icon

Kedy sa vám dojčené deti prestali v noci budiť?

erienka
26. jan 2015

Ahojte, moja 20 mes dcerka zaspava na prsniku a v noci sa casto budi. Mamicky, ktore ste tymto presli, kedy vam deti zacali zaspavat same a kedy sa prestali v noci budit? Dakujem

Strana
z2
laura851
27. jan 2015

@erienka ked som prestala kojit 😄

lennkka17
29. jan 2015

@katey tak to ma trocha zarazilo ze 4 rocny sa odstavuje. nie je nato uz velky aby bol kojeny? nemam nic proti tomu len ma zaujima preco je tak dlho kojeny 🙂

katey
29. jan 2015

@lennkka17 pretoze sa odstavuje prirodzene 🙂 a prirodzene odstavenie je prave o tom, ze dieta javi o prsnik coraz mensi zaujem a coraz menej ho potrebuje na niektore situacie (napr na zaspatie, alebo ked sa mu nieco stane), ze uz to zvlada sam.. postupne straca aj saci reflex a schopnost najst prsnik cuchom...

dush
29. jan 2015

@erienka ohladpm otazok dojcenia vyhladaj skupini mamila na fb,ale je asi aj tu.Najdes tam vsetky odpovede.

lennkka17
29. jan 2015

@katey dakujem za odpoved. uz som si o tom precitala co to na internete akurat a je to zaujimave 🙂

erienka
autor
31. jan 2015

@dush hej, len to su skupiny za dlhodobe dojcenie a tam ma budu akurat odhovarat od toho, ze by som chcela v noci prestat kojit...

miku1
31. jan 2015

Obe dcéry začali spávať celú noc až keď som ich odstavila. Mali 17 mesiacov.

manzanillaa
31. jan 2015

Ja som malého prestala kojiť, keď mal rok, nejak to proste automaticky skončilo a ešte ďalšieho pol roka trvalo, kým v noci čo to pospal.....takže poriadne som sa vyspala asi rok a pol po pôrode...

arvven
31. jan 2015

Maly mi zacal spavat celu noc presne ak som odstavila- mal 24 mesiacov.dovtedy sa budil kazdu hodinu- dve cele noci a opat zaspal len mu "cucnuti"

evka1247
31. jan 2015

no moja prespala celú noc asi od 10-11 mesiacov a odstavila som ju keď mala 1,5 roka

lucylla26
10. feb 2015

Dcéra, ktorá má už dnes 6 rokov, nám celú noc prespala už ako 8mesačná, ale kojená bola bohužiaľ len do 3 mesiacov. Teraz máme 7 mesačného syna, stále ho kojím, a budí sa v noci každú hodinu,hodinu a pol. Som z toho už niekedy zúfalá, no ani cez deň,ani večer na prsníku nezapáva, tak neviem kde je chyba. Už som si myslela, že mu asi moje mlieko nestačí, skúsila som dať Hami pokračovacie, a pozrel na mňa tými veľkými tmavými očami s výrazom: toto ti ja piť nebudem. Ani to nepil 😀

rose32
10. feb 2015

Moja prespala od narodenia,kazde je ine,

bamboocha14
16. feb 2015

Moja ma 4mesiace ,doteraz mi prespala celu noc a teraz sa zacala budit kazdu hodinu.uz fakt netusim co snou ale ako pisete ... No mavala koliky a vtedy sme si ju naucili zaspavat na rukach a zostalo nam to a zial neviem to ukoncit.a ked mi uz bola velmi tazka zacala som ju obcas uspavat na prsniku.neviem ci je to tym ze sa mi teraz budi ale skusim jej v noci nedat.je to este len druha noc tak uvidim.jaj kazda rada dobra,bo fakt ona spala cca od 22.00 do 6.00.a teraz sa furt budi.

dusika11
16. feb 2015

no dievcata nepotesim vas kojene nekojene ...moji zacali spat po troch rokoch..mne neurologicka povedala ze chyba nie je nikde su spave deti a nespave..nech si hovori kto chce co chce..je to v mozgu..ako sa vyvija tak ked dieta prechadza do hlbsieho spanku do tej inej fazy tak miesto toho aby zaspalo tvrdie tak ho prehpdi do driemot a budi sa..pomaly ako sa mozog vyvija tak sa to upravi...niektore deti automaticky idu do hlbsej fazy..jedna rada..dat menej jest tesne pred spankom..ale pomaly znizovat davku ..a orientovat sa na jedenie..tak cca hodinu pred spankom--potom moj alanko mal rad..do roka ruky pri tele...aby ho nebudili..do osmych mesiacov mal perinku.,..ukludnovalo ho pocit mekkucka ateplucka..jedno dvojca mi zacalo sapt po roku a druhe bohuzial po troch rokoch,,treba si prestudovat tie fazy spanku..

sheila72
16. feb 2015

moja sa budí stále a to má 2 roky a kojená neni od 6 mesiacov

romisami
16. feb 2015

Moje dve starsie presne odo dna kedy sme sa odstavili od dojcenia tj 17 mesiacov, malickeho stale dojcim ale uz planujem odstavenie tak uvidime ako to bude teraz.

ellabella22
16. feb 2015

dojcene dieta sa mi vzdy budilo, az ked som prestala dojcit, tak zacal moj syn spavat lepsie

zamilion
16. feb 2015

po odstavení prvá do mesiaca, druhá vstávala 1x v noci od smädu do 3 rokov

martina833
16. feb 2015

dcerka sa prestala budit, hned ako som prestala kojit...

poohie
16. feb 2015

dojcene deti sa budit neprestanuuu 😀 😀
ale nie, niektore mozno niekedy ano... vlastne jeden moj syn sa prestal v roku a pol. ale to je extremne pokojne a nenarocne dieta. ostatnych dvoch som odstavila kvoli tomu ja, este skor. a vlastne najstarsi sa budil asi do 4 rokov 2-3 krat za noc aj tak. to je vsetko o povahe...
vela trpezlivosti ti prajem 😉

zitaje
16. feb 2015

@erienka starsia sa v noci moc nebudila, ale priznam sa, moc si uz nepamatam... ale v roku a pol urcite spala celu noc, myslim ze aj skor, dojcena bola do 22.mes.
Stredna sa od malicka casto budievala, okolo dvoch rokov zacala prespavat noc, v dva a pol roku sa sama odstavila.
Drobec ma 16 mesiacov a mam pocit, ze sa v noci budi stale castejsie 😠 tuto noc som uz chytila nervy, o stvrtej som nanho nakricala, ze v noci spime 😅 isla som sa napit a spali sme potom uz do rana 😀 do tej stvrtej bol hore snad kazdych 20 minut 🙄

adkat13
16. feb 2015

23 mesiacov 🙂 a aj to nie vždy. sú ešte noci, kedy sa okolo 4-5 na jedno kojenie zobudí...

mirka0706
16. feb 2015

Moj ma dnes 3 mesiace, je plne kojeny a uz 2 mesiace neviem co je to nocne vstavanie 🙂 Kazde dieta je individualne 🙂

sissik
16. feb 2015

asi pol roka po odstaveni 😉

kiki75
2. mar 2015

Dcera ma 18 mesiacov, zhruba od 4. mesiaca sa budi v noci cca 10x, posledny 1-2 mesiac sa to trosku zlepsilo( na cca 4-6 budeni) a dufam ze teraz sa to postupne zacne zlepsovat....dojcim ju na poziadanie, v noci tiez zaspava na prsniku.... Kvoli tomu nechcem dojcenie obmedzit alebo ju odstavit, obcas je to tazke, ale da sa to vydrzat... Je to podla mna prirodzeny proces.....netreba proti tomu bojovat, takto to ma byt, chcu aj v noci citit nasu pritomnost.....🙂 bude to uuz urcite coskoro lepsie.... 😀

Strana
z2