Kde kupujete kvalitné detské oblečenie?

m4rek22
2. jún 2020

Viete nam dat nejake odporucania, odkial kupovat kvalitne detske oblecenie pre novorodenca za normalne ceny? Rodicia nam kupuju oblecenie vyrobene na Slovensku, kde ale jedno pyzamko stoji 17 eur, osuska 20 eur, ciapka 11 eur. Su toho nazoru, ze cinske veci su skodlive. Taketo ceny sa mi zdaju ale prehnane. Zatial sme my kupovali z Lidl, Tchibo, Kaufland a v tychto sa nam zda kvalita fajn, no je slaby vyber mensich velkosti, skoro vsetko 56-68 je vypredane. Nejake tipy ? 🙂

simsalabim
2. jún 2020

Moje deti su uz velke, ale ja som mala rada Lindex a next.

heidy222
2. jún 2020

Ja nakupujem v sekaci: Po prve vidis ako vyzera to oblecenie uz par krat vyprate, cize vies odlisit kvalitu od ,,handry". Po druhe skodliviny, Chemikalie mas uz z oblecenia vyprate, Po tretie nikto nikdy nezisti, ze je dieta oblecene zo second handu lebo novorodenec nema ako veci zodrat. Dalsia rada je mat radsej menej kvalitnych veci a radsej denne/obden prat (ak mate susicku). Ja som mala Len 4 ,,outfity" z kazdej velkosti cize body, tricko, dupacky a hotovo. Este jeden Tip, najlepsie veci boli znacky Alnatura,perfektna vzdusna biobavlna, najma na Body, babatko sa nepotilo, strih skvely, proste perfektne, Len neviem ci sa to aj na Slovensku predava

carolinamas
2. jún 2020

pepco

pribinak
2. jún 2020

Tesco

radkaradix
2. jún 2020

@m4rek22 Veľkosť 56 bude bábo nosiť kratučko, to ti stačí minimum vecičiek, takže kľudne aj tie slovenské.. 62-68 v Lidli som nikdy nemala problém zohnať, navyše je teraz aj ten eshop, takže pohoda. A tiež odporúčam Pepco, Sinsay, Tesco.

simca06022011
2. jún 2020

@m4rek22 staci ti par kusov tych malych veci, vobec sa nemusis s nicim trapit, ze maju maly vyber a najlepsie ked nebude extra vela farieb, budes to vediet naraz prat. Tesco ma vybornu bavlnu a kvalitne babatkovske veci. Body a drobnosti ktore budes potrebovat, kupis v celej sade... a fakt ti staci par kusov... vacsie si uz potom nakupis hocijake dizajnovky ked budes chciet. Ja napr. vobec nie som spokojna s vacsimi vecmi z pepca (baby veci som z tade nemala)... je to pre mna lacna handra, co sa 5x operie a vyzera hrozne... a to nemusim prat uz dcere veci na 60tke ako babatku. Vacsie velkosti som kupovala v Next (2r+), Lidl, a krasne oblecenie ma Mayoral, sety pre babatko som mala aj online nakupene, ale aj nase slovenske som mala (polodupacky, dupacky a pod sme strasne radi nosili) od japitex a podobnych (68+)... capice bavlnene som si dala v rodine usit, inak neboli to nikde v obchdoch lacne zalezitosti... a kedze som prednedavnom objednavala, tak bonprix ma par aj babatkovskych veci a yvzeraju dobre 🙂 neviem ako v realite.

11iva11
2. jún 2020

@m4rek22 M ám 14-mesačné dvojičky a zatiaľ všetko pre ne som kúpila za pár šupov tu na modrom koníkovi, veľakrát mi k tomu darovali ďalšie tašky zadarmo. Od kočíka, cez handry, fľašky, po prebaľovaciu podložku. Značky väčšinou Pepco, Tesco, Lidl, takže taký rozumný štandard, a nie číňan.
Každý má plno handier, veľakrát je to pár razy alebo vôbec oblečené, tak načo kupovať nové v obchode.
Výhoda určite je že som z regiónu BA, a tu býva veľa ľudí čo predáva a ja si môžem osobne prísť a popozerať. Ale ani s mamičkami mimo BA, čo posielali poštou, som tu nemala problém. Aj plienky a umelé mlieko kupujem z druhej ruky tu alebo z bazosu.
Určite k tomu prispieva fakt, že pri dvojičkách sú výdavky dvojnásobné, ale robila by som to tak aj pri jednom dieťati.
Moja stratégia je dokým deti "o sebe nebudú vedieť", čiže im je jedno čo majú oblečené, tak budem takto kupovať z druhej ruky.

eliska13
2. jún 2020

@m4rek22 ja som mávala z HM, CA a Tesco
Next pár veci, ale mne sa zdalo drahé a nič moc kvalitou.Alebo eshop z babymarketu či Brandon máva celkom fajn pozri

eliska13
2. jún 2020

@m4rek22 Brendon preklep

deedol
2. jún 2020

vela mam z bazaru na mk, ale vyberam si znacky: lindex, next, hm...

lindusss2016
2. jún 2020

@m4rek22 rodicia su velmi mudri, klobuk dolu, ako rozmyslaju. Dieta nemusi mat milion veci, radsej sa uskromnit a kupit poriadne. Koza je nas najvacsi organ a ta detska je obzvlast nachylna, prepusti do tela velky obsah toho, co sa jej dotyka a v pripade cinskych smejdov to su teda hnusne chemikalie, velky pozor na to. Kvalitne oblecenie kupis aj v Slovenke a tam mavaju stale nejake vyoredaje a zlavy, len to treba sledovat, popripade kupir aj vacsie dopredu a odlozit na neskor. Ja by som babatku ircite nedala ziadne body z pepca a pod. Z lidlu sme mali ozaj par kuskov, ale za mna to je otrasna kvalita. A samozrejme v neposlednom rade treba zacat podporovat nas trh, ked chceme, aby sme ako krajina prosperovali. Vsetci tu len nadavame na stat, ale obrovske mnozstvo ludi da dobrovolne prachy do ciny v pripade oblecenia, do spanielska na polnohospodarstvo atd.... treba sa troaku uvedomit a kupovat od nasich vyrobcov, ci stravu, ci oblecenie, nabytok a vlastne vsetko, co sa da...

nikpa
2. jún 2020

@m4rek22 tak podla toho co povazujes za kvalitné, ak ti stačí 100% bavlna tak dnes sa už da kúpiť za par korún hocikde ... Tesco, hm, reserved, kaufland, pepco.

lindusss2016
2. jún 2020

@nikpa len je rozdiel bavlna a bavlna, kedz etam hra velku rolu aj jej spracovanie. Aj smejdy su bavlnene, ale pri vyrobe sa pouzivaju rozne chemikalie, aby ta nekvalitna bavlna vydrzala aspon tu prepravu ku zakaznikovi, taktiez sa farbia kadejakym bordelom, prero napr.pepco, kik, lidl a spol.po par vypraniach vyzeraju priserne, veci su vyblednute a svy absolutne nelicuju, lebo sa z nich tie chemikalie postupne vypieraju a uz potom nic nebrani tomu nekvalitnemu materialu, aby sa zachoval prirodzene. Manzel ma velmi rad tricka zo slovenky a niektore ma uz ozaj roky rokuce, je jasne, ze po 6 rokoch uz nemaju farbu ako nove, ale scy stale licuju a drzia tvar. Pepco vyper 2x a moze letiet do kosa

11iva11
2. jún 2020

@lindusss2016 nemám skúsenosti s detskými vecami, ale napr. pyžamo dlhý rukáv, dlhé nohavice zo Slovenky pre muža stojí okolo 25-30€, v Lidli stojí 10€. A kvalitatívne určite nie je 3x horšie. Vseobecne si myslím, že veci z Lidlu sú za tú cenu až veľmi kvalitné. A keby si mala nejakú reklamáciu, tak v Lidli ti na kase bez problémov vrátia peniaze, kdežto v Slovenke neviem aké majú postupy.

lindusss2016
2. jún 2020

@11iva11 zo slovenky som ozaj este nic nemusela reklamovat. Co sme mali z lidlu par kuskov napr.body, teplacky, tielka, za mna otras, vygajdane, vytahane, absolutne nedrzia tvar. Pyzama v slovenke kupujem vo vypredaji, nie su to ziadne horibilne sumy. A ako som uz spominala, stokrat radsej uprednostnim slovensku vyrobu ako to lupilu, ani nvm, odkial to je, ani ma to nejak nezaujima, kedze s tymi vecami nie som vobec spokojna.

bashawelle
2. jún 2020

@m4rek22 suhlasim s viacerymi, ze pepco a kik nie je mozne zdaleka oznacit ako kvalitne. Napr. s vecami s lidlu mam prevazne dobre skusenosti, tvar drzali body velmi dobre, aj farebne su pekne stale. Len tricka su po par praniach niektore skor siroke nez dlhe. Kupujem vela veci z bazaru, veci lindex, next, mothercare a niektore hm nadherne drzia tvar, nenatahuju sa, nosilo ich uz aj u nas par deti po sebe a len zopar kuskov sa nosenim znicilo. Este oblubujem takko a c&a, tiez som s vacsinou velmi spokojna.

11iva11
2. jún 2020

@lindusss2016 OK, ale Slovenka tú bavlnu tiež odniekiaľ berie, nepestuje sa na Slovensku. Vysoká cena oblečenia je hlavne lebo sa šije v BB, ale ťažko povedať, či tie látky sú až také kvalitné.
Každý nech si robí, ako uzná, ja som svoj názor vyššie písala. Ale nrviem, či sa treba až tak priposierať ohľadom tých pár kúskov, čo novorodenec oblečie párkrát. Šak to ani nemá kedy rozgajdať. Radšej treba hľadieť, aké jedlo deti všeobecne jedia.
Ale whatever - peace

11iva11
2. jún 2020

@lindusss2016 A ináč, trocha ťažko sa podporuje slovenský trh, keď kopec ľudí tu bohužiaľ zarába minimálnu mzdu. Tak potom jasné, že uprednostní paradajky zo Španielska, oblečenie z Lidlu, atď. lebo sú lacnejšie. Bohužiaľ. Treba sa najprv oboznámiť s realitou ľudí okolo nás, kým začneš písať takéto múdrosti.

tulipanicek
2. jún 2020

Za mňa kvalitou Lindex ale ten stojí to čo píšeš ty. Body 10€, pyžamo 16€, čiapka 10€. Tiež sa mi to zdalo veľa. Vyskúšala som viac značiek ktoré mnohí považujú za kvalitné a teda veru vždy som sa vrátila k Lindexu. Takže ak chces kvalitné tak buď toľko zaplatíš, alebo to kúpiš od ruky alebo sa zmieris s tým že takéto kvalitné veci mať nebudeš 🤷‍♀️
Potom špecialitky ako softshellove veci, capacky, termoregulacne oblečenie kupujem inde a veru nestoja malo 🤷‍♀️

lindusss2016
2. jún 2020

@11iva11 no tak vidim to na tych veciach, ze po x opraniach vyzeraju rovnako. Ja sa nepriposieram preto, ze sa vygajdaju, nemam problem kupovat z bazaru a pod, ale neznesiem, aby mali moje deti na sebe nieco, co ako nove vonia jak chemicka tovaren. A ano, treba samozrejme hladiet aj na jedlo, preto u mna lidl nie je na zozname oblubenych obchodov celkovo.

nika_m
2. jún 2020

Ja som nakupovala vela v tescu, vyhodne balenia aj po 5-6ks body a pyzamka a boli kvalitne, nesprali sa a cena je priatelna...podobnu kvalitu som nasla aj v C&A...inak H&M, lidl, pepco nema uplne zle ale casto sa to sperie, po par vypraniach hlavne pepco vyzera uz niekedy ako priesvitne, ale zas maju to aj za par drobnych

lindusss2016
2. jún 2020

@tulipanicek no a k tym specialitkam, tak napr.to gumove oblecenie z lidlu 🤦‍♀️ k tomu ani nemam co dodat, to uz rovno obliect dieta do igelitky, des a hroza. Takze k funkcnemu obleceniu sa tiez priklanam zhanat inde...

tulipanicek
2. jún 2020

@lindusss2016 No veď toto. Ja kupujem slovenské a české značky. Softshellove nohavice som kupovala hádam najvyššej kvality lebo síce aj tie ostatné su priedušné aké u nás to nestačilo. Akože do Lidl či Tschibo veci nepremokavych by som dieťa neobliekla..
No a z bežných veci som vyskúšala Tesco, Lidl, Kaufland, CA, HM,.. a teda skončila som pri Lindexe vždy lebo teda keď som videla alo vyzerajú po prvom oprati tak Dakukem pekne. alebo teda ešte Sergent Major ale ten je skor na parádu a potom Slovenska Little people lebo čo som chcela ani inde nemali 🤷‍♀️ A teda ozaj buď sa človek zmieri s cenami, alebo kúpi od ruky alebo sa zmieri s tým že proste takéto kvalitné veci mať nebude. Každý si musí vybrať

lindusss2016
2. jún 2020

@11iva11 ja tu realitu zijem, neboj sa, som uz piatym rokom doma, kedze deti mam hned po sebe. Preto pisem, treba sa uskromnit, co sa kvantity tyka a dbat na kvalitu. Absolutne nepodporujem konzum a nie som nazoru, ze deti musia mat vsetky vymozenosti sveta, ale na zdravie si potrpim a preto sa snazim co najkvalitnejsie stravovat, obliekat a pod. Ale u nas by si nenasla preplnene skrine, ani chladnicku, nakupujem triezvo a len to, co potrebujeme. Nemame tablety, ani roboticky vysavac a vlastne asi xy technickych vymozenosti, ktore by si nasla v beznej domacnosti. A toto chcem predat aj svojim detom. Tento rok sa chystame stavat dom/domcek, v ktorom by si vacsina konikarok nevedela predstavit ani mesiac. Domcek bude mat vseho vsudy do 50m stvorcovych a bude postaveny z prirodnych materialov. Tymto sa snazim len povedat, ze naozaj sa da zit aj kvalitne a za malo. Podporujem slovensky trh a vela hand made vyrobcov, ale jasne, ze musim rozmyslat, co, kedy a kde...

lindusss2016
2. jún 2020

@tulipanicek ja mam velmi velku vyhodu, ze nam vela veci sije svokra zo super materialov, takze softshelly mame vacsinou od nej ❤ a su to ozaj krasne kusky

pralinka86
2. jún 2020

Okrem spomínaných, ešte rastuce merino bodycka, zo sk napr froggywear, beerino, woolies

lenka_matko
2. jún 2020

@m4rek22 ja som veľmi spokojna so značkou coccodrillo. Aj na stránke mávajú často zľavy

natalief
2. jún 2020

Lindex, F&F... A také obyc veci ako dupačky na spanie to Sinsay....ale hlavne Lindex tam sa dá super nakúpiť aj mini veľkosti a majú často zľavy

11iva11
2. jún 2020

@lindusss2016 Ale tak aspoň telefón máš, aby si tu mohla prispievať 😀
No dom o rozlohe 50 m2, to je už iný level, máš dve deti, hej? To budete spať všetci v jednej izbe, či ako?
Radšej nejdem ani písať, aký dom staviame my.. 😲😇

lindusss2016
2. jún 2020

@11iva11 telefon samozrejme mam a dokonca aj manzdl ma 😂 zas uplne odtrhnuti nie sme, ale snazime sa to minimalizovat. Deti su este malicke, az vyrastu a budu potrebovat vlastny priestor, tak sa im samozrejme pristavia, nemysim si, ze budeme spavat v jednej izbe, az kym neodidu z domu 😂
V pohode, kazdy ma pravo zvolit si byvanie, s akym sa jeho zivotny styl stotoznuje 🙂 ak potrebujete k svojmu zivotu 200 m, tak je to v poriadku, asi viete preco 🙂
Nam staci priestor na prespavanie a zakladne potreby, my sme outdoorove typy 🙂 pre mna je utrpenie sediet doma a pre deti tiez.