icon

Kedy presťahovať dieťa zo spálne rodičov?

lolittka
23. máj 2012

téma "Kedy presťahovať deti zo spálne" 32:45 http://www.stv.sk/online/archiv/damsky-klub/?da... čo si o tom myslíte? aké máte skúsenosti?

Strana
z4
lilla244
26. máj 2012

moj maly spinka vo svojej postielke od narodenia, do 5mesiacov bol s nami v spalni, potom vo svojej izbicke..

luciferkax
26. máj 2012

@sirinka myslela som oddelenie MANžELA OD nás 🙂 🙂 🙂 ale aj mna najviac nahnevalo to škatulkovanie doktorky, akoby všetky mamy, ockovia a deti boli rovnaké 😒 😒 😒

sirinka
26. máj 2012

@luciferkax ved ja som to pochopila 😉 u nas to funguje tak, ze mm sa vzdy vecer rozhodne, ci bude spat s nami a ci nie, ked ma janka burlivejsiu noc, niekedy sa aj v noci rozhodne...

modrofuzik11
26. máj 2012

sara bude mat v septembri 3 roky. kubko ma teraz 10 mesiacov. vsetci 4 spavame spolu v spalni. o 3 tyzdne ale ideme na dovolenku a davame prerabat nasu spalnu a pripravit detsku izbu. ked sa vratime z dovolenky, rada by som ich obidvoch nechala v spolocnej detskej izbe a my s manzelom by sme spali v spalni. saru na to uz pripravujem. kubkovi sa to este vysvetlit neda 🙂 . som zvedava, ako tuto zmenu vsetci zvladneme...

mirinecka
26. máj 2012

ťažko sa rozoberá téma o deťoch, každý rodič má iné návyky a iný názor, hlavne všetko záleží od detí ako sú prispôsobivé ale aj rodičia to ovplyvňujú hlavne tým ako to im vyhovuje. Niektoré mamičky si nevedia ani predstaviť žeby mali k svojim deťom vstávať k postielke tak radšej ich majú vo svojej posteli. Iný sa zasa nevyspia keď majú dieťa vedľa seba. Každý nech si robí podľa toho ako to jemu vyhovuje. Ja som dala svojich synov do izby keď mali 18m a necelých 17m. Zvládli to bez problémov. Pre nich to ani neni také ťažké ako skôr pre mňa že keď zamrnčia tak musím ísť cez celú dlhú chodbu za nimi a to niekedy aj 5x v noci. Ale už som si zvykla a vyhovujeme mi to viac nakoľko keď náhodou spia v našej posteli tak som ráno celá dolámaná a rozbitá tím pádom je celý deň naprt 😀 . Netreba sa riadiť radami ale tím ako to samy cítite a to je so všetkým či s nočníkom alebo odnaúčaním od dudla .... Každe dieťa je predsa iné 😉

sweetsuzi
27. máj 2012

@lea162 mne nevadi ked niekto necha dietatko spat vo vlastnej izbe hoci od narodenia ak mu to tak vyhovuje - myslim dietatu. Deti presne tak ako dospeli su rozne a kazdemu nieco ine vyhovuje, ale je mi proti srsti navykat kojenca na samostatne spanie len z dovodu aby neobtazovalo rodicov a nestratili svoje pohodlie. Predsa ked ma niekto dieta, musi ratat s tym ze sa jeho zivot zmeni, nehovoriac o tom ze by mal tu zmenu vnimat pozitivne a byt ochotny sa dietatu prisposobit a niecoho aj vzdat.
A uz absolutne nesuhlasim s nazorom ze spanie v rodicovskej spalni urobi z dietata nesamostatneho jedinca, prehnane naviazaneho na rodicov ... naopak trauma z toho ze je dieta ponechane same, a na jeho plac nikto nereaguje (nemyslim po 5, 7 ani 10 minutach) okamzite, je zrejma. Psychicka deprivacia u takychto deti je casty a bohuzial nenapravitelny nasledok takehoto spravania, lebo blizkost matky najma u dietata do 1 roka je nenahraditelna ...

bambulka81
18. sep 2014

Teraz by ma zaujimal vas nazor na to ze mam este nie 3rocneho syna. uz od 3mes spi vo vlastnej postielke, najprv postielka potom postel ale v spalni. Moj manzel chce riesit silou mocou vyhostenie dietata zo spalne lebo on chudacik musi spat na gauci, co je blbost, lebo ma volnu stranu postele. Teda asi sa boji spat s dietatom v jednej izbe- co aj spal asi 1,5r. No maly nastupil do skolky a odvtedy sa budi v noci noooo velmi casto, mava nocne mory, zle sny, rozprava zo sna a proste problemy. Chcel som sa opytat aky mate na to nazor. Ja ho nechcem dat od seba zatial prec, kedze ma aj tak problem si zvyknut na skolku nieto este ho odstrcit aj od seba vyhostenim zo spalne. Len ako argumentovat mm. uz nevladzem. Stale toci dookola ze ho rozmaznavam, ze bude cecok mamin ktory sa bude skryvat za maminu suknu cely zivot...na konci novembra ma maly 3 roky a toto pocuvam uz asi rok ked nie viac... no co robit? ja ho nechapem,..

poisonblu
18. sep 2014

My sme maleho prestahivali ked mal 21mesiacov, takze uz mesiac spinka sam vo velkej posteli...a mozem povedat, ze to zvladol dobre, sem tam prespi aj celu noc, kedze ho este kojim, tak sa dost budil ked spal s nami...

daanuska
18. sep 2014

@bambulka81 urcite ho teraz nepresuvaj nikam-nevadi ze uz ma 3rocky ved aj starsie deti spia s rodicmi a urcite nieje dobre takto ho psychicky zatazit naraz-aj skolka aj samostatny spanok-ty si mamina tak daj na svoje pocity a manzel tolko este vydrzi 😉 mozno mu mozte skusit kupit peknu postel-ktoru mu date k vasej manzelskej a potom neskor pojde s nim do detskej ...syncek sa "darceku" potesi a snad bude v nej chciet aj spinkat mo a manzel moze spat opat na svojom mieste 🙂... my sme dcerku presunuli teraz pred cca mesiacom (2roky a 3mesiace) a zvlada to vyborne-prerobili a zutulnili sme jej izbicku+prijemne osvwtlenie ked zaspava a ona sa naozaj do postielky v detskej izbe tesi-zatial a uvidime ako dalej ked o cca tyzden pribudne malinka sestricka 🙂

bambulka81
18. sep 2014

@daanuska mojmu sme kupovali novu postielku po vianociach, kedze dostal na vianoce peniazky a postielku sme potrebovali posunut k mame ked tam budeme na vylete aby mal kde spat. Tak dostal krasnu postel, ktoru mame v spalni pritiahnutu k nasmu a ked sa malemu zachce tak iba vystre ruku a ujistit sa ze som tam a spinka dalej... nie je to cecok len je od narodenia naviazany na mna... to je vysledok sekcie a silneho refluxu. :( dakujem ti za podporujuce slova, cenim si to 🙂 mm uznal ze mam pravdu, takze posuvame maleho az na jar 🙂

daanuska
19. sep 2014

@bambulka81 urcite to bude lepsie az na jar-treba si uzivat kym nas tie nase deťúrence tak velmi chcu a potrebuju ...myslim ze kazde duetatko sa raz rozhodne ze chce ist spinkat miesto maminky k hrackam 🙂 🙂

mahulenka87
19. sep 2014

včera bola zase v Dámskom klube nejaká pediatrička a tá hovorila, že určite nie novorodenec sám a minimálne do toho 1 roka 😉 potrebujú cítiť a počuť rodičov, mať ich nablízku...
Môj synček má 14 mesiacov a spinká v postieľke s nami v spálni. No a minimálne do 2 rokov aj bude 🙂

simik22
19. sep 2014

Podla mna zalezi od dietata, neda sa tu urcit konkretny vek, kedy je vhodny cas. Moje dieta spi same v izbe od 19 mes, a nema s tym problem

kaculda2
19. sep 2014

Moja dcerka bude mat1 rok a spinka sama, Ked mala postielku u nas v spalni tak sa prehadzovala, budila sa, odkedy je sama ma kludnejsi spanok. Chceli sme ju dat uz od 6mes, kedy sme to zistili ale bala som sa, ja by som zle spavala ale teraz uz je to vsetko ok 🙂

erickatt
19. sep 2014

Dcerka mala dva roky jed sla a pak syn pol roka lebo nechcela byt sama a syn spal lepsie ked ma necitil ale poznam pani s ktoru spal syn v posteli este v 16 tich rokoch len ked bol raz za mesiac tatko doma spal vo svojej posteli ale dvere museli mat otvorene, a ne nebol nijak postihnuty bol zdravy

ester79
23. sep 2014

Som asi zvláštna, ale náš malý spáva vo vlastnej izbičke od 3 mesiacov. Z kolísky vyrástol a postieľku sme už do spálne nevpratali. Je pravda, že niekedy, keď sa v noci alebo nadránom zobudí, idem poňho a už o nechám s nami v posteli, ale celkovo sa mu lepšie spí samému. Počuť nás počas spánku určite nepotrebuje, najlepšie mu prospieva ticho a pokoj. Nerozumiem tomu pohoršeniu v niektorých reakciách, dieťa predsa aj cez deň spáva väčšinou samo, kým mama varí, upratuje a tak. Alebo nie?

sarinka2012
23. sep 2014

@bambulka81 uprimne by som teraz počkala kym sa dieťa nevyrovna so stresom zo školky,tiež si myslim že by to bolo momentalne na dieta vela,ale suhlasim s ostatnymi kočkami že ste priliš dlho čakali,ak mate priestor uz mohol mat davno svoju izbičku,prave preto aby sa predislo stresovaniu dietata,čim je vacsi tym je prenho menej pochopitelne prečo by mal odisť,ale to je už irelevantne riešit,v každom prijpade teraz chvilku počkajte,možno by bolo idealne mu na Vianoce alebo mikulasa kupit nieco pekne do izby,ak uz tam ma postel tak nove povlecenie s jeho oblubenou rozpravkou,plysaka,nieco na motivaciu aby nebral to že ma byt vo svojej izbe ako trest ale naopak dobrodružstvo alebo odmenu a tak to treba aj prezentovat,držim palce

Strana
z4