Kedy bude mať dcérka 4 mesiace?
Ahojte, viete mi poradiť? Všade čítam inak. Dcéra sa narodila 14.7. Štyri mesiace bude mať, keď dovŕší 16. týždňov (3.11.), alebo až 14.11.? Lebo očkuje sa napríklad podľa týždňov v 12., čo je 3. mesiac, a v 20. týždni, čo je 5. mesiac. Aj pri príkrmoch sa to počíta podľa týždňov? Alebo podľa kalendárneho dátumu, čiže 14.11.? Ak by sme vychádzali podľa kalendárneho dátumu, tak každý mesiac má iný počet dní - takto potom dieťa narodené vo februári začalo s príkrmami inokedy ako dieťa narodené v marci, nie?
14.11 má dcéra 4 mesiace.
narodeniny bude mať vždy 14.7.
nepočítaš ich podľa dní, ani týždňov.
@anonym_autor paneboze to uz aj na naratanie do 4 je treba navod?
Ano, kazde dieta zacina inokedy s prikrmami, nie kvoli tvojmu detailnemu prepoctu, ale niektore maminy sa riadia pocitmi. Ja ako nekojicka, som mala zacat s prikrmami v 4. mesiaci, ale zacali sme asi v 5-6., ked som videla na dietati, ze to zacina vnimat a nie nasilu to tlacit do nic netusiaceho 4 mesacneho babatka.
Prosim ta, uvolni sa
Toto nieeeeee!
kojila som - mne pediater povedal kedy mám dávať príkrmy. až okolo pol roka veku dieťaťa.
Rozdiel je medzi počítaním podľa týždňov (ako lekári sledujú vývoj) a počítaním podľa kalendárnych mesiacov (ako to často vnímajú rodičia). Ak sa tvoja dcéra narodila 14. júla, tak 16. týždeň dovŕši 3. novembra, 4 mesiace podľa kalendára dovŕši 14. novembra.
Lekári aj výživové odporúčania sa väčšinou riadia týždňami, nie kalendárnymi mesiacmi.
Takže áno, 4 mesiace v zmysle vývoja dieťaťa je približne 16 týždňov, nie presne rovnaký dátum o štyri mesiace neskôr. A presne ako píšeš, pretože mesiace majú rôzny počet dní, kalendárne to nesedí. Preto sa v pediatrii a výžive používa počítanie podľa týždňov (28 dní = mesiac), aby bolo všetko jednotné. Inak povedané, tvoja dcéra bude mať vývojovo 4 mesiace 3. novembra.
@anonym_autor paneboze to uz aj na naratanie do 4 je treba navod?
@really8 🤣
Ďakujem za všetky reakcie, vidím, že aj tu sa odpovede rôznia. Najviac mi dáva zmysel práve to, že 4 mesiace bude mať 3. novembra.
Ďakujem za všetky reakcie, vidím, že aj tu sa odpovede rôznia. Najviac mi dáva zmysel práve to, že 4 mesiace bude mať 3. novembra.
@anonym_autor To nemyslíš vážne? Kedy podľa tohto výpočtu bude mať rok?Nekomplikuj si situáciu, počítaj podľa mesiacov. Narodené 14, má ukončený mesiac vždy 14.
@anonym_autor 16 týždňov je niečo iné ako 4 mesiace, to si fakt tak nechápavá? 🤦♀️
@anonym_autor veď termín očkovania ti dá pediatrička a pri zaraďovaní príkrmov je jeden týždeň (aj viac) hore-dole, úplne jedno... fakt problém jak sviňa...
Nie autorka. Tvoja dcéra bude mať 4 mesiace 14.11.Vacsina mesiacov totižto nevychádza na 4 týždne presne ale na 5 keďže mesiac konci a začína v týždni.
No, zdá sa, že teraz všetky skôr narodené o trošku omladneme, keď si prepočíteme vek podľa logiky autorky. V našom veku sa už každý deň dolu počíta. 🙂
Pokiaľ nechceš rátať na dni a týždne ako blbá tak rátaš podľa dátumu narodenia.
14.7. Nula mesiacov
14.8. Dokončený prvý mesiac
14.9. Dokončený druhý mesiac atď.
A 14.7.2026 bude mať ukončený prvý rok života.
@anonym_autor v tom prípade máš bohužiaľ oslabené logické myslenie. Kalendárny mesiac trvá 30/31 dní, samozrejme s výnimkou februára. V týchto situáciách nepočítame týždne, ale mesiace ako také. Preto platí, že 4 mesiace bude mať 14.11., nie 3.11.
@anonym_autor ako tak ratam, tak som vyratala, ze ta v najblizsich dnoch alebo tyzdnoch uvidime na zltom slonikovi. Z tohto prispevku mi explodoval mozog a aj z tvojho nasledneho komentaru, ze 4 mesiace bude mat 3.11., aj ked sa narodila 14.7. 🫣
@anonym_autor hej, 4mesiace bude mat 3.11 ked sa narodila 14.11. Toto ti dava najvacsi zmysel hej? A rok bude mat kedy? 28.10? A dva kedy? 09.10??
@anonym_autor ako tak ratam, tak som vyratala, ze ta v najblizsich dnoch alebo tyzdnoch uvidime na zltom slonikovi. Z tohto prispevku mi explodoval mozog a aj z tvojho nasledneho komentaru, ze 4 mesiace bude mat 3.11., aj ked sa narodila 14.7. 🫣
@anonym_2f8dc1 dobre si naratala. Uz😜
@anonym_2f8dc1 dobre si naratala. Uz😜
@really8 yes 🤣🤣 necakala som tuto rychlost, ale presne tu pani co preratuva som si predstavila ze tam bude
Lenže nejde o to, kedy sa oslavujú prvé narodeniny, veď to je úplne jasné. Ani sa nepýtam na to, kedy má podľa kalendára 4 mesiace, to som už uviedla v príspevku. Že je rozdiel kalendárne 4 mesiace a vývojové 4 mesiace. Ide o to, kedy je telo dieťaťa pripravené prijímať príkrmy. Kedy je to bezpečné. Preto som sa pýtala, ako sa to počíta, kedy je detský organizmus pripravené prijímať príkrmy. Ja mi jasné, že to nie je veda, že to nie je presný deň, ale keď sú tam také rozdiely, tak či neublížim dieťaťu, ak mu dám príkrm napríklad 8.11., keď podľa vývoja už má ukončené 4 mesiace, ale podľa kalendára nie.
Prepánakráľa🙈. Potom sa cudujme, ze zaviedli povinnú maturitu z matematiky. Asi aj z logiky by mohli.
Lenže nejde o to, kedy sa oslavujú prvé narodeniny, veď to je úplne jasné. Ani sa nepýtam na to, kedy má podľa kalendára 4 mesiace, to som už uviedla v príspevku. Že je rozdiel kalendárne 4 mesiace a vývojové 4 mesiace. Ide o to, kedy je telo dieťaťa pripravené prijímať príkrmy. Kedy je to bezpečné. Preto som sa pýtala, ako sa to počíta, kedy je detský organizmus pripravené prijímať príkrmy. Ja mi jasné, že to nie je veda, že to nie je presný deň, ale keď sú tam také rozdiely, tak či neublížim dieťaťu, ak mu dám príkrm napríklad 8.11., keď podľa vývoja už má ukončené 4 mesiace, ale podľa kalendára nie.
@anonym_autor .. daj jej prikrm 15.11 a máš po dileme
Preboha.. Taketo nieco ma dieta 🙈
@anonym_autor Kam sa ponáhľaš? Daj jej ochutnať príkrm 15.11, alebo pokojne aj pár dní neskôr. podľa toho ako bude o jedlo javiť záujem.
@anonym_autor Kam sa ponáhľaš? Daj jej ochutnať príkrm 15.11, alebo pokojne aj pár dní neskôr. podľa toho ako bude o jedlo javiť záujem.
@anonym_bcde12 áno, spravím to tak... Ona už javí záujem, preto som sa na to spýtala, ale radšej ešte počkám kvôli bezpečnosti.
Som sa musela prísť pozrieť či je táto téma real keď som ju uvidela na žltom slonikovy.
Som sa musela prísť pozrieť či je táto téma real keď som ju uvidela na žltom slonikovy.
@anonym_336854 uz je????

4 mesiace má 14.11.