icon

Každý deň 3-4 hodiny plaču 3 týždňové bábätko

kmichalka
10. sep 2018

Ahojte. Potrebujem poradit, uz som zufala :( nas maly ma 18 dni, zlate babo. Narodeny je sekciou a je zdravucky. Kojim ho pravidelne a vsetko robime ako sa najlepsie da. Mam manzela, ktory sa taktiez o maleho stara a pomaha mi s nim 🙂 ale kazdy den mame take.. ako to nazvat "stavy"? Proste zacne plakat aj 3-4 hodinky vkuse. Uz sme obaja z neho zufali, pretoze maly je okupkany, prebaleny, napapany, vymojkany...nakoniec zaspi na prsniku asi uz aj od unavy. Co robit? Mate skusenost? Poradte prosim :(

Strana
z2
evalin88
10. sep 2018

@kmichalka no my sme toto mali 2 krat zaden po 3. Mesiaci asi 2 tyzdne.. nevedeli sme co to je.. kolika nie.. tu sme mali predtym.. niekto mi tu na mk poradil nech si ossledujem prve priznaky unavy.. dakujem za to. Zistila som ze vydrzi hore max 2 hodiny.. to je hranica kedy musi zaspat inak place kym sa nevycerpa.. zaspi od unavy. Dieta ked je priliz unavene nezaspi ale naopak.. telo v neakej faze produkuje spankovy hormon a ked v tej faze nezaspi zacne produkovat adrenalin.. terz ak to vystihnem funguje to..

evalin88
10. sep 2018

Priklad dnes.. vstaval o 8:00 prebalila som.. osprchovala zadok.. dala mlieko.. hral sa. Chcel neaku hracku a o 9:40.. sa hral a znicoho nic zacal mrncat a pytat sa na ruky.. pohupala som ho v kupelni kde je tma.. nechala som pootvorene.. zlozil mi hlavu na hrud a zaspal do cca 3 minut. Lebo som odhadla spravny moment.. ma 6 mesiacov. Mozno je take male babo skratka z toho vecerneho ritualu kupania krmenia priliz unavene

hrmiona
10. sep 2018

Kedy tieto plače nastávajú?Keď som si robila kurz dojčenia,laktačná poradkyňa (žena s niekoľko ročnou praxou) nám rozprávala prípad takto plačúceho bábätka.Ze plače nastavali večer po kúpaní keď ho maminka obliekla do čistého oblečenia.Babatku nesedel prášok v čom maminka prala, keď preprala vsetko oblečenie v inom prostriedku plače prešli.
Nám na plače zaberá šatka/nosič,môj maly zas nevedel spať a to tiež sme mali doma poriadne rušno.

katka1416
10. sep 2018

Aj moja starsia dcera takto po veceroch plakavala a nepomahalo nic, nakoniec nam doktorka povedala ze to suvisi dako s nervovou sústavou, ale docitala som sa ze aj z vigantolu, niektoré mamičky ho vysadili a nahradili dakym inym Deckom a prestalo to.

bubinko1506
10. sep 2018

Ahoj, moji tak plakavali obidvaja, cele tri mesiace od 18ej do 23ej. Nepomahalo nic, len drzat na rukach a jemne hojdat. Muz drzal jedneho na rukach, ja druheho. Po troch mesiacoch to postupne preslo.

nikusa11122
10. sep 2018

@kmichalka my sme toto prezivali tiez bolo.to.strasne neviem ci to bola kolika alebo nieco ine ale bolo to az do 4 mesiaca ..davali sme sab simplex a ked to nezaberalo tak espumisan baby natierali pupikom a nosili a nosili a nosili mali sme to aj hned rano niekedy cez den aj na vecer aj dva krat za den

ebi88
10. sep 2018

U nas to bolo brusko, ako baby pisu, pomasirovat, mizes aj s tym pupikom, podvihat nozky (presne navod najdes na nete), potom dat na brusko potlapkat, a postupne sa ulavilo, aj prdiky sa uvolnili a dobre.

siska53
10. sep 2018

@kmichalka normalka.. koliky.. ja som bola na UM a aj tak som.dve hodiny vkuse plakala..nasa mala bola dojcena a do 3,5m velmi casto hocikedy plac aj hodinu,aj viac, potom ok a zas,no strasne vela.preplakala,masirovali sme,davala som pozor na stravu a aj tak to preslo postupne samo a ked mala 4,5m,uz sme boli aj na kratkej dovolenke,ktoru zvladla uplne v pohode. Bolo to ale tazke obdobie,lebo mame este o dva roky od nej starsieho chlapca a vtedy mal len kusok cez 2rocky. No zvladli sme to.

jankalukasova
10. sep 2018

@kmichalka tak ako vacsina si myslim aj ja, ze je to kolika. Na bolave bruska existuje vsetko mozne. Mozete skusit masticku a masirovat, teple obklady a potom rozne kvapky a lieky z lekarne. Len si treba davat pozor, mne to lekarka vysvetlovala asi nasledovne.
Bolest moze vznikat z niekolkych pricin.
1. babo je nafuknute a nevie sa vyprdkat. Mozes skusit espumisan L, uprimne, casto som sa stretla s nazorom, ze nepomohol vobec. Mozes skusit este babycalm, ten u nas dobre zaberal a je prirodny (vraj).
2. Babo je na tom rovnako ako v bode 1 ale dovodom je to, ze hlta pri papani vela vzduchu (stava sa aj pri kojeni ale hlavne, ked sa dava UM a je spenene). V tomto pripade pomoze SAB simplex, ktory sa nevstrebava, prejde traviacim traktom a "nici bublinky".
3. Babo ma nedostatok traviaceho enzymu, ktory sa zacina tvorit v stvrtom mesiaci zivota a pomaha travit mlieko (niektoru konkretnu zlozku, neviem ci laktozu... klamala by som). V tomto pripade sa da siahnut po lieku coliprev. Ten by som skusila ako uplne posledny, pretoze ak dieta nema dany problem, vie narobit peknu sarapatu, sice na kratko, ale aj tak.
Kvapky biogaia a probiofix baby su obe probiotika a samozrejme pomahaju traveniu, nam pomohli pri prvych prikrmoch, ked malu zapekalo.
Drzim palce

majkatarajka
10. sep 2018

@kmichalka espumisan je aj pre bábätká espumisan L ..je neškodný nevstrebáva sa do krvi..rozpúšťa len plyny

juliet86
10. sep 2018

moze to byt aj tichy reflux. skus ho krmit vo vertikalnejsej polohe a poriadne odgrgat. mojej sestre pomohlo ked vysadila zo svojej stravy vsetko mlieko. maslo atd... ak sa mala trapila dala jej rurku. skus skusat a najst to prave

prihlasenemeno
11. sep 2018

@kmichalka u nas si prve mesiace takto preplakali obe deti. Dcera plakala kazdy den podvecer cca 2 hodiny prve tri mesiace a syn vecer tiez niekolko hodin vyse polroka a urcite to nebolo kolikou. Ja som zas pocula, ze si takto babatko ventiluje zazitky, ktore prezilo za cely den.

Strana
z2