icon

Kedy a ako ste odplienkovali na noc?

13. jan 2025
nina004
13. jan 2025

Môj sa behom týždňa odplienkoval na noc aj na deň. Cca 2r a 5m

balerina2025
13. jan 2025

zo dna na den. ani raz nepocikana.

tanyan
13. jan 2025

Treba počkať, kým je plienka ráno suchá. Nemá význam tlačiť a spôsobovať zbytočný stres sebe aj dieťaťu. Niektoré deti spia tak "silno," že si neuvedomujú potrebu cikať a ani to neovládajú - musia dozrieť. Naša mala skoro do 3rokov na noc plienku, synovec skoro do 5.

lucia13022023
13. jan 2025

Asi mal 19-20m už si nepamätám presne. Cez deň bol od 18m - plienku nechcel, sam chodil na nočník.

autor
13. jan 2025

@tanyan niektori vraj v noci budia na cikanie, tak som rozmyslala ci to nie je cesta, len moc sa mi to nepozdava.. vstavat xkrat a posadzovat na nocnik

alenkatt
13. jan 2025

Keď mala 2 roky , ráno mávala suchú plienku. 2 mesiace predtým bola cez deň bez plienky. Išlo to dobre, pekne spolupracovala. V noci nedávam cikať, iba večer okolo 20:15 pred kúpaním a do 7:30 vydrží, spí celú noc.

domka222
13. jan 2025

Ja čakám, kým bude ráno suchá plienka. Podľa mňa nemá význam dieťa každú chvíľu v noci budiť. Raz to príde, že plienka bude bývať ráno suchá. Ja si myslím, že na toto nočné musí dieťa proste dozrieť.

tanyan
13. jan 2025

Naozaj nevidím dôvod prerušovať dieťaťu aj sebe spánok. Určite je dôležitejší spánok ako zápis "bez plienky" v denníku.

jarkaslck
13. jan 2025

Ja mam take svoje dvanaste prikazanie-nebud dieta svoje ked spi 🙂

tanyan
13. jan 2025

@jarkaslck A jedenáste je: keď spí dieťa, spí aj rodič?

amelia89
13. jan 2025

mozes ho budit ak chces aj 45x za noc ak mu nedozreje mozog a hladina hormonov na to aby mal suchu plienku je to aj tak na 2 veci..

jarkaslck
13. jan 2025

@tanyan moje jedenaste je: nezozeries sladkosti dietata svojho ;) ale to tvoje si pridavam na svoj zoznam ako c. 13

luxus10
13. jan 2025

ten hormon sa vola vazopresin, a pokial nedozreje organizmus, su vsetky pokusy zbytocne...produkcia vazopresinu nie je naucitelna, ani ovladatelna volou...ak uz dieta cez den vie kedy potrebuje cikat, vazopresin sa zacal uvolnovat, no v noci ,ked sa zacne v spanku vylucovat melatonin, isty cas este blokuje produkciu vazopresinu-v noci...musi dozriet...takze vyckat na suchu plienku...

siska53
13. jan 2025

Raz nam.syn pred spanim povedal, ze u nechce plienku ( cez den uz nemaval, len na kakanie si pytal). Tak sme dali nepremokavu plachtu a vybavene. Nedocikal sa a mal len dve nehody po pol roku, raz nasou vinou, raz kvoli chorobe.

marianarem
13. jan 2025

Moj mal 4 roky a par mesiacov, ked zo dna na den zacal mat suchu plienku. Vobec o nic som sa nesnazila dovtedy.

nairia
14. jan 2025

ja som dceru odplienkovala cez den, to mala necele 2 roky. a na noc sa kratko na to odplienkovala v podstate sama. aj ked som jej davala na noc plienku, zacala sa v noci budit na cikanie sama. tak asi po mesiaci som jej zobrala aj plienku na noc.
ono sa to ale neda naucit. cez den odplienkujes dieta, ale na noc musi dozriet... to by som nehrotila. budit no... poznam takych, co budia. ci to bude mat zelany efekt, raz to dieta proste prestane potrebovat tu plienku na noc 🤷

sono2
14. jan 2025

Sama.
Jedna aj druhá