Kedy sa dá ísť s dieťaťom von bez náhodného brutálneho revu?
Ahojte, mame 10m babatko a neda sa s nim nikam ist. 15 minut sa pozera na okolie, potom zacne revat a stale sa chce nosit, co samoztejme nevladzeme, tak reve dalej. Nosic sme museli predat, lebo v nom revalo este viac. V akom veku sa uz bude dat ist s dietatom na prechadzku bez toho aby len tak nahodne vrieskalo a mohli by sme si tu prechadzku aj uzit?
to závisí od dieťaťa... moje na prechádzke nevrieskali vôbec - ani v 10 m...
My sme chodili vždy a všade, nás nikdy neplakal ...Naš sa ani cudzích neboji
autorka, ja by som chodila každý deň... prechádzku predlžovala postupne.
čo ste stále doma?
Nepomoze ani ziadna fitna tipu cumel/piskoty/kornutok? Ja som malej vzdy ked jej uz bolo dlho nieco supla do ruky - bud hracku alebo jedlo a vydrzala este sediet v koci...ano jedlo bolo vsade, hracky a cumle (musela som brat do zasoby) som vkuse zbierala zo zeme ale stalo to za to 😀
A už sedí a máš ho v športovom kočíku? Ak áno, skús ho otočiť do smeru jazdy (od seba). Nosiča je škoda, v ergonomickom nosiči si mohla vyskúšať dať ho na chrbát, tak je menej citeľná aj vyššia váha dieťatka. Ak ste mali klokanku (ergobaby, Chicco a spol), tak tam verím, že ste nevydržali ho nosiť.
Inak vyslovene kľudná prechádzka, ktorú si môžeš užiť…neviem, ale akonáhle o chvíľu začne chodiť, už za ním budeš iba lietať, alebo ho odvádzať od každej blbosti na ceste (my sme dnes asi 5 minút sledovali púpavu na kraji chodníka, lebo pofukoval vetrík a kývala sa 🤣).
Inak súhlasím s tipom vyššie, na dlhšej trase vždy Mamacup s maškrtami v ruke a voda vždy pomohli…
@luthien118 ani s jedným som tento problém nemala. Obom bolo jedno keby sa aj pol dna vozili (samozrejme s plným bruskom).
prvý skok nastal v 6m (aj maminke dobre padlo, že je leto a nemuseli sme mať náhubky) a druhý skok nastal cca v tých 10m kedy začal chodiť 🙏 vtedy prestal revať lebo mal lepšiu zábavu = začal skúmať a utekať mi 😂 (ohromná zábava 🙄) a ďalší mega skok prežívame teraz, keď je odplienkovaný a začína rozumne rozprávať 👍
@luthien118 nie je naučený na ruky?ja mám 2 deti a nemali sme taký problém v ruke hračka a išli sme.To robí vždy vonku?
@luthien118 moja stále vrieskala, nič nepomohlo , keď bola menšia kočíkovala som iba v spánku, keď mala 9,5mes odložila som kočík už sme sa ,,iba,,prechádzali od vtedy bolo ticho.
@luthien118 ahoj, mám presne to isté doma. Kočiar a nosič je pre ňu nuda, nič. A to chodíme na prechádzky každý jeden deň, niekedy plače po hodine, niekedy po 8 minútach.
Tu na koňovi som našla podobné prípady v skupinke náročné deti 😉 určite sa tam choď pozrieť a prečítať si príspevky. Mňa to dosť ukľudnilo, že nie som sama :D
Jednoducho sa nechce voziť ani nosiť. Neviem prečo je to tak. Ja som už dosť sklamaná a frustrovaná. Ja aj partner sme veľmi ale naozaj veľmi akční ľudia. Milujeme šport a prírodu. Počas tehotenstva som sa tešila ako budeme spolu všetci traja zdolávať hory :D a akurát, tak dieťa zdolalo moje nervy :D
Ani sa už nestretávam s inými matkami, lebo odpovedať na tie nekonečné otázky že "co jej je?" už je nad moje sily.
Pevne verím, že sa to zlomí a aspoň raz si užijeme prechádzku bez spevu našich detičiek :D
@luthien118 mať so sebou nejaké maškrty na cestu, niečo dať do rucky čo môže papať. A nemáte takú trojkolku s vodiacou tyčou ? Mne keď maly toto robil, dala som ho do trojkolky a tam ani necekol. Je to úplne iný pocit pre dieťa ako keď sedí v kočíku a má úplne iný rozhľad na okolie
Nikdy😄 moj ma dva roky a nahodne brutalne revy sa nam stavaju aj teraz, ale aspon uz viem pricinu 🙂 a tiez sa chce stale nosit.
Ale casom si na ten rev zvyknes a uz ta to nebude tak stresovat ani obtazovat😁
@luthien118 no ja neviem, moji vonku v takom veku nemali problem...sedeli v kociku a pozerali von, ja som komentovala co vidime...
Neviem, či sa pozerá pozerá na Teba alebo smerom jazdy. Ak to prvé, možno ešte skúsiť otočiť. Potom, ako spomínali vyššie - jedlo, hrakčy (prichytené ku kočíku)... Ak ani to nepomôže, možno budete musieť počkať, kým nezačne sám chodiť. U nás sa nedalo chodiť von (okrem spánku) asi 5.-8. mesiac, kým nezačala sedieť. Išli sme pokočíkovať na spánok, po zobudení už len plač. Nám pomohlo, že už potom videla. Detto to bolo v aute kým bola vo vajíčku. Zlom nastal až v sedačke, kde sedela. A ak by len chodenie samotné nezabralo, vyskúšať potom všetky typy motoriek, odrážadiel. Niektoré deti to zbožňujú, iné nie sú "motorkové" typy. Prajem veľa síl a nervov.
@luthien118 skúste iný nosič, moj chcel byt len v sestriciach
Neviem, my s 5,5, ročnou ešte zažívame revy na prechadzke🤣🤣🤣 my sme v roku, hneď ako začala chodit, zahodili kocik a začali pouzivat globber 4v1. To ju bavilo sa voziť na tom, všade sa to zmestilo, aj v úzkych uličkách obchodov
@luthien118 Asi od 11 mesiaca ked zacal chodit. Vela sme toho nenachodili, lebo 15 minut skumal kazdu prkotinu na kazdom kroku.
Dovtedy som trhala po ceste vselijake travy a kvety a listy a davala postupne do ruky aby sme aspon pol hodinu vonku vydrzali be revu v kociku.
@luthien118 ja mam dvoch synov - so starsim nebol problem vobec, skor opacny,on zboznoval byt vonku v kociku, nachodila som s nim kilometre snad 😁 (on nechcel byt doma praveze).
A mladsi? S nim sa nedalo do jeho 3,5r nic poriadne, vrieskal vzdy a vsade 🙂
@luthien118 veľmi individuálne 🙂 s najmladším drobcom až okolo 1,5 roka 🙂 vtedy začal vonku spávať aj, teda už sme chodili na naozajstné dlhé prechádzky 😁 ale dalo sa jasné aj skôr, no nikdy som nevedela kedy spustí plač. Občas v pohode, občas sme šli po 20 minútach domov 😄
@luthien118 chodila by som von počas spánku, ak ti teda zaspí v nosiči alebo kočíku. A keď bude samé chodiť, zlepší sa to. Teraz v lete by som nechala stvorkovat po tráve, piesku a keď sa rozplače, choďte domov.
Už sedí? Chrumka, piškóta do ruky nepomáha? V akom smere jazdy je v kočíku? Okrem kočíkovania idete aj niekam vonku na trávu, na ihrisko atď?

@luthien118 S mojimi sa uz dalo. ;D Vsak je to individi.