Je výchovné capnutie po zadku v poriadku?
Ahojte chcem sa opýtať či je v poriadku áno viem je to zlyhanie rodiča a dospelých sa medzi sebou nebiju prečo by sme mali deti ale capnutiw po zadku není bitka nechcem tu názory prečo sa to robiti nema ani názory ako tu maminy maju nadpriemerne inteligentne deti ktore pocuvnu vseto na prvý krst. Dcéra je v období ivzdoru ma 2 roky necelé óde bomby niekedy. Minule do mna hodila kyblik to este prešlo s napomenutim zasmiala sa a treska ho do mna asi 2x tak som jej capla po riti príde Micro okamzite ľúto ale v tom momente zabralo
@katarina092 Ty das miernu synovi na zadok a boli ta z toho ruka. Bud to nie je "mierna", alebo mas nejake problemy s rukami.
Jeho to neboli, lebo je pevne stavany? Ako reaguje ked mu das jednu takuto na zadok?
Udries varechou, lebo si nechces ublizit? No sila. Bit nastrojom je uplne iny level nasilia.
Bili ta rodicia ked si bola dieta? Bili ta rukou, alebo niecim?
@andreatytler a n it’s nepotrebovali ma bit, ked tak facka ked aom byvala drza a ujmu z toho nemam🙂
@andreatytler a n it’s nepotrebovali ma bit, ked tak facka ked aom byvala drza a ujmu z toho nemam🙂
@katarina092 ty si myslis, ze ujmu z toho nemas. My vidime, ze ano
@katarina092 ty si myslis, ze ujmu z toho nemas. My vidime, ze ano
@viestta ja so sebou zijem cely zivot tak viem co mam a co nie🙂
@viestta ja so sebou zijem cely zivot tak viem co mam a co nie🙂
@katarina092 nie si objektivna, to je len tvoj subjektivny dojem
@tatiana234 Mám tri a každé dostalo po riti, aj pi ruke a kľudne ak by boli drzé, alebo by nepočúvali učiteľku l či už v škôlke, alebo v škole, mne by nevadila výchovná ani od nich ✌🏻 Žiaľ niekedy to slovami nejde
@annelise17 ja som bola fackana v puberte ked som bola drza tiez a nie nedostalo ma to do miery takej aby som si to nechavala od druhych🙂 tyrana som nebola
@katarina092 nemá zmysel s tebou konverzovať, robíš to, z čoho obviňuješ všetky ostatné. Vyberieš si jednu vetu, tú prekrútiš a napíšeš nejakú múdrosť len, aby si vyryla. Na konštruktívne argumenty neodpisuješ, lebo nemáš čo povedať, napriek tomu musíš mať za každú cenu posledné slovo. Evidentne si poznačená bitkami v detstve, a smutné je, že sa nad tým ani len nezamyslíš.
@annm81 naco som Ti ja neodpovedala?
@katarina092 napr. že ak si berieš ako adekvátny príklad policajný zásah, či považuješ dieťa za seberovného súpera, aby bolo dodržané pravidlo oprávnenosti zásahu. Rovnako pokiaľ ide o silu, pri ktorej ťa bolí ruka. Alebo, že násilie policajné zložky môžu použiť len ako krajnú možnosť, keď ostatné spôsoby nefungujú a čo teda pri dieťati za takú krajinú možnosť považuješ, lebo v celej tejto diskusii matky, čo bijú svoje deti, vyjadrili dve úplne absurdne banálne príklady - dieťa, ktoré zo škôlky donieslo sprosté slovo a dieťa, ktoré úderom chceli naučiť, že nemá siahať na zásuvku. Čo teda ty považuješ za tú krajnú núdzu, keď všetky normálne spôsoby zlyhali a ty si musela dieťa udrieť.
Necitam diskusiu ale nemas sa coho bat, ak ju nebojes stale len si jej capla parkrat,tak to nebude nic hrozne ani ju tym nenaucis,ze sa takto riesia vzdory...zeny prehanaju.... niekwdy clovek uz vypeni, ja som dietatu so 9r capla po zadku mozno 3x a to uz muselo byt a cumela na mna,co to je😅 ale prave preto , ze je to vynimocne a nie standard, nic sa nestane, ani traumu z toho nema.
Ba praveze si myslim ze po case mnoho mam ,co dietatu nikdy necapli a skace im po hlave, to jedneho dna lutuju, ale hanbia sa priznat, ze ra respektujuca vychova nema byt len respekt k dietatu ale hlavne k rodicovi. Sorry, nechce sa mi.moc pisat ciarky atd...takze chyby ignorujte,dik
@katarina092 nemá zmysel s tebou konverzovať, robíš to, z čoho obviňuješ všetky ostatné. Vyberieš si jednu vetu, tú prekrútiš a napíšeš nejakú múdrosť len, aby si vyryla. Na konštruktívne argumenty neodpisuješ, lebo nemáš čo povedať, napriek tomu musíš mať za každú cenu posledné slovo. Evidentne si poznačená bitkami v detstve, a smutné je, že sa nad tým ani len nezamyslíš.
@annelise17 ako som uz par krat spomenula nebola som bita🙂 Nerobis to aj Ty nahodou, dosliva si tu vymyslas a pises to aby si zas obhajila svoje pravdy.. ako par krat facka za cele detstvo a dospievanie hadam nemozte pomenovat ako bitie…
@annelise17 nemam cas tu odpisovat na vsetky komentare, je ich tu naozaj hodne, ja obdivujem kolko mate casu sa tomu venovat a pisat slohy, mam co pocas dna robit
@katarina092 napr. že ak si berieš ako adekvátny príklad policajný zásah, či považuješ dieťa za seberovného súpera, aby bolo dodržané pravidlo oprávnenosti zásahu. Rovnako pokiaľ ide o silu, pri ktorej ťa bolí ruka. Alebo, že násilie policajné zložky môžu použiť len ako krajnú možnosť, keď ostatné spôsoby nefungujú a čo teda pri dieťati za takú krajinú možnosť považuješ, lebo v celej tejto diskusii matky, čo bijú svoje deti, vyjadrili dve úplne absurdne banálne príklady - dieťa, ktoré zo škôlky donieslo sprosté slovo a dieťa, ktoré úderom chceli naučiť, že nemá siahať na zásuvku. Čo teda ty považuješ za tú krajnú núdzu, keď všetky normálne spôsoby zlyhali a ty si musela dieťa udrieť.
@annm81 co sa tyka policajneho apod to som chcela vysvetlit pani z Ciech ze ano fyzicke nasilie nieje 100% nogo ako pisala , nevyznam sa tak v zakone ale aj oni musia zautocit v pripade obrany a tam pani stale omielala ako nikdy v zivote nic take sa neriesi… jasne ze s tym nesrovnavam vychovu deti oni pouzivaju tento prostriedok na cosi ine, a vojaci tiez… skor sa zautocit podla mna teda smie jak som napisala v pripade ze aom sama niekde a obtazuje ma nejaky muz alebo cosi horsie zavisi od situacie, vtedy si narokujem aj facku dat apo uz co dotycna pani nechapala kedy sa moze pouzit ved slusni ludia si vzdy musia veci vykomunikovat
Necitam diskusiu ale nemas sa coho bat, ak ju nebojes stale len si jej capla parkrat,tak to nebude nic hrozne ani ju tym nenaucis,ze sa takto riesia vzdory...zeny prehanaju.... niekwdy clovek uz vypeni, ja som dietatu so 9r capla po zadku mozno 3x a to uz muselo byt a cumela na mna,co to je😅 ale prave preto , ze je to vynimocne a nie standard, nic sa nestane, ani traumu z toho nema.
Ba praveze si myslim ze po case mnoho mam ,co dietatu nikdy necapli a skace im po hlave, to jedneho dna lutuju, ale hanbia sa priznat, ze ra respektujuca vychova nema byt len respekt k dietatu ale hlavne k rodicovi. Sorry, nechce sa mi.moc pisat ciarky atd...takze chyby ignorujte,dik
@katrin21 zrejme o respektujucej výchove veľa nevies...
keby si diskusiu prečítala, vedela by si, že pri výchove respektujucim spôsobom rodič nemá dôvod co lutovat.
Lebo výsledkom nie je dieťa, ktoré skáče po hlave..
Ale áno, ľudia, čo nevedia o čo ide, si to často pletú s benevolenciou bez hraníc, ktorá je samozrejme veľmi zlá..
@annm81 co sa tyka policajneho apod to som chcela vysvetlit pani z Ciech ze ano fyzicke nasilie nieje 100% nogo ako pisala , nevyznam sa tak v zakone ale aj oni musia zautocit v pripade obrany a tam pani stale omielala ako nikdy v zivote nic take sa neriesi… jasne ze s tym nesrovnavam vychovu deti oni pouzivaju tento prostriedok na cosi ine, a vojaci tiez… skor sa zautocit podla mna teda smie jak som napisala v pripade ze aom sama niekde a obtazuje ma nejaky muz alebo cosi horsie zavisi od situacie, vtedy si narokujem aj facku dat apo uz co dotycna pani nechapala kedy sa moze pouzit ved slusni ludia si vzdy musia veci vykomunikovat
@katarina092 ze zakona je mozne pouzit nasili jako obranu, primerenou. Ne, ne, v zadnem jinem pripade ne, a uz vubec smerem k diteti. Ani mezi dospelymi. Nikdy. Nasili bude vzdy jen hruba neurvalost.
@katarina092 Ak mas zdrave ruky a tvoje capnutia ta bolia, tak neexistuje aby to jeho nebolelo. Nereaguje, lebo je to jeho sposob ako sa vyrovnat s tou potupou a ponizenim a ujmou. Aby si zachoval hrdost, tak ti neukaze ze mu ublizujes. Vie ze prebit ta nemoze a tak aspon takto (ze ti neukaze svoje emocie) chce nad tebou vyhrat. Budujes barieru medzi vami dvoma, lebo skor ci neskor bude pre neho samozrejmost ti zatajovat vsetky emocie.
Mas aj surodencov? Nikto z nich nebol biti?
Pride mi to cudne ze ty nemas problem udriet dieta varechou a teba nebili.
Preco to dieta capec? Mas len jedno? Mne si vravela ze vysvetlovat pricinu a nasledok sa neda ked mas vela deti. Je to tak u teba?
Pytaju sa ta tu na konkretne situacie kedy dieta bijes. Mne si napisala ze vtedy ked robi veci naschval. Ty veris tomu ze tvoje dieta robi veci schvalne aby ta nahneval? To by musel mat z toho nejake potesnie, alebo pozitok. Ale toho deti nie su schopne. Iba psychopat ma potesenie z toho ze niekomu ublizuje. Uved nejake priklady kedy robi veci naschval.
@annelise17 nemam cas tu odpisovat na vsetky komentare, je ich tu naozaj hodne, ja obdivujem kolko mate casu sa tomu venovat a pisat slohy, mam co pocas dna robit
@katarina092 tu vôbec nejde o čas, keďže odpisuješ, zjavne ho máš a tak je to taký školácky argument, že zámerne vyberáš z kontextu len to čo ti vyhovuje kvôli času. To je ako odpovedať na otázku “ako sa máš” vetou “v Nemecku dnes prší”. Odveci, čas odpísať si očividne nájdeš, len nemáš argumenty, tak vyberáš, čo sa ti hodí.
@katrin21 zrejme o respektujucej výchove veľa nevies...
keby si diskusiu prečítala, vedela by si, že pri výchove respektujucim spôsobom rodič nemá dôvod co lutovat.
Lebo výsledkom nie je dieťa, ktoré skáče po hlave..
Ale áno, ľudia, čo nevedia o čo ide, si to často pletú s benevolenciou bez hraníc, ktorá je samozrejme veľmi zlá..
@beronsche viem o com je
@tatiana234 Mám tri a každé dostalo po riti, aj pi ruke a kľudne ak by boli drzé, alebo by nepočúvali učiteľku l či už v škôlke, alebo v škole, mne by nevadila výchovná ani od nich ✌🏻 Žiaľ niekedy to slovami nejde
@1mata S deťmi je to niekedy ťažké, ale tým, že ich udries ich neučíš rešpektu ale strachu. Slovami to ide, len je to náročnejšie a vyzaduje viac trpezlivosti. No práve vtedy sa dieťa naučí najviac -zvládať emócie bez násilia. Inak ta poslúchne nie preto, že je niečo správne ale len preto, že sa boji bolesti, trestu. Neznamena to, že musis byt mäkká. Hranice môžeš nastaviť aj s rešpektom a dôslednosťou bez ´výchovnej´
@1mata S deťmi je to niekedy ťažké, ale tým, že ich udries ich neučíš rešpektu ale strachu. Slovami to ide, len je to náročnejšie a vyzaduje viac trpezlivosti. No práve vtedy sa dieťa naučí najviac -zvládať emócie bez násilia. Inak ta poslúchne nie preto, že je niečo správne ale len preto, že sa boji bolesti, trestu. Neznamena to, že musis byt mäkká. Hranice môžeš nastaviť aj s rešpektom a dôslednosťou bez ´výchovnej´
@tiika 👍🏼 z nás to funguje takto.
@katarina092 Ak mas zdrave ruky a tvoje capnutia ta bolia, tak neexistuje aby to jeho nebolelo. Nereaguje, lebo je to jeho sposob ako sa vyrovnat s tou potupou a ponizenim a ujmou. Aby si zachoval hrdost, tak ti neukaze ze mu ublizujes. Vie ze prebit ta nemoze a tak aspon takto (ze ti neukaze svoje emocie) chce nad tebou vyhrat. Budujes barieru medzi vami dvoma, lebo skor ci neskor bude pre neho samozrejmost ti zatajovat vsetky emocie.
Preco to dieta capec? Mas len jedno? Mne si vravela ze vysvetlovat pricinu a nasledok sa neda ked mas vela deti. Je to tak u teba?
Pytaju sa ta tu na konkretne situacie kedy dieta bijes. Mne si napisala ze vtedy ked robi veci naschval. Ty veris tomu ze tvoje dieta robi veci schvalne aby ta nahneval? To by musel mat z toho nejake potesnie, alebo pozitok. Ale toho deti nie su schopne. Iba psychopat ma potesenie z toho ze niekomu ublizuje. Uved nejake priklady kedy robi veci naschval.
@andreatytler mam 3 velmi zive deti do 5 rokov. Ja si myslim ze mi aj mohli dat ked bolo treba, bola som najmladsia a nepaci sa mi ked ai spomeniem ako som sa chovala, aj by som si zasluzila.. Sestra naopak bola za vsetki obvinovana, aj za veci co som ja spravila aj bita, nespravodlivo vselijako apod.. mala to tazke a nevplyvali to dobre na nu a aj skoncila v toxickom manzelstve. Bratia dvojicky zas nedostali pomaly vobec aj keby si zasluzili mam pocit.. nebolo to ferove.. ja sa riadim intuitivne a uz som tu vela krat napisala ze capanie mam na poslednom mieste, ked uz nic nezabera a hlavne ked nieje cas davat do kuta apod…..neni pravda ze deti niesu schopne schvalne robit zle… preto na deti treba inak su este vo vyvine a prejavuju sa rozne ako 4 rocna je uplne ina nez moje dalsie dve deti od babatka a to ich vychovavam rovnako.. ne hovorim ze je zla ma aj pekne vlastnosti ale vie byt aj zakerna a ano aj schvalne, viac prikladov mam, ostriwkala s vodnou pistolkou pani ma ihrisku len tk bez dovodu apod. Ako neviem odkial vznikol pohlad ze deti su dobre a nedokazu byt zakerne.. Rodime sa s roznymi vlastnostami ktore sa prejavuju aj v detstbe nieje oravda ze len zivotom sa clovek kazi cim zazije byva to rozne. Ako vidim ze mas jedneho syna, neviem aku ma povahu mozno mas stastie ze je neni problematicky, ale s touto taktikou ak bude naricnejsi v puberte Ti prerastie cez hlavu.
A neni vobec pravda ze barieru si vytvarame capanim, moje deti zo mna nemaju strach, mojkame sa , radi so mnou su..dobry priklad je kamoska z nasho spolocenstva 39 qqrocna ma 17 rocneho syna a tak krasny vztah matky a syna som este nevidela, zdoveruje sa jej s osobnymi a sukromnymi vecami, objime ju ked pride domov a pod…a to mi vravela ze zvykla mu aj flinknut ked pri nej povedal nadavku a ked kedysi byval drzi, tak aj varechou mu davala.. je slobodna matka tak to ma narocnejsie, zeny nemaju tak prirodzenu autoritu v sebe a musia aj inak trestat obcas..
Ako je zaujimave ze prave tie matky ktore tu zakladaju skupiny o nezvladnutych detoch a su z nich zufale su prave tie, ktore odsudzuju fyzicke tresty
@andreatytler Cize to co vytvara barieru medzi dietatom a rodicom je nespravodlive prehnane bitie, klamanie, osocovanie, zhadzovanie, ponizovanie a nie vychovne capnutie ked sa inak neda
@katarina092 tu vôbec nejde o čas, keďže odpisuješ, zjavne ho máš a tak je to taký školácky argument, že zámerne vyberáš z kontextu len to čo ti vyhovuje kvôli času. To je ako odpovedať na otázku “ako sa máš” vetou “v Nemecku dnes prší”. Odveci, čas odpísať si očividne nájdeš, len nemáš argumenty, tak vyberáš, čo sa ti hodí.
@annelise17 pisem to co povazujem sa zmysluplne a nemam cas odpisovay ma vsetko a citat komplet vsetky komentare
@andreatytler Co sa tyka vykonavania zleho naschval, to robia moje deti medzi sebou , a to je teda bezna prax u deti ked sa pozriete ako to funguje v skolkach
@annelise17 poznacena som bitkami? Neviem o akych pises. Facka je bitka?
@katarina092 áno je.
Okrem toho je to aj demonštrácia moci a ponižujúci akt silnejšieho voči slabšiemu.
Nacitaj si niečo o vývojových fázach a o negatívnych dôsledkoch fyz.trestov. pretože všetky tvoje predpoklady a obhajovanie sú uplne pomýlené.
A myslím, že aj vo svojej primárnej rodine máš príkladov dost.
A vždy, vždy sa to dá aj bez úderov.
Že to ty nevieš, je o niečom inom.
@katarina092 pokial by rodičia vo vypätých situáciách riešili s tebou veci inak než fackami, naucila by si sa ich riešiť inym spôsobom i ty. Je možné, že práve v tých náročnych chvíľach by si reagovala inym spôsobom než napr. capnutim dieťaťa na zadok. A tiež by si sa na takýto druh použitia fyzickej moci nad niekym mala iný názor.
@tatiana234 🍿