icon

Keď robí dieťa mame napriek

22. apr 2021

Zazilu ste to?Mna nic tak nevie vyprovokovat...Uz to trva dlhsie...Inak sa s laskou staram,no toto nezvladam.Uz mi aj ruka usla,ja som so to potom odtrpela v lutosti nad tym ,hoci dieta sa len zasmialo,ze dostalo...Co s tym?

autor
22. apr 2021

Este doplnim,ze ma 3 roky a teda ruka usla po ruke a stehienku,nie som na to hrda,naopak,zerie ma to neskutocne.Som proti fyz.trestom a necakala som,ze sa mi to stane.

nikpa
22. apr 2021

Aj ty si len človek a máš len jedny nervy. Ja tiež nie som za také tresty ale občas človeku z tých detí prepne, uvedomujes si to, to je dobre. Nabudúce skús predýchať alebo odísť do inej miestnosti.

autor
22. apr 2021

Ďakujem,asi najma povzbudenie potrebujem.

domak2
22. apr 2021

Treba si uvedomiť, že to je normálne. Dieťa objavuje svet a emócie a to aj tie negativne. Teraz máš šancu mu ukázať kde sú tvoje hranice, ktoré nechces aby presahovalo, ale ono inak ako ich skusanim nebude vedieť kde sú. Teraz je malé, takže ho za trest môžeš niekam preložiť, ked bude staršie už to take jednoduché nebude.

autor
22. apr 2021

@domak2 Ďakujem.

sense
22. apr 2021

Nerypem len sa pytam, ako vyprovokovat ?cim?
Je vo veku kedy skusa co si mize dovolit...

autor
22. apr 2021

@sense ked uz po niekolkykrat a niekolkych doraznych upozorneniach na mna pozera a urobi naschval-vyleje nieco napriklad,potiahne ma za vlasy,...

autor
22. apr 2021

opat a opat...

autor
22. apr 2021
ivangeline
22. apr 2021

Zjavne mu nedavas to,co potrebuje..ked vela provokuje. Ak je to malo. Tak sa to obcas stane. Aj ty nemas vzdy svoj den. Nic si z toho nerob,ze vyletela ruka. Stava sa.. Vysvetlit treba. A stat si za svojim. ;)

autor
22. apr 2021

@ivangeline Vdaka.Treba dodat,ze este velmi nerozprava.

lubina
22. apr 2021

tri roky, to je take obdobie vzdoru akurat, dieta bude skusat kolko povolis, ci uz ty ci druhy rodic....treba si teraz stanovit jasne hranice, aby vedelo, co sa moze a co je uz cez ciaru. Zatial to to dieta nevie a skusa a skusa....

autor
22. apr 2021

Ďakujem Vám,kočky.Skúsim sa z toho ponaučiť a pojdem ´dalej.Ďakujem za názory.🙂

autor
22. apr 2021

@lubina vdaka

ivangeline
22. apr 2021

Ked nerozprava...duplom...treba komunikovat co najjasnejsie a vnimat ho. On citi,kedy ho ignoruju a samemuu vadi..ze sa nevie dorozumiet.. :/ Potom takto puta pozornost...Plus,ked mu ukazes,ze ta tym vytoci,bude to vyhladavat. Radsej mu prejavuj silne pozitivne emocie v niecom...lebo bude vyhlavat hocake silne emocie.. Ja mam s tym problem pri malej. Nerozumieme si az tak...

martyzpp
22. apr 2021

Ja som citala v nejakej knihe, ze dieta to nerobi naschval aby ta vyprovokovalo. Jemu sa vraj praci ako regujes, bavi sa na tom. A samozrejme, skusa kam moze zajst. Ktovie co je na tom pravdy 🤷‍♀️. Moj ma dva roky a vcera uz toto skusil. Narocky narazal odrazadlom do velkeho zrkadla na chodbe a smial sa na mne. Tiez ma to nenormalne sralo ale snazila som sa zachovat klud. Opakovala som mu nahlas a jasne NIE a sla som prec. Prestal a prisiel a za mnou...urcite sa to bude stupnovat a myslim si, ze aj mne rupnu nervy.

autor
22. apr 2021

@martyzpp vdaka

autor
22. apr 2021

@ivangeline ved to,s mm mu to lepsie klape akosi.

kittykat22
22. apr 2021

Normalna reakcia. Vychova dietata je narocna. Navyse teraz je dlhodobo stav aky je, tak sme vsetky skusane horom dolom. 3 rocne dieta dobre vie co robi - uz to nie je jeliman. Akonahle mu nedas hranice tak pojde dalej, a neskor sa z neho zblaznis. Blbe je, ze niekedy mozes dietatu 500x povedat a ako keby boli hluche. Ja som tiez vyprasila syna po zadku pretoze sme mu neustale dohovarali, ze nema robit cirkus ked prehra v hrach. Raz prehral v chytani zabiek na udicu ktore sa tocia dookola. A tak zobral mile zabky aj s hrou a hodil to cele o stenu. A teda dostal - a nie po stehienku, ale po zadku. Uz nikdy nic o stenu nehodil, a dokonca zmenil nazor na ten hurhaj ked prehra. Paradoxne z toho nemam ziadne potesenie, mrzi ma ze predtym som mu to 50x povedala a namiesto pochopenia to len eskalovalo do extremu. Takze asi tak u nas 🤦🏼‍♀️ Niesi jedina ktorej utecu nervy.

autor
22. apr 2021
autor
22. apr 2021

@kittykat22 Náročné je to materstvo...

kittykat22
22. apr 2021

tiez som si to predstavovala inak 🙄

sense
22. apr 2021

Aha... to nie je provokacie ale skusanie kolko si moze dovolit , moja sice za vlasy netahala ale ak ta potiahne za vlasy vysvetli ...stylom za vlasy sa netaha lebo to bolo, dolezity je ocny kontaknt a zober mu ruku a daj prec , este lepsi aj vidis ze chce potiahnut chytit ruku a povedat razne nie al stop nemusis skriknut len zmenit intonaciu v hlase ak nepomoze , spravila by som to iste nie silno ale len aby vedel ze to ozaj boli....
Ak nieco vyleje naschval dat handru nech utrie...
Pri nervakoch u nas pomahalo napr nevenovat tomu pozornost podla hesla nie je publikum nie je divadlo...
Moja sice nikdy vychovnu nedostala ale.... neodsudzujem ziadnu kt rupnu nervy a vychovnu da...tiez sme len ludske bytosti a mame jedny nervy....
...kazda z nas co mame deti sme si takou fazou presli niektora dlhsie ina kratsie niektora s vychovnymi recami niekt aj s vychovnymi rukami...pretoze nielen deti su rozne povahoi a charakterom ale aj my zeny... a hlavne pevne nervy a trpezlivost ...tie musi mat kazda z nas

autor
22. apr 2021

@sense vdaka.Tieto veci aplikujem.Dlhodobo.Aj dohováram,aj dam pozbierat,ked aj s pomocou,ale musí,dohováramsočnýmkontaktom,chytímrúčku.Toto robím.Začnemveru dáva´t aj utierať,čo rozleje.Tak snáď to už prinesie ovocie.Toto mafakt mrzí,že sa stalo...Budemsa tomu snažiť vyhnúť už.Ako som už písala,jeho reakcia bola,že mu to bolo smiešne.No principiálne nechcem.Uznávam,že niekedy možno pomôže výchovná a nič iné a nevylučujem,že taká situácia nastane.no toto nebola ona.Ďakujem aj Tebe za názor.

elizabet173
22. apr 2021

tak, ako ti píšu vyššie, treba mu dať jasné hranice a najmä musí pocítiť dôsledky svojho konania, To, že mu dávaš utrieť keď niečo rozleje, je správne. On možno len chce strhnúť tvoju pozornosť na seba.

autor
22. apr 2021

@elizabet173 Vdaka.