icon

Je toto správne držanie hlavičky?

30. júl 2023

Ahojte, je toto ok? Malý ma 5 mesiacov. Objednala som nás aj k fyzio, no volne termíny sú až na september.
Na brušku je rád, väčšinu dna je tak, je aj na lakťoch, aj na dlaniach, aj robí lietadielko. No keď ho mam takto, zdá sa mi, že nedrží dobre hlavu.. Ma ju tak vpredsie.
Prosím, nepíšte mi ze riešim blbosti atď.. Je to moje prvé dieťa. Pediater nič nehovorí..

Je toto správne držanie hlavičky?
Strana
z2
katuskamala1
30. júl 2023

Ak ho vezme na ruky muz a ty mu hrackou prejdes hore dole a on za nou pozera,tak neni o com. Lebo podla fotiek ozaj len sa zaujme a kuka dole. I poloha mu viac umoznuje sklesnut,uvolnit sa. Ked je na brusku krasne drzi hlavicku. Neriesila by som.

autor
30. júl 2023

@anetkaadamko no ved to. Ja na nič netlacim, je podľa mňa veľmi šikovný, otáča sa, platí, snaží sa o druhé vzpriamenie.. Len ta hlávka lebo všade počúvam ze v 3 mesiacoch si už držali pekne hlavu atď a to ani na brušku neboli.. A tento môj je fskt ze skoro stále..

autor
30. júl 2023

@katuskamala1 skúsime zajtra ☺️

aurora33
30. júl 2023

Co by som odporučila tak dávať ho na bruško ale na pevnú podložku. Nie posteľ, gauč, ale napr na karimatku, alebo tie také veľké detské puzzle, aby mu nebola zima zospodu. A skúste si ešte všímať, či ma prsty na rukách roztiahnuté, alebo ma rúčky v päsť. Za mňa nech ho pozrie fyzio.

autor
30. júl 2023

@aurora33 je na hracej deke ktorá je na tých mäkkých puzzle väčšinu dna. Co majú tie prsty spoločne? O tom som ešte nepočula

marcella1979
30. júl 2023

ahoj.ako prvorodicke ti odporucam knihu ,Nežna naruč rodicov, je suprová.fotky aj cd. mam ju na predaj alebo skus pozriet v kniznici. dieťa uz nema mat len prstiky zovrete v pasticku, uz maju byt volnejsie. je to kvoli svalom. my sme cvicili chvilu aj Vojtovu metodu...

autor
30. júl 2023

@marcella1979 on ma skoro stále niečo v ruke lebo sa hrá s hračkami, ale skúsim si všimnúť keď bude len tak bez ničoho ze ako ich ma. Ďakujem 🙂

anetkaadamko
30. júl 2023

Prsty sú veľmi dôležité, aby neboli v pästí zatvorené....

Strana
z2