Kedy sa dieťa začne samo pýtať na nočník?
Odplienkovanie 20 M
prosim, keď ste začínali odplienkovavat a ucit, že sa pišká do nocnika (teda nie, že dieťa odmietlo plienku a krasne začalo chodiť na nocnik) kedy prišiel zlom, že sa na ten nocnik aj dieťa same vypýtalo? Dnes deň 5 a hroza, mám chut skoncit, že nie je pripravený. Prvé 4 dni sa nám každý deň 4x podarilo krasne do nocnika, ale štýlom, že ja som usadila a on vykonal potrebu🙈🤷🏼♀️ Nevadi mk keď to bude trvať dlho, ale naozaj prosim o nejakú motiváciu že to bude lepšie o týždeň, dva 😅😅😅😅
Pri prvom synovi som takto zacala odplienkovavat, ked mal cca 26 mesiacov. Trapili sme sa pol roka. Takze som si povedala, ze pri druhom to uz robit nebudem. Kym sa nevypyta sam, bude mat plienky.
@zuzkaa1991 no, každý deň si najdem kaku na podlahe 😅😅 ale to chvalabohu príde a ma zavola, ze tam je 😅😅 tak čakám a bojujeme ďalej🥲
@andrea_82 ja by som do leta rada bez plienky no
@janka_haly v 20 mesiacoch by nám to trvalo ešte ďalších 8 mesiacov 😁 prečo máš pocit, ze je pripravené? Pripravené dieťa sa odplienkuje za 3 dni. Parkrát mokré gate a samé sa bude pýtať. Nie aktívne zasahovanie rodiča a posádzanie každú polhodinu.
@janka_haly prosim ta rozpravaj sa s nami ako s dospelymi a nie kaku a podobne vyrazy. Syna som odplienkovala lebo dostal zapal predkozky. Ci chcel nechcel bol pripraveny nebol museli sme ist do toho. Posadzala som na nocnik snad kazdych 20 minut. Tak 4-5 dni bolo ze pustil a prisiel povedat, nejak po tyzdni sa to zlomilo ale teda bol starsi ako tvoje. A aj potom sa este stavalo ze mal fliacik. A uz je to 3-4m.
Pripravene dieta sa naozaj odplienkuje za 3 dni. Prve dni sa pocikal niekolkokrat. Druhy den uz chodil pekne, niekedy nestihol dat dole gate, treti den krasa. Po tyzdni sme nedali plienku ani na spanok a po 2 tyzdnoch som sa odvazila nedat na noc a vybevene. Mal cca 2,5 roka. Kazde jedno dieta takto.
Sestra sice nacvicuje s nocnikom od narodenia a mala je od 1,5 roka bez plienok, nasa ma rovnaky vek a stale ma plienky. Verim, ze v lete, ked bude mat cca 2,5 roka, takdame dole plienku a mame za tyzden vybavene. Niet sa kam ponahlat, pokial nejdes do prace a dieta do skolky.
@nevenka dakujem, aj takýto názor som rada pocula 🙂 mas pravdu 🙂 plienku ešte necháme a budeme davat na nocnik pre “zvyk” on si aj teraz sam sadne a povie “ššššš”😅
Kazde dieta ine.
Prvy syn-skusala som parkrat. Podarilo sa az ked mal 2,5 roka. Na noc az ked mal 2r9m.
Prva dcera-cca mesiac pred 2.narodkami. Do tyzdna nemala plienku uplne.
Druhy syn mal 1r5m ked zacal kakat do nocnika. Cikal ale aj na noc mal este rok. Princip nocnik vedel ale... aj tak mal tu plienku dlhsie. Teda 2r5m.
Teraz druha dcerka od 10.mesiaca je na nocniku. Davam ju medzi prezliekanim-rano. Obed. Vecer.
Ak treba aj medzi tym. Uvidime kedy sa podari zbavit plienky...
@janka_haly ahoj, u nás to trvalo také 3 týždne 🙂 predtým si ale vôbec ani sadnúť nechcela na wc ani nočník. A keď som ju nechala samu a nechodila ako policajt za ňou, zrazu išla sama na nočník
@adri97 dakujeeem☺️

@janka_haly moja pochopila az na 14ty den ;) tiez som chcela skoncit ale trpezlivosť vyhrala najhoršie kaki boli🤦♀️🤣