icon

Kedy presťahovať dieťa zo spálne rodičov?

lolittka
23. máj 2012

téma "Kedy presťahovať deti zo spálne" 32:45 http://www.stv.sk/online/archiv/damsky-klub/?da... čo si o tom myslíte? aké máte skúsenosti?

zitaje
23. máj 2012

@tea333 problemy s takymito lekarkami nastavaju vo chvili, ked dieta zacne chodit do skoly, a je obcas chore - do skoly treba potvrdenie od lekara, ked chyba dlhsie ako 3 dni. Takze ja aktualne s mladsou k lekrake nechodim vobec, za posledny rok som tam s nou bola raz, aj to len preto, ze som isla s oboma detmi naraz, a so starsou chodim pomerne casto, lebo ma furt nejaku virozu a za 3 dni ju svojimi metodami nevyliecim a potrebujem potvrdenie od lekara. 😠

bobocka
23. máj 2012

tak moj syn ma nieco cez dva a pol a spi s nami v spalni vo svojej postielke,ale uz sme v stadiu,ze ideme stavat postel do detskej,kupena uz je,no nestavali sme ju este,lebo musime matrac dokupit.ale v blizkej dobe to z bude.no nemienim na nom aplikovat sokovu terapiu.
ked bol malinky,tak do polroka spal s nami v posteli.bol oblozeny vankusmi a bolo.mal reflux,spal na vyvysenom.potom po polroku sme ho presunuli do postielky,prisposobil sa velmi dobre.dojceny bol do 2 rokov a 4 mesiacov.a inak ak spi cez den,co sa mu nechce kazdy den,tak ide na manzelsku postel a tam zaspinka.
s pani dr nesuhlasim a dat dieta do svojej izby hned na zaciatku nepovazujem za spravne.ja osobne by som nemohla.nie ze on ma potreboval,ale ja som potrebovala jeho a dodnes sa najlepsie vyspim,ked spin s malym. 🙂

lolittka
autor
23. máj 2012

@sirinka super, že si na Fb napísala, aj ja som tam pridala svoj názor. ale nedalo mi to- aj tu, na MK som mala potrebu otvoriť túto tému...a tiež si myslím, že si komentáre dámičky nečítajú. veľká škoda 😖

tea333
24. máj 2012

@zitaje to sa nas s touto dr tykat nebude, do 2-3 rokov sa prestahujeme do ineho kraja, tam budem hladat inu lekarku 😉

k_a_j_k_a
24. máj 2012

Ahojte, necitala som uplne vsetko. Asi som divna, no moje deti spali odjakziva vo svojich postielkach. Obcas sa stalo, ze som zaspala pri kojeni, tak zostali pri mne, ale nebolo to casto. Ja som sa aj bala ich pri sebe nechat. Starsia isla do velkej postele a aj do vlastnej izby v 18.tich mesiacoch. Stahovali sme sa, tak dostala vlastnu izbu. Vtedy sme sa vratili z porodnice aj s mladsou a ta isla do postielky do detskej, kedze spalnu mame malinku a postielka sa tam nezmesti Nikdy sme s tym nemali problem. Ked bolo nieco treba, poculi sme ich, dvere boli otvorene a izby boli hned vedla seba. Ziadny problem. Pravdaze, obcas sa deti prestahuju v noci k nam. Necham ich pri nas, no po case ich odnesiem do svojej postielky, lebo ja na 20cm neviem spat. Lubim svoje deti, ale vyspat sa aspon trochu potrebujem. A takisto aj oni, ak ich necham spat u nas, nevyspia sa dobre, budime sa navzajom a su potom druhy den uplakane. Cize my sme to riesili vlastnym spanim a postielkami.

bubelko
24. máj 2012

@k_a_j_k_a u nas to bolo rovnako. tiez spali chlapci od narodenia vo svojich postielkach. do pol roka som bola s nimi v izbe na roztahovacej posteli, a ked som zaspala pri kojeni, tak zostali pri mne, ale ja som sa rano zobudila uplne nevyspata,co som sa bala pohnut. okrem toho som sa budila aj na to, ze mi je zima na prsia, pretoze sme pri kojeni zaspali a nezakryli sa 🙂
teraz, ked sa v noci presunu k nam, tak ich muz chodi prenasat. jednak sa do nasej postele vsetci 4 nezmestime a selektovat, kto z nich ostane sa neda, a jednak mladsi strasne kope a bucha kade-tade, lozi po celej posteli, takze sa nevyspi nikto. a presne ako pises - cely dalsi den su obaja nervozni, len sa hadaju a nic ich nebavi.

luciferkax
24. máj 2012

@k_a_j_k_a nesúdím :D každému vyhovuje niečo iné :D my spíme štyria na troch spojených posteliach, a všetci sa zobudíme ráno usmiati :D ale to je asi o zvyku )) mne zas chýba, ked ma zkaždej strany niekto nehladká a neškrabká :D

k_a_j_k_a
24. máj 2012

@luciferkax ved ani ja nesudim 🙂. Kazdemu vyhovuje nieco ine. Asi vsetky moje kamosky spavaju s detmi aj s manzelmi na jednej posteli, pripadne spia oddelene. Tomuto som sa ja chcela vyhnut. Nam sa do spalne zmesti tak manzelska postel a skrina, cize letisko nehrozi. A aj postel mame len 160cm. So svojimi detmi sa mazname a vela tulime, obcas s nimi dokonca zaspim v ich posteliach, s MM nam vsak zalezi aj na partnerskom spolunazivani a tam deti zial nepatria. Dalsia vec je, ze obe nase deti nehorazne kopu a spia zasadne na poduskach a napriec 🙂 a toto sa so 160cm postelou a styrmi ludmi skombinovat neda.

@bubelko vidim, ze u nas to funguje rovnako ako u vas s tym, ze u nas putuju po posteli obe deti. Este ked som s nimi sama (MM ak je na sluzobke), tak sa vyspim ok, ale 4 ludia sa na tej nasej mini posteli nevyspia.

sweetsuzi
24. máj 2012

no mna dorazila pani doktorka, ked povedala ze najlepsie je ked uz mas dieta v spalni, dat ho do vlastnej izby este do toho 1 roka, lebo mensie dieta je lahsie ZLOMIT nez vacsie .... 😖 😖 Tak to uz je fakt sila. ... nehovoriac o tom, ze neuviedla jediny smerodajny dovod, preco nema dieta spat v izbe s rodicmi, ale hlavne preto ze sa potom nebude od toho vediet oducit. A ze treba vo vztahu k dietatu viac pouzivat POZITIVNE NASILIE, lebo to mu neposkodi ... tak akoze podla coho si vyberaju hosti, tak to fakt neviem.
Najhorsie je, ze teraz ju mozno videli matky, ktore nemaju skusenosti a ktore to vezmu ako fakt, ze mozno to tak treba robit ked povedala odbornicka, a budu nechavat chudata deti vyplakat v postielkach ... sadizmus 😠

ritusuk
24. máj 2012

Moje dvojcata spia od zaciatku vo vlastnych postielkach. Sprvoti sme spavali v spalni vsetci spolu (kym sa budili na mliecko), neskor sme zacali spavat s partnerom v obyvacke a oni spavali same v spalni, v cca 6.mesiaci sme ich dali do vlastnej izby. Preco? Pretoze od toho 4.mesiaca zacali bezproblemovo prespavat celu noc. Nechceli sme sa rusit navzajom, vyhovovalo to im, aj nam. Samozrejme baby monitor cely cas zapnuty, my v pohotovosti, ale nebolo treba. Spali a spia ukazkovo doteraz, budia ma az okolo 8-mej rano. Kazdy nas varoval, ze okolo polroka sa zacnu zle sny, zuby a problemy, ale zatial nic (klop,klop,klop). Niekedy tomu sama neverim a povacsinou mi neveri ani okolie, ked poviem, ze mam dvojicky a spinkaju takto. Ale vzdy si hovorim, ze to je to zadostucinenie za to tehotenstvo, ktore som mala velmi, velmi tazke 😔 Rozhovor s doki som nevidela, ale kuknem ho, v kazdom pripade, ak tvrdi, ze dieta treba umiestnit do 1 roka (alebo sa aspon o to pokusit) suhlasim, pretoze vtedy to ide najlahsie. Dnes uz chodime deti ukladat ako na hotove, prebalime, dlho sa mojkame, dame si cajik, pustime projektor a oni sa uz naucili, ze nas opat uvidia rano...neviem si predstavit, ze by do 2 rokov spavali s nami a potom by sme im oznamili, ze uz nemozu, to je dost krute, nie?

luciferkax
25. máj 2012

@k_a_j_k_a ja som sa chcela vyhnúť len oddelenému spaniu, nechcela som vyhnať manžela do druhej izby 😉 😉

sladkasue
25. máj 2012

my sme nasho drobca davali prec - do svojej vlastnej izby z prilezitosti stahovky- novy byt - tak aj on dostal svoju izbu... mal 16-17mesiacov... este dnes niekedy v noci k nam dobehne(stele ho kojim)

vejula
25. máj 2012

@tea333 no ja by som od tejto bosorky utekala na mile daleko. Fuuu to je sila. Moja dr chvalabohu dojčeie podporuje a to kde dieťa spi chvalabohu nerieši. Podla mna to vôbec nieje starosť pediatra či dieťa spi pri rodičoch alebo ma vlastnu izbu či postielku.
Jo a my ideme do noveho bytu kupiť velkuuu postelisku na mininožičkach a chceme tam spať všetci štyria ked sa mimi narodi

hajanka
25. máj 2012

takisto nesuhlasim, ale na tomto fore som toho o tom popisala uz tolko, ze uz ani nemam chut sa opat rozpisovat 😅 jednoducho, podla mna je ta zenska jedna velka hyena
jasne ze ak dieta si neustalu pritomnost matky nevyzaduje, tak vnucovat sa neda
ale ak ano, co je na tom preboha zle?

veronika_pp
25. máj 2012

nooo... pani pediatrička je skutočne odborník... som sa akurát zasmiala. staršie deti ak spia v rodičovskej spálni, tak sú nesamostatné a bojazlivé... my sme iní, kúpili sme si obrovskú posteľ a spíme spolu s deťmi. staršia dcéra je školáčka - samostatná a úplne OK. svoju izbu aj posteľ má. máme skvelý vzťah a dúfam, že to tak ostane.. a ak ostane v spálni do 20, tak čo už 😀 😀 😀 . Nechávame to na deťoch - keď chcú byť s nami, tak nás to len teší.. a naša intimita tým určite netrpí.. ale asi budem musieť použiť pozitívne násilie 😝 😀, keď tak pozerám.

magre
25. máj 2012

Ja tiez nesuhlasim, nas maly spi od narodenia s nami, pripadne mam postielku prirazenu k nasej velkej posteli a bocnicu dole. Oddelene nespal nikdy, dojcila som do 14 mesiacov, bol noseny najviac ako sa len dalo. Kazdy ma varoval, ze bude rozmaznany a nesamostatny. Vobec nie je. Vacsina deti sa na ihrisku od svojich mam ani nepohne, place, moj je samostatny az prilis😀

andreah25
25. máj 2012

Náš malý spí od narodenia vo svojej postieľke a vo svojej izbe, ja osobne na tom nevidím nič zlé, nikto mi to neradil, nikde som to nepočula, práve naopak som rodinou bola za to odsúdená, no ja viem, že to tak bolo dobré a som o tom presvedčená. Počas prvého týždňa som spala s ním v izbe, no potom už spal v izbe celkom sám.
Pred týždňom sme dokonca už zbalili aj postieľku a spí na veľkej posteli, dokonca konečne prespí celú noc. V postieľke sa mi v noci budieval, lebo bol natlačený na jednu či druhú stranu, alebo zakliesnená noha či ruka medzi tyčkami a pod. Teraz nemáme už žiaden problém, večer keď dostane mlieko, po vypití mi prinesie fľašu a behom ide do postele a zaspáva sám - občas síce vybehne, no stačí sa škaredo pozrieť a už je naspäť v posteli 😀 . A teraz ma odsúďte aj vy...... 😀

digysa
25. máj 2012

Nedokazala by som s manzelom "intimne" zit, keby mali moje deti spat 2-3-4-5.....rokov v nasej spalni.
Pre mna je toto dost neprijemne.... Preto som rada, ze moje deti mali svoje postielky od cc. 6 mesiacov a dokazali v nich v pohode spat a spia az dodnes...

Samozrejme sa bezne stava, ze sa cez noc zobudia a pridu za nami.....vtedy bud prespia az do rana, alebo ich neskor prenesiem naspat do ich izby.

sirinka
25. máj 2012

@k_a_j_k_a
@luciferkax
@digysa pokial oddelene spanie vyhovuje obidvom stranam, je to uuuplne super, na tom nevidim ani ja nic zle...
aj moja najstarsa spala od 3 a pol mesiaca celu noc vo svojej postielke a vo svojej izbicke....mne je to sice z odstupom casu luto, ale tak nikto ju nelamal, nenechavali sme ju plakat...proste ked vecer zaspala na ciciku, polozila som ju do postielky a rano som si ju brala k sebe....
ale kazde dieta je ine a magduska mala teda neskutocne senzory, hocikedy som sa co i len pokusila vytratit na zachod uz bol vreskot....a rano mi trebalo fungovat naplno, kedze som mala uz dve deti, takze som bola rada, ked dieta spalo a hotovo...v 18 mesiacoch sa natesena presunula uplne dobrovolne rovno do velkej postele ku svojej velkej sestricke...
a u janulky uz som ani nerobila pokusy, vecer spinka 2-3, niekedy 4 hodiny v postielke v spalni a potom sup k nam...a nemyslim si, ze bude nejaky extra problem raz ju presvedcit na velku postel v detskej izbe.

a co sa tyka intimneho zivota...ajajaj sa smejem, baby dajte pozor, mat sex iba v spalni a v posteli je nuda...u nas je to velkym ozivenim, ze prave tam "nemozeme"...takze toto je slaba vyhovorka...mm spi niekedy s nami, niekedy v inej izbe, to najme ked ide skoro rano (cca o stvrtej, pol piatej) sportovat aby nas nebudil... a nas vztah ani napriek tomu nie je v krize... 😉

ale hlavne co mi vadi, je to skatulkovanie dotycnej doktorky a tie rezolutne vyhlasenia...ako som uz pisala na FB...kazda z nas najlepsie pozna svoje babatko a kazda z nas najlepsie dokaze posudit, co je pre neho dobre a co uz nie...

vejula
25. máj 2012

@digysa Tak mi už dva roky intimne žijeme na gauči v našej obyvačkokuchyni 😀 😅 A v pohode, ani by si neverila aky odvaz dokaže byť manželska postel, ked raz za pol roka, ked je maly u rodičov alebo svokrovcov 😀 😀 uplne že prijemna zmena 😀

lolittka
autor
25. máj 2012

@magre naša Domiika úúúplne detto, aj s tým spinkaním, aj s nosením, aj so samostatnosťou a odvahou a neeekonečným optimizmom a radosťou v očkách 😉

danteska
25. máj 2012

moj maly nami tiez spava-teda vo svojej postielke..nie ze by on nechcel ale mne by chybal..planujeme na jesen poriesit detsku izbu-mame novy byt-a potom snad pojde do svojho..ale keby chcel spavat s nami aj dalej tak mne by to nevadilo urcite,sam urcite musi vediet kedy chce byt vo svojej izbe..novorodenca ani male dieta by som urcite sameho spat nenechala,nemam dieta preto ze ho hned odlozim niekam koli intimite...

lolittka
autor
25. máj 2012

naše spinkanie...ešte z decembra 2011...dcérka odvtedy podrástla, ale spinkáme spolu naďalej. aj sa mliečkujeme naďalej 😉

sirinka
25. máj 2012

@lolittka joooj spinkajuce deti su take nadherne...ja sa na nich neviem vynadivat...

lea162
25. máj 2012

Ja suhlasim z vacsej casti s pani pediatrickou. Malu som uz od mesiaca ucila po kupani papani o siedmej spinkat samu v postielke. Zaspinka mi a spi az do rana. Kazdy den viem ze uz od 8mej mam cas lebo mala uz spi vo svojej postielke. Jedinym rozdielom je ze ona ak sa rano zobudi tak ju dame k sebe az pokym nevstaneme aj my. A do izbicky by som ju tiez chcela prestahovat tak od roka. Viem ze budeme trpiet najma my ako psy ale ako pani pediatricka povedala 2 rocne uz su primudre. Podla mna nema zastarale nazory ako to tu niekto pise. Ja davam malej vsetku lasku a nehu sveta aj bez toho aby zaspavala somnou v posteli. Podla mna ona len posobi tak bezcitne ako to hovori ale ma pravdu a aj mojho partnera som od zaciatku ucila ze mala patri do vlastnej postielky. A pochopil to . Rano je ale on prvy co si ju berie k nam do postele a ona je vtedy cela vysmiata,vyspata a tak isto aj my 🙂 😵

lea162
26. máj 2012

@sweetsuzi Ona hovorila o systeme ucenia dietata spat samo vo svojej izbe ... uz som o tom citala aj pocula to nieje z jej hlavy. Je to od detskych psychologov.Za tym dietatom chodis nenechas ho plakat. Najprv prides hned ked zacne plakat,upokojis ho,ale nevyberies z postielky a nechas mu napr pootvorene dvere, potom po 2 minutach ,upokojis ho , potom po 5 tich upokojis ho , potom po siedmych atd .. najviac myslim 7 min. a vela deti sa takymto stylom naucilo do dvoch dni nanajvys s vynimkami do tyzdna spat same v izbe a postielke. Vobec to nieje ziadny sadizmus. Vela deticiek sa boji spat same v izbe . A to najma ked su uz starsie ,mladsie to tak nevnima,preto je to jednoduchsie s mladsim .. A nemyslim si ze je nejaka sadistka vsak ona len hovori aby male spalo same vo svojej postielke a max od 15mes vo vlastnej izbicke. Moja mala spi kazdy vecer od siedmej az do rana vo vlastnej postielke .. akurat rano si ju dame k sebe .. a spi tak od 1-2m . A ja mam kazdy vecer od osmej cas sama na seba a vecer si lahnem k svojmu priatelovi a mozme sa mojkat kojko chceme kedze on pracuje cely den . 😝 🙂 😉

magre
26. máj 2012

@lolittka Vies, mna nastvala hlavne tym, ze povedala, ze sice to ziadne vyskumy nepotvrdzuju, ale urcite sposobim svojmu dietatu psychicku ujmu !!!, ze bude nesamostatne, nekolektivne a nebude sa vediet zaclenit 😠 Moj Miso nikdy ine deti nebije, skor vstane a odide, nie je ani konfliktny, miluje deti a urcite nie je zamamkany. Netvrdim, ze je dokonaly ,aj on sa hadze o zem, ked mu nieco nedovolim, ale aj moja svokra , ktora je vyslovene zastancom starej skoly, ma chvalila, ze na Miskovi vidno, aky je spokojny a vyrovnany. Myslim si, ze ma potrebuje hlavne teraz, aby citil, ze ho bezvyhradne lubim a je v bezpeci, aj v noci. totalny blud tvrdit, ze mozes ho zobrat k sebe, ale len vynimocne, ked je chore, ale musi mat uz 2-3-4 roky. Takze cim mensie, tym viac od Teba...???

zuzka1008
26. máj 2012

@lolittka my presne to iste, ibaže zatial všetci na manž. posteli, ale tiež planujeme prisunuť detsku postel

denisic
26. máj 2012

nechapem ludi, ktori davaju taketo univerzalne rady ako tato doktorka...ved neexistuje recept na zivot, kazda matka si predsa urobi podla seba - tak aby to vyhovovalo jej a jej dietatu. niektorym vyhovuje, ze ich deti spia same, lebo su s nimi cely den, matky, ktore chodia do praces si zas vezmu deti ku sebe do postele...co je na tom. ja poznam kopu mam, ktore kojili svoje deti v posteli a ziadna z nich svoje dieta nepridusila (nech da naozaj skutocny priklad, podla mna si to vymyslela)...praveze je dokazane, ze deti , ktore spia vo svojej izbe mozu skor dostat SIDS (nahle umrtie)...a ta blbost, ze deti, ktore spia s rodicmi su bojazlivejsie je absurdna...skor si myslim, ze je to naopak, ale urcite to nie je pravidlo...to vsetko zavisi od temperamentu dietata, ktory je viac-menej vrodeny (ci bude flegmatik, sangvinik, cholerik, melancholik - su samozrejme zmiesane typy)

trinka
26. máj 2012

nase spia s nami obe, kedže máme len jednu izbu, okrem obývačky 😀 😀 😀 😀 obe pred spaním pocuckaju mamku, prečítame pomodlíme, pockam kým nezaspia a o osmej sa už môžem venovať sebe a polovicke... nevidím na tom nič zlé. Každá z nás ma ale svoj sposob, a každej vyhovuje niečo iné. Niektore detičky to zvládaju zaspať same a prespia celu noc a iné nie.
Dolezite je spokojne dieťa a mamka 😉