icon

Je váha 2,5-mesačného bábätka dostatočná?

tatiana234
11. jan 2024

Ahojte naša malá ma 2.5 mesiaca už sa blíži k 3 je na nutrilone . Papa na dávku 150 ml mliečka každé 3 3 a pol hodiny v noci budime nechávali sme spinkavat ale chudla nám. Ma 5800 gramov zdá sa mi ze nepreberá dostatocne možno aj okolie mi tlači do hlavy aká je mala chuda a znepokojuje ma to ale aj tak mi príde ze pribera menej. Aj keď je to veľmi spokojne usmievave a extrémne energické pohyblivé babatko. Nemyslím so ze je reálne do nej ako do húsky natlačiť viac mlieka ktoré by mi aj tal vygrcla. Tak ma možno len upokojenie ze chuda není 🥲 porodnu hmotnosť mala 3540 ale kvôli silnej žltačke nám schudla na 3100

pribinak
11. jan 2024

2.5 mesačná má 5.8 kila…..môj ročný mal lesná 8,5 kila a to uz 10 mesačný behal
Váha nie je jediný ukazovateľ ako dieťa prosperuje, dôležitý je celkový vývin dieťaťa

pininka1
11. jan 2024

Véd pribrala od pôrodu parádne. Moja priberala 120g za mesiac, to bolo málo, napriek tomu som ju len dojčila a chodili sme sa prevažovat. Vôbec by som sa s tým netrapila co rozprávajú ostatní. Ved za dva a pol mesiaca ti pribrala 2700g, to je až až.

anjelicek26
11. jan 2024

Dieta ma zdvojnasobit porodnu hmotnost do pol roka, strojnasobit do roka... nevidim ziaden dovod na stres - sama pises, usmievave, spokojne babatko... neni dovod nic riesit... a ze je drobna? Ma 2,5 mesiaca a nie rok, ludia furt blbe hlasky a maminy to nevedia pustit z hlavy...

stvura
Odpoveď bola odstránená
majamat
11. jan 2024

poznam deti s vahou 7kg v 1r.

pribrat 1kg za mesiac v priemere je skor nadpriemer. ako moze byt chuda a chudnut?

lenkakoc444
11. jan 2024

@tatiana234 moj syn mal taku istu porodnu vahu a v 2.5mes mal 4,5kg. Vsetko bolo aj je v poriadku. 150ml mlieka vypil naraz az niekedy v 6-7 mom mesiaci. Nepchaj do nej nasilu. Vobec nie je "chuda" a na okolie kasli nech si riesia vlastne deti.

dixitka
11. jan 2024

Veď pribrala úplne ukážkovo - 2,7 kila za necelé 3 mesiace 🙂 (počítam od váhy, na ktorú schudla po pôrode). Bábätko má prvé 3 mesiace priberať 150-250 g týždenne, čo ona krásne spĺňa. Ak to nie je tak, že najprv priberala rýchlejšie a teraz prestala priberať, tak nič nerieš a tomu tvojmu okoliu povedz, nech sa starajú o seba. Na poradni doktor nejako komentoval tú váhu?

cakanka22
12. jan 2024

@anjelicek26 zdvojnásobenie a strojnasobenie váhy netreba brať ako pravidlo 🙂 ak sa narodi 5kilove dieta, ma mat v roku 15 kil?

anjelicek26
12. jan 2024

@cakanka22 tak 5 kilove doslova je extremne zriedkave no a ano niektore velke deti tych 13-14 kil v roku maju... syn sa narodil v 38.tyzdni s 2550g a rocny mal 10,6.. coz je uplne normalne no...

cakanka22
12. jan 2024

@anjelicek26 mne sa narodil 5 kilový v máji ( bez pár gramov) 🤭 teraz má 8m a 10,5 😄 ale je aj dlhý, nosí veľkosť 86/92 .. Taakže som zvedavá co bude do roka

anjelicek26
12. jan 2024

@cakanka22 velkac 😍 Veru mate este 4m do roka, mas co nosit 😂 Ja si vravim, ze aspon na rodenie su tie moje mini deti fajn, rychle porody, ziaden nastrih, ziadne trapenie, vonku si ich na mliecku vypiplam potom 😂

cakanka22
12. jan 2024

@anjelicek26 veru že mám 😄 dostávajú ruky zabrať riadne, aj ked sa snazim cim menej na rukach, ale neda sa tomu vyhnúť 😄 To je radost rodiť, nie? Mna nechali asi pol hod. sa trápiť a potom som letala na sálu. A to mi porod vyvolali v 41tt, prezote som nebola otvorena ani na jeden milimeter 😄

majamat
12. jan 2024

@cakanka22 no veru, niektore deti su velke,a j ked tych 15kg to asi uz moc nie, mozno sem tam. no ako pise @anjelicek26 5kg deti sa zas tolko nenarodi.
a na druhej strane mas aj pravdu, lebo tieto velke deti zas tolko nepriberaju.

dcera kamsoky bola vzdy velka, aj baculka. a je aj doteraz - uz ma 15r.
pri narodeni neviem presne,a le standardne miery - mozno 3,5kg a okolo 50cm.
v 1r riez neviem, ale viem, ze v 2r mala 101cm a 19kg
moja dcdera mala taku vysku v 5r a hmotnost este neskor.

anjelicek26
12. jan 2024

@cakanka22 radost uvidime, termin mam zaciatkom aprila 😂 Ale maly je tyzden mensi, ako boli vsetci jeho surodenci, ocakavana porodna hmotnost 2,7-2,9kila, to dame na pana 😂

cakanka22
12. jan 2024

@majamat
@anjelicek26
No ženy, tak som potom zvedava na maj, koľko bude malý mať 😄 my v rodine mame štandardné deti, len ked ich porovnám s naším (co nerada robím), tak oproti nasmu su malé 🤭 myslím tak, ze 17mesacne dieťa je veľké ako naš 8m 🤭🤭 no kazdy sme iný, nie? 👌
Všetko dobré pri pôrode prajem 🍀

majamat
12. jan 2024

@cakanka22 niektoré deti sú veľké,iné malé. Je to fakt pestré.
Poznám maminu, ktorá má 3 synov narodených 4300-4700g a 54-57cm. Ona 160cm, otec 170cm a takto veľké deti. Najmladsi má už tuším 15 a teda genetika nepustí. Všetci sú drobní

vanesaszakalova
21. jan 2024

Dobrý deň maminky chcela by som sa spýtať kupovala som mäso kuracie morčacie pre svoje bábätko 7m. A kupovala som ho pred 3 dňami čiže 18 tého som ho kupovala a bol tam dátum používateľnosti len do 22 čiže do zajtra ale ja ho mam v mrazničke keď mi z toho mäsa ešte zostane môžem ho ďalej bábätku variť alebo už ho mám zlikvidovať? Lebo mam strach že čo ak mu ho dám po dátume a začne ho bolieť bruško

vanesaszakalova
21. jan 2024

Ako mam vážiť merať bábätku prikrm ? Ako mam vedieť koľko toho spapa či veľa alebo málo? Pretože ja keď varím synovy tak spapa celú misku ma 7m a niekedy sa mi zdá ze toho spapa veľmi veľa a potom nechce ani mliečko sme na UM