icon

Kedy chodia spávať vaše dvojročné deti?

chovancova27
19. máj 2013

Každý večer si vypočujem kázanie, že malý chodí neskoro spať... proste pred pol 10 večer nezaspí... cez deň spí od pol 12 obyčajne tie 2 hodiny, niekedy potiahne aj 3, mám ho teda cez deň budiť, aby išiel skôr večer spať? Kedy chodia Vaše 2-roč. deti spávať?

Strana
z4
margarita
27. mar 2014

vsetkym tabulkovym matkam odkazujem, ze nielen ako rodic nauci, ale aj genetika hra nemalu ulohu, kedze potreba spanku je do znacnej miery vrodena 😉
dcerka prestala uplne zo dna na den spavat cez den asi ked mala 1 aj tristvrte roka. uplne. natvrdo. dodnes. jedina v skolke nespavala a nespava. zato aspon nocny spanok mala cca 10-11 hod. napr od 21h do 8h rano.
teraz mam syna v tomto veku, tiez odmieta denny spanok, ak zaspi omylom, napr. vezie sa autom, alebo sme vonku v kociku a nejako ho udrncam, spi max. 45 az 60 min. nahodne, nerezimovo, skor sviatocne ako pravidelne.
a vecer chodi spat medzi 19.30 az 20.00. a vstava rano 5.30.

takze no comment 🙂
zavidim vsetkym , co im deti spia viac ako hodinu aj cez den 😉

siska53
27. mar 2014

Nuz my sme sa s mladsou ustalili tak,ze okolo 21 zaspi,ten,cas mal aj synator v tom veku. On na rozdiel od nej ale vynechaval 3-4x do tyzdna popoludnajsi spanok. Mala poobede spi cca od 13-13:30 do 15,casto ju musim,budit,lebo to by potom este o 22 buntosila.
ja som neskoro zaspavala,tiez,casto az o 23 a vstavala o 8:30-9,sesterka bola expertka uplne,tetka dodnes spomina,ako si o 23zalievala dalsiu kavu,mala jej zaspala az po polnoci a o 6 uz bola hore. Je hyperaktivna,doteraz,uz je dospela,jej tetke stacia 4hodiny spanku,asi to zdedila.
kazdy je inak,nastaveny,ja radsej robim do noci,jednak mam,klud a nehrozi,ze by sa deti zobudili,rano mi trva,nez sa preberiem,to trva a je tam,riziko,ze,deti sa prebudia skor,vedia vstat p 6:30 i o 8:30,takze netusim,nikdy,dokedy sa bude spat.
a muz? Ten radsej vstane,o 4 a ide robit, lebo on zas nebie pracovat v noci,napr.o 23. Preto si myslim,ze aj deti maju na to pravo. Iste,treba to trochu skorigovat,pokusit sa najst nejaky rozumny kompromis,len na povel sa zaspat neda. Ani ja to neviem.dakedy sa mi nedari zaspat ani v inak oobvyklom case.
my sme,si kompromis nasli po 20:30 do postele a okolo 21mala zaspi,horsie je to so synom,ten zaspi casto,az,okolo 22 a o 6:30vie i vstat (no vie,i,potiahnut do tej 8:30),poobede uz spi len vynimocne.

g_fecka
27. mar 2014

Ja mam drobca spachtosa uz od narodenia (asi urcite to ma po tatikovi 🙂 Este nemal ani 3 mesiace uz mi veselo vyspal celu noc, tych 11-12 hodin urcite, a to si viete predstavit ake to boli muky kym som ho kojila, islo ma roztrhnut a on si sladko spinkal 🙂 nehovoriac o tom, ze cez den bol ako svajciarske hodinky. Nakrmeni 3 hodky spanku a tak dookola. Nepozname koliky (klop-klop) takze ani nocne budenie, s vynimkou ked isli zubky, ale to max 2 noci. Teraz ked ma o tyzden 2 roky stale nam ostalo tych cca 12 hodin spanku v noci. Ked nespi cez den tak ho ukladam o 7-mej a vstava okolo 7:30, nikedy aj pol deviatej, ked spi s tatom po nocnej 🙂 a to ja uz mam pol dna za sebou. 🙂 ked si ale poobede "zdriemne" od tej pol jednej do stvrtej tak ide spinkat az o 8-mej. Ale vstava zhruba rovnako. Ano je spachtos, bude makacka ho naucit na skore vstavanie do skolky 🙂

5vladka5
8. dec 2017

Moja 2 rocna dcera chodi spat po 23:00 hod vecer, spi crz obed 2 hodky a budi sa rano okolo pol8-8..aj ked ju dam spat okolo 8 nezaspii az o dve hodky najskor, alebo ked zaspi o 19:00 h sa zobudi o dve hodky a potom aj do pol1 rana je hore..neviem co s tym

barborasebastian
8. dec 2017

Mam 9 mesačnú dcérku, poviem to normál chodí späť o 22.00 keď zaspí skôr stane sa ale zobudí sa o hodku tak je do pol noci hore ako dnes, práve teraz, zaspala mi o 19.30 na cecku no zobudila sa o 20.30, teraz je 23.25 a to som ju uspavala v nosiči inak keby som čakala ze mi zaspí na cecku tak o jednej...takto spáva už od narodenia proste 22.00 a ona ide spať teraz to je ľahšie lebo sama dá najavo ze treba už spinkať bud si ľahne sama do našej postele keďže spi s nami alebo sa začne valat po plyšakovi alebo donesie nosič zo stola... Keď bola bábätko tak suchanie očiek alebo uška si trela dlaňami. Žiadny režim ja s malou nemám keď chce spať aj cez deň vidím na nej niekedy spi niekedy nie, nerobím pri nej nič nasilu aj tak sa mi to vypomsti, niekedy spinka do rána do deviatej niekedy do siedmej už sa par krát stalo ze vstala o tretej ráno hlavne teraz keď idú horné zuby. Aj mne za to mnohý vynadali ci som kompletná že dieťa má späť o ôsmej, no ja ako decko si pamätam že aj pri mne mama musela od ôsmej ležať a čítať mi alebo ma uspavat minimálne do jedenástej lebo potom som tajné pozerala akty X, samozrejme mala som okolo štyroch rokov co si toto pamätám takže aj tak si myslím ze toto praktizovala niekoľko rokov, bratov potom nechala tiež takto hore keď boli malý do tej desiatej už tak sa nehrala na perfekt matku tip top osem hodín a v posteli dieťa(bez urážky hovorím o svojej mame o nikom inom) keďže viem to reálne zhodnotiť mam bratov mladších o 14 rokov. Takže ja si z toho moc veľkú hlavu nerobím je to ako je síce niekedy je to únavné verím ze tento režim budeme ťahať ešte dlho predlho ani sa nad tým nepozastavujem moje kamarátky majú tiež takúto hodinu uspavania deti, nepoznám ani jednu co jej dieťa spi ,, po večernícku a kakavku,, 🙂

ankare
9. dec 2017

Moj chodí spať okolo polnoci. Od pôrodnice ma taký rezim. Skôr nezaspi. Môžem robiť cokolvek. Je jednoducho nespavec. A keby spal potom... Ale často sa budí a niekedy ma v spánku aj hodinove pauzy. Na obed spí asi hodinu, hodinu a pol. Len mi je smiešne z nazorov, že každé dieťa musí spať tabulkovo... kto nezazije, nepochopi. A to tvrdi aj moja mama, ktorá mala 5 deti. Také dieťa, ako Kubko, ešte nezažila.
Drž sa!

larisalarisa
18. máj 2020

Keď aj my😂😂😂😂

Strana
z4