icon

Kedy nechať dieťa samé kráčať po schodoch?

kristiina_3
22. mar 2021

Malá neterka má 3 roky. Bývajú nad nami, schody k nim by som opísala ako pomerne nebezpečné (sú také prudšie, zatočené, bez zábradlia). No a dnes si to k nám dole nakráčala sama... Tak som sa tu chcela popýtať aký máte na to názor 🙂 V koľkých rokoch ste nechali / by ste nechali vaše malé ratolesti samé kráčať po schodoch ? Osobne si myslím, že keby mali spravené to zabrádlie až tak by som sa nebála, byť to moje dieťa možno by som ju však aspoň do tých 4 rokov nenechávala chodiť samú...

Strana
z2
yanni
22. mar 2021

@asia83 no madlo je to hore ta "tyc". Medzitym morz ale aj nemusi byt aj nieco ine. my mame drevene schody , drevene madlo a kovové tycky. A z druhej strany je stena. Mam trojposchodovy dom a od pivnice aj po podkrovie nespocetne mnozstvo schodov.

asia83
23. mar 2021

@saja1 Ale je. ☺️😉🙄

asia83
23. mar 2021

@saja1 Že ste to vy, vysvetlím. Princíp madla a zábradlia je rovnaký. Držíte sa toho pri chôdzi po schodisku či inej komunikácii. Jednoducho povedané. No madlo je iba tyč, pričom zábradlie celá konštrukcia zapustená popri schodisku či ceste, chodníku...atď. V slovenskom jazyku sú to synonymá (slová PODOBNÉHO významu), v stavebnom jazyku je to o inom, samozrejme.

katus87
23. mar 2021

Mladšia má 2,5 roka a už ju nechávam samu, ale samozrejme som pri nej, niekedy sa chytne zábradlia, niekedy vyhľadáva moju pomoc, inokedy ide bez držania. Treba nechať dieťa, nech si uvedomuje nebezpečenstvo a riziká v živote. A myslím, že 3 ročné dieťa už by to mohlo vedieť, ak sa mu to vysvetlí 🙂

sasesoe
23. mar 2021

To je velmi individualne a zalezi od dieta, ale 3r uz chodia do MS a tam casto maju schody. Neboj, deti zvyknu byt opatrne ked sa musia spoliehat len na seba. Mozno sa drzala steny al isla po 4 (cuvajuc). Oni si vzdy najdu system a zakazane najviac laka. Ja moje tiez nechavam skusat vsetko, na co si same trufnu.

choco6
23. mar 2021

Nas maly ma 2 roky a 4 mesiace a schody pomaly preskakuje takze sa snazim sa byt pri nom ked ide dole alebo hore ale niekedy to neustriehnem. Ale asi je to jedno ja som sa parkrat smykla po schodoch muz si zlomil malicek, takze asi treba obcas aj na dospelych davat pozor 🙈🤣🤣🤣

Strana
z2