icon

Keď rodina berie bábätko na ruky

16. júl 2022

Chcem sa poradiť alebo spýtať či je normálne ako sa cítim.
Mám 2-mesačnú dcérku a dosť mi vadí ked ju iní ľudia berú na ruky a chytajú ju. Chytí ma akokeby úzkosť a je mi tá situácia nepríjemná. Nejde len o cudzích ľudí ale aj o rodinu, vadí mi ked ju berú na ruky švagriné, svokrovci, švagrovia a pod ....neviem ako sa cez to preniesť....možno to je aj tým že sme sa o bábo snažili niekoľko rokov a podarilo sa nám to až na niekoľký pokus cez IVF. Najradšej by som všetkým povedala, nech ju neberú na ruky, že mi to je nepríjemné ale zas nechcem vyzerať pred nimi divne.

Strana
z2
saraxyz
16. júl 2022

@0silvia0 😂😂😂 ze Viktorka😂😂😂 ja som to pri prvej dcére nemala. Iba pri druhej. Preto som nechápala co sa deje. A fakt som bola ako levica, medvedica a ostatné matky, ...🤦😂 Inac, nikdy mi nepovedali z rodiny ze som bola strelena a radsej sa ich ani neopytam 😂

0silvia0
16. júl 2022

@saraxyz presne tak, ani ja sa to susedy v zivote nespytam, tvarim sa, ze sa to nikdy nestalo🙈

rivini
16. júl 2022

Chapem a tiez som syna v prvych 3 mesiacoch nedavala na euky a neznasala som, ked sa ho dotykali ini ludia. Starym rodicom som ho dala podrzat, ked mal par dni. Inak zo mna v tom case podla mna nieco strasne matkoochranarske vyzarovalo, lebo ludia sa velmi neodvazili😂. Ak som vyslovene nechcela, aby ho niekto bral na ruky, dala som ho do satky a mala na sebe.

mandarinka555
16. júl 2022

@travelllerka Bojí sa, aby jej ju "neukradli" 👎 Starí rodičia sa chcú vnučkou potešiť a ona chytá hysáky....Ja tomu nerozumiem, ako môže niekto takto fungovať....Potom sa niektoré ženy čudujú, že ich deti nazývajú "mamin cecok"☹

positive
Odpoveď bola odstránená
emuemu
17. júl 2022

Je to prehnana reakcia z tvojej strany, hormonalne podmienena. Treba si zachovat nadhlad a zdravy pristup k realite.

babatkoo
17. júl 2022

Si uplne normalna zena 🙂 Ja som mala take iste pocity, pri prvom synovi. Narodil sa z druheho tehotenstva, po prvom mi umreli po narodeni dvojicky. Takze moja uzkost a strach mali opodstatnenie, u teba tiez (ivf...). Mna okolie a nazory inych nezaujimali. Isla som podla svojich pocitov, manzel to plne respektoval. Syna z 3 tehotenstva uz som podavala do ruk sama od seba.

zooeynka
17. júl 2022

Tak podla mna to nie je v poriadku reakcia, resp.taketo pocity. Sa cudujem kolko zien takyto postoj povazuje za normalny - moje dieta, moje pravidla, nechytajte ho, nepozerajte....kks ved z toho dietata neubudne. Keby mi nejaka mamicka nieco podobne povedala tak si poviem ze je trafena a nech si to dietatko teda niekam strci a viac sa na pomoc/ponosenie/kocikovanie nevtieram. Ono, chapem ze netreba ist proti pocitom matky, tie su najdolezitejsie, ale takyto zbytocny ochranarsky pud pri blizkych ludoch je smiesny. Ja som bola vzdy stastna ked sa nejaka dobra dusa(z blizkych) nasla a isla mi kocikovat, alebo len vzala na ruky a polhodinu drzala a zabavala ich, dodnes som im vdacna 🙂

0silvia0
17. júl 2022

@zooeynka myslis, ze tento smiesny ochranarsky pud si matka dobrovolne vybera? Ono sa to zjavi samo a je to velmi silne. Vacsinou to po nejakom case odozneje. Mne je zasa smiesne sa nad tym pohorsovat.

zooeynka
17. júl 2022

@0silvia0 trosku sa odosobni a aj sama zbadas ze to je smiesne - chranit dieta pred najblizsimi, ktori ho lubia. Chapem chranit pred cudzimi ludmi, predatormi, atd, ale rodina? To sa len ozyva ego, ze moje MOJE dieta, nechytajte ho kym vam to JA nedovolim. Tot vsjo.

3nana13
17. júl 2022

@queen_mary ďakujem za radu, ale psychiatra nepotrebujem. Ak vieš čítať, písala som že zo začiatku... Myslím že som už v pohode. Asi som sa vyliečila vieš.

0silvia0
17. júl 2022

@zooeynka ja som uplne odosobnena, su to proste vyplavene hormony, ktore s clovekom mavaju a nedaju sa iste obdobie dat pod kontrolu a nejde to logicky vysvetlit. Aj zena je raz matkou prvy krat a telo reaguje tak ako reaguje. Vyplavenymi hormonmi niektore zeny dostanu poporodne depresie, tiez to nevedia logicky ovladat.
Moje telo v tomto reagovalo uplne inak pri prvom a druhom porode. Pri druhom porode som mala hormony upokojene a nedialo sa to. To, ze si to to nezazila neznamena, ze si budes kvoli tomu tukat po cele.

nika0204
17. júl 2022

@zooeynka ale ved to je jej dieta😀takyto silny ochranarsky pud neovyplyvnis…nemyslim si ze ke natom nieoc zle..takisto aj babo poznalo 9mes len mamu a v tzv stvrtom trimestri po narodeni chce byt len snou a je to nornalne ze to tak citi aj matka..sakozrejme ja nemyslimmextremy umna nornalne pride mamka/scokra jasne ze budu s malym ale proste urxite nie ze v prvCh mesiacoch ze chcu brat male aj na dlhsie a tak..myslim ze je uplne normalne ze ma pocit ze ho chce brat na euky odnich😀je to proste pud hornony..niektore zeny to nemaju kozno ale pisat ze niesu preto normalne je odveci..takto urazat druhu mamu..mozno normalna nie si ty 🧐

ibrunova
17. júl 2022

Ja napíšem pravý opak.. Podľa mňa je to prehnané nedať starým rodičom dieťa na ruky, buď rada,že sa zaujímajú, že sa chcú potešiť. Zvlášť keď druhú stranu rodiny nespomínaš, tá ti zrejme až tak nevadí. Každá návšteva sa dá prežiť.

0silvia0
17. júl 2022

@zooeynka to mas nieco ako pms, ja ho napriklad nemam, ine zeny ho maju. Tak si nebudem robit prdel z inych zien, ze booze kvoli menzesu zrat kila cokolady a byt nervozna na celu rodinu. Ved je to len menzes, to sa nevedia skludnit? 🤷‍♀️

zooeynka
17. júl 2022

@nika0204 jasne ze su to hormony, ktore sa casom upravia a opat je zena"v normale". Cize tie ochranarske reakcie nie su normalne, proste existuju, tak to zeny citia ale normalne to nie je. Nema to kazda. Tak ako spominane pms od
@0silvia0 tam tiez tie reakcie su prehnane(nie u kazdej), ale po par dnoch sa zena opat vrati do normalu.

nika0204
17. júl 2022

@zooeynka mne napr nepride nornalne ze cakam babo toez vytuzene a celych 9mesiacocj pocuvam ako pridu dobre ze nie na salu a nedaju mi vydychnut😀 a pritom ja som osoba ktoea ma velni blizke vztahy s rodinou m sa stretavame aj s tetami prababkami ze stale..a je mi jasne ze sa tesia na babo..ALE trosku respektu ze to bude moje orve babatko a je nornalne ze si ho chceme s manzelom uzit sami trosku…cize ono mozno aj take natlaky robia vela hlavne na mna..chapem starych rodicov ze sa tesia..ale tesime sa hlavne my s manzelom v prvom rade je to nase dieta, a my mame byt spokojni a urobit ako chceme my a tak oni..cize aj to okolie mozno nanu tak volyva a citi sa vtomto tak..mozno fskt zacalu skoro chodit knim a au tam casto potom ma pocut nedostatku sukromia a intimity s babom

zooeynka
17. júl 2022

@nika0204 uplne suhlasim, prve dni az tyzdne mate byt s babom sami iba vy s muzom. Vytvorit kontakt, nerozptylovat babo cudzimi ludmi, proste ma byt iba v tvojej a manzelovej aure 🙂 Rodinu a znamych treba seriozne stopnut ze ked budete pripraveni tak ich pozvete na navstevu a dovtedy si navstevy nezelate. Ak niekto takuto poziadavku neberie a ide si tvrdohlavo svoje ako pride na navstevu tak zas opakovat, ze chcete byt sami a pozvete ich neskor. (Ale nikdy nevies ake bude dieta, mozno budes stastna ze ti ho niekto pride povarovat uz po tyzdni aby si sa trochu vyspala....)

nika0204
17. júl 2022

@zooeynka no to hej..mozno fakt bude take narocnejsie babo a budeme radi..🙂

zuzinka888
17. júl 2022

Aj tvojej svokre mozno vadi ze sa dotykas jej syna - a predsa ti ho "dala"🤣🤣

nika0204
17. júl 2022

@zuzinka888 hhh dobry postreh😀😅

mandarinka555
17. júl 2022

@zuzinka888 Ja si radšej idem pozrieť film, lebo z niektorých reakcií mám vyrážky a dvíha mi to krvný tlak....Niektoré ženy by si dali bábätko do vákuového obalu, alebo by si ho páskou oblepili okolo svojho tela....Celé zle 👎

ivec16
7. dec 2022

jaj tolko veci ti zacne zrazu vadit ked s ati narodi dieta, co ti predtym ani nenapadlo… :D je to uplne normalne

Strana
z2