest smeti, nahodit pracku ci prehodit veci do susicky, dlazky vysavanie drhnutie kupelky proste pockalo na vecer a ked maly zuby tak proste toto robil vecer muz a maly visel na mne... skus nejaky kompromis telka mu nerobi dobre...
@lion777 pravdaže ho skoro celý deň nechávam nech sa hýbe len ja potrebujem tú hodinku na to aby som niečo zrobila doma a samého bez dozoru ho nemôžem nechať
@viktoria1751 v mojom svete vsetky zeny vychovali dieta, dokonca aj niekolko deti bez toho, aby dali 7 mesacne decko pred Duck TV, a mali sme navarene, upratane, o deti postarane...zamysli sa nad sebou. Robili sme to s detmi, alebo ich mali v nosici, alebo ked spali, alebo ked boli s otcom, ziadna matka s priemernym IQ a Obcianskym preukazom nedava babatko pred telku aby si nieco porobila.
@lion777 je pekne, ked stvornozkuje v 7 mesiacoch, ale este nemusi.on este len bude mat 7m. Porovnavacky na nic nie su dobre. Tu ide o tu tv, na to sa autorka pyta.
@viktoria1751 teória je,že by nemalo minimálne do 3 rokov-z rôznych dôvodov(vieš vygooglit). Prax ale je,že na základe toho,že je digitalizácia(tv,tablety,smartfóny..) v takom rozkvete ako je,tak sa tomu nedá úplne zabrániť,aby dieťa bolo do 3 rokov úplne odstrihnuté napr.od tv.Mam 16 ročného,pozdravil tv od malička po troške a učí sa na samé jednotky,je veľmi inteligentný a šikovný.Mam aj takmer 8mesacneho a sem-tam ho dávam do kresielka a pustím tv.Inak by som nemohla napr.rozkrajat mäso,alebo sa fakt v kľude osprchovať. Čo sa týka psychomotorickeho vývoja(že nelozi a pod.)máš zdravé dieťa a niektoré komentáre si netreba vsimať..prajem pekný deň🙂
ak chces poznat "vedecku" odpoved, teda nie "aj ja som to tak robila a dieta je ok", ale zalozenu na neurologickych studiach, tak nie, nie je to vhodne pre mozog tak maleho dietata.
skus hladat ine sposoby: ohradka s hrackami (nevydrzi? place?), satka alebo nosic (mas volne ruky a mozes aspon nieco urobit, aj ked nie vsetko sa da), praca pocas spanku (nespi dobre cez den? urob to najnevyhnutnejsie vecer), pripadne zapoj muza a rodinu (ak mas, chapem, ze nie kazdy ma). proste sa skus zamysliet a najst ine riesenie.
Omg
Načo mali takýto ľudia deti.
@viktoria1751 podľa mňa je hodina pre 7 m veľa. Je to farebné rýchlo mihotajuce svetlo, pre mozog nič výživné. No veď keď nelezie tak o to lepšie,daj ho do kočíka k sebe a rozprávaj mu ako varíš,alebo do nosiča.za mňa horšie na ustriehnutie keď už ročné chodí a chce pomáhať :D
V tomto veku je pohyb, hybanie sa, pretacanie, otacanie velmi dolezite kvoli nadväznosti na dalsie pohybove milniky. Ked hodinu lezi a nerobí nic, len pozera na mihajuci a zvučný obraz, nenuti ho to, nemotivuje ho to objavovat veci, ani hmatom, chuťou ani zvukom, ze s tym naraba...
V podstate este mas vyhodu, ze ked ho polozis na zem na makku detsku velku podlozku, tak za tu hodinu ti neprelezie cely byt, nie je v kazdom sufliku a nevytahuje veci. Dones si tu podlozku tak, aby si videla, pocula ho, daj makke kuchynske nacinie a varte "spolu", spievajte, tancujte.. chvilu sa zabavi sebou, chvíľu bude sledovat co stvaras a prejde ta hodina... Ine je 5min, ine hodina denne.. jeho mozog nevie spracovať tolko podnetov z telky co idu naraz.
A ano, kazde dieta ma svoje pohybové tempo, ale sleduj to, nech zase nie je neskoro.. to pisem ako matka dietata, co malo slabe brusne svalstvo, vsetky pohyb.milniky pozadu, do roka cvicenie vojtovky, neskor fyzio, plavanie a atd.. niekedy treba detom pomoct nakopnúť, lahsie to ide s menšími nez vacsimi babatkami
Ako tu už všetci píšu, áno, veľmi pravdepodobne mu to uškodí. Ak tomu robíš len raz, tak to možno pocítiš na tom, že ti bude ten deň zle spať,alebo bude nervózny, prestimulovaný, plačlivý. Ak to budeš robiť často, narusí to vývin mozgu. A kľudne ti tu môže niekto písať, že moje deti sú ok. Nie sú a časom sa to ukáže. Môžu mať problém s pozornosť, chápaním, sústredením, byť dráždivejšie..
@viktoria1751 vyvojovo je v pohode, neboj nič nemusí ešte stvornozkovat..ale s tou televíziou by som ešte pockala, aspoň do tých 2 rokov..pozri si vyjadrenia neurologov, aký to ma vplyv na vývoj nervovej sústavy, na pozornosť a podobne a urob si vlastný nazor..a ono to je návykové veľmi aj pre rodicov😀, že zrazu “mam pokoj” a začneš, že jedna pesnička, jedna rozprávka, len 30 min denne a napokon si už na 1-2 hod..moja dcerka na 2r 4 mes a nepozerá každý den, len keď je to nevyhnutne a keď už tak max do 30 min..
Otazne je, ci napriek tymto spravam autorka si povie, ze ok poradili tak to nebudem robit.. alebo to zoberie len tak, ze chcela pozehnanie a ked neprislo, tak si povie aj tak budem robit, tak ako potrebujem 😀

A je to tu 🤦