icon

Kedy sa dá ísť s dieťaťom von bez náhodného brutálneho revu?

luthien118
12. aug 2023

Ahojte, mame 10m babatko a neda sa s nim nikam ist. 15 minut sa pozera na okolie, potom zacne revat a stale sa chce nosit, co samoztejme nevladzeme, tak reve dalej. Nosic sme museli predat, lebo v nom revalo este viac. V akom veku sa uz bude dat ist s dietatom na prechadzku bez toho aby len tak nahodne vrieskalo a mohli by sme si tu prechadzku aj uzit?

ivangeline
12. aug 2023

@luthien118 S mojimi sa uz dalo. ;D Vsak je to individi.

deti95060810
12. aug 2023

to závisí od dieťaťa... moje na prechádzke nevrieskali vôbec - ani v 10 m...

lasona
12. aug 2023

My sme chodili vždy a všade, nás nikdy neplakal ...Naš sa ani cudzích neboji

deti95060810
12. aug 2023

autorka, ja by som chodila každý deň... prechádzku predlžovala postupne.
čo ste stále doma?

ja_mama
12. aug 2023

Nepomoze ani ziadna fitna tipu cumel/piskoty/kornutok? Ja som malej vzdy ked jej uz bolo dlho nieco supla do ruky - bud hracku alebo jedlo a vydrzala este sediet v koci...ano jedlo bolo vsade, hracky a cumle (musela som brat do zasoby) som vkuse zbierala zo zeme ale stalo to za to 😀

jazula
12. aug 2023

A už sedí a máš ho v športovom kočíku? Ak áno, skús ho otočiť do smeru jazdy (od seba). Nosiča je škoda, v ergonomickom nosiči si mohla vyskúšať dať ho na chrbát, tak je menej citeľná aj vyššia váha dieťatka. Ak ste mali klokanku (ergobaby, Chicco a spol), tak tam verím, že ste nevydržali ho nosiť.
Inak vyslovene kľudná prechádzka, ktorú si môžeš užiť…neviem, ale akonáhle o chvíľu začne chodiť, už za ním budeš iba lietať, alebo ho odvádzať od každej blbosti na ceste (my sme dnes asi 5 minút sledovali púpavu na kraji chodníka, lebo pofukoval vetrík a kývala sa 🤣).

jazula
12. aug 2023

Inak súhlasím s tipom vyššie, na dlhšej trase vždy Mamacup s maškrtami v ruke a voda vždy pomohli…

lienka.7
12. aug 2023

@luthien118 ani s jedným som tento problém nemala. Obom bolo jedno keby sa aj pol dna vozili (samozrejme s plným bruskom).

zuzanka.zuzu
12. aug 2023

prvý skok nastal v 6m (aj maminke dobre padlo, že je leto a nemuseli sme mať náhubky) a druhý skok nastal cca v tých 10m kedy začal chodiť 🙏 vtedy prestal revať lebo mal lepšiu zábavu = začal skúmať a utekať mi 😂 (ohromná zábava 🙄) a ďalší mega skok prežívame teraz, keď je odplienkovaný a začína rozumne rozprávať 👍

eliska13
12. aug 2023

@luthien118 nie je naučený na ruky?ja mám 2 deti a nemali sme taký problém v ruke hračka a išli sme.To robí vždy vonku?

peter0123
12. aug 2023

@luthien118 moja stále vrieskala, nič nepomohlo , keď bola menšia kočíkovala som iba v spánku, keď mala 9,5mes odložila som kočík už sme sa ,,iba,,prechádzali od vtedy bolo ticho.

dota6
12. aug 2023

@luthien118 ahoj, mám presne to isté doma. Kočiar a nosič je pre ňu nuda, nič. A to chodíme na prechádzky každý jeden deň, niekedy plače po hodine, niekedy po 8 minútach.
Tu na koňovi som našla podobné prípady v skupinke náročné deti 😉 určite sa tam choď pozrieť a prečítať si príspevky. Mňa to dosť ukľudnilo, že nie som sama :D
Jednoducho sa nechce voziť ani nosiť. Neviem prečo je to tak. Ja som už dosť sklamaná a frustrovaná. Ja aj partner sme veľmi ale naozaj veľmi akční ľudia. Milujeme šport a prírodu. Počas tehotenstva som sa tešila ako budeme spolu všetci traja zdolávať hory :D a akurát, tak dieťa zdolalo moje nervy :D
Ani sa už nestretávam s inými matkami, lebo odpovedať na tie nekonečné otázky že "co jej je?" už je nad moje sily.
Pevne verím, že sa to zlomí a aspoň raz si užijeme prechádzku bez spevu našich detičiek :D

lenuska9999
12. aug 2023

@luthien118 mať so sebou nejaké maškrty na cestu, niečo dať do rucky čo môže papať. A nemáte takú trojkolku s vodiacou tyčou ? Mne keď maly toto robil, dala som ho do trojkolky a tam ani necekol. Je to úplne iný pocit pre dieťa ako keď sedí v kočíku a má úplne iný rozhľad na okolie

majlo1234
12. aug 2023

Nikdy😄 moj ma dva roky a nahodne brutalne revy sa nam stavaju aj teraz, ale aspon uz viem pricinu 🙂 a tiez sa chce stale nosit.
Ale casom si na ten rev zvyknes a uz ta to nebude tak stresovat ani obtazovat😁

euka210
12. aug 2023

@luthien118 no ja neviem, moji vonku v takom veku nemali problem...sedeli v kociku a pozerali von, ja som komentovala co vidime...

silvik2015
12. aug 2023

Neviem, či sa pozerá pozerá na Teba alebo smerom jazdy. Ak to prvé, možno ešte skúsiť otočiť. Potom, ako spomínali vyššie - jedlo, hrakčy (prichytené ku kočíku)... Ak ani to nepomôže, možno budete musieť počkať, kým nezačne sám chodiť. U nás sa nedalo chodiť von (okrem spánku) asi 5.-8. mesiac, kým nezačala sedieť. Išli sme pokočíkovať na spánok, po zobudení už len plač. Nám pomohlo, že už potom videla. Detto to bolo v aute kým bola vo vajíčku. Zlom nastal až v sedačke, kde sedela. A ak by len chodenie samotné nezabralo, vyskúšať potom všetky typy motoriek, odrážadiel. Niektoré deti to zbožňujú, iné nie sú "motorkové" typy. Prajem veľa síl a nervov.

julish
12. aug 2023

@luthien118 skúste iný nosič, moj chcel byt len v sestriciach

tramtada31
12. aug 2023

Neviem, my s 5,5, ročnou ešte zažívame revy na prechadzke🤣🤣🤣 my sme v roku, hneď ako začala chodit, zahodili kocik a začali pouzivat globber 4v1. To ju bavilo sa voziť na tom, všade sa to zmestilo, aj v úzkych uličkách obchodov

andreatytler
13. aug 2023

@luthien118 Asi od 11 mesiaca ked zacal chodit. Vela sme toho nenachodili, lebo 15 minut skumal kazdu prkotinu na kazdom kroku.
Dovtedy som trhala po ceste vselijake travy a kvety a listy a davala postupne do ruky aby sme aspon pol hodinu vonku vydrzali be revu v kociku.

rebellefleur
13. aug 2023

@luthien118 ja mam dvoch synov - so starsim nebol problem vobec, skor opacny,on zboznoval byt vonku v kociku, nachodila som s nim kilometre snad 😁 (on nechcel byt doma praveze).
A mladsi? S nim sa nedalo do jeho 3,5r nic poriadne, vrieskal vzdy a vsade 🙂

tianna
15. aug 2023

@luthien118 veľmi individuálne 🙂 s najmladším drobcom až okolo 1,5 roka 🙂 vtedy začal vonku spávať aj, teda už sme chodili na naozajstné dlhé prechádzky 😁 ale dalo sa jasné aj skôr, no nikdy som nevedela kedy spustí plač. Občas v pohode, občas sme šli po 20 minútach domov 😄

ajka0207
15. aug 2023

@luthien118 chodila by som von počas spánku, ak ti teda zaspí v nosiči alebo kočíku. A keď bude samé chodiť, zlepší sa to. Teraz v lete by som nechala stvorkovat po tráve, piesku a keď sa rozplače, choďte domov.

gabika128
16. aug 2023

Už sedí? Chrumka, piškóta do ruky nepomáha? V akom smere jazdy je v kočíku? Okrem kočíkovania idete aj niekam vonku na trávu, na ihrisko atď?