icon

Kedy ste dali dieťa prvýkrát svokre na stráženie?

11. okt 2021

Nasa mala ma pol roka. A ja sa stale bojim dat malu svokre bez mojho dozoru aj na par hodin. Je to starsia zena s mnozstvom zdravotnych problemov. Ved ja by som asi infarkt dostala malu u nej nechat. A nie nejde o to, ze je svokra, mala este u nikoho bezo mna nebola. Manzelovi ju v pohode necham ved je jej tato, obeham si kludne obchody vsetko. Svokra sniva ako jej zacneme malu nosit. No ja momentalne mam v plane do 3 rokov urcite nedat malu svokre bez mojho dozoru. Ano vychovala mojho manzela, ale pred 40 rokmi. Pokracovanir nizsie

Strana
z3
luciannka83
11. okt 2021

Keď mala 8dní😁 na hodinu

evica17
Autor odpoveď zmazal
evica17
11. okt 2021

@aceris no to aj mne vadi vyplakavacia technika, preto ked svokra mala take reci o tom ako je zdrave nechatbdieta vyplakat, ze lepsie hlasivky a pluca tak deti same take male nedostala. Len ona aj ked starsoe strazi, svagrinine, tak im iba tv zapne aby mala pokoj, a nebehali kym si ona bude robit. Takze sice postrazi, ale nerozvija ten vztah s tymi detmi. Ale strasne chcevstrazit aj moje deti, len su este male, a ja nechapem ze preco, ked aa im aj tak venovat nebude.

simca06022011
11. okt 2021

@irusa no podla vyjadrení neviem ci vôbec simpanz, aj ti maju nejaké tue vzťahy medzi sebou 😊

irusa
11. okt 2021

@simca06022011 asi tak..no musia mať fakt dobre vzťahy

bona_dea
11. okt 2021

Nikdy a nikdy ani nedam.

stanislavicenka
11. okt 2021

Nase deti same bez nas neboli u rodicov do 3 rokov. A nie su to mamkine cecky. Su to nase deti, nebud ich tam predsa odkladat, a take male.

whatever1
11. okt 2021

Ak babka nevládze kocikovat a potrebuje pri tom asistenciu ako si písala, tak by som jej urcite dieťa kocikovat samej nedala. Pôjde z kopca, budú ju boliet ruky a kočík neudrží...a strážiť u seba doma? To je ťažko povedať...vravíš že je stará, chorá, slaba,nevládze, to si vážne chce brať taku velku zodpovednosť na seba keď po fyzickej a zdravotnej stránke je na tom zle? Chapem že by chcela byť s vnucatkom sama, bez dozoru nevesty, ale nasilu si to vynucovat nemôže a už vôbec nie u malého bábätka. Rob tak ako cítiš ty. Ty ju poznáš lepšie ako my. Darmo ti tu bude mudrovat niekto kto má svokru čo sa bez problemov postará...

luccija
11. okt 2021

Teraz má pol roka je úplne prirodzené, že chces byť s ňou ty.Ked bude staršia možno to prehodnotis, ak nechceš je to tvoja vec...

ailiba
11. okt 2021

Moja svokra je ďaleko a nemá záujem... Ale moja mamka stráži malého keď treba, aj ocino. Úplne im dôverujem. Ešte s nimi sám nespinkal, ale už bol u nič aj raz celý deň. Prvýkrát ho vzali keď mal pol roka na kúpalisko. Aspoň som si zatiaľ upratala a oddýchla.
Je to na tebe, ako to cítiš... Skus zatiaľ na chvilku a uvidíš...

mandarinka555
11. okt 2021

Ani sa nečudujem, keď tu poniektoré nariekajú, že majú doma chlapa, tzv. "mamin cecok" a pritom samé toto robia svojim deťom.....choré :( Alebo som postrehla aj odpovede iného kalibru, napr. matke áno....svokre nie... to už vypovedá o charaktere dotyčnej dámy...

rubinka
11. okt 2021

@mandarinka555 - Nesúdila by som žiadnu mamu že nechce dať dieťa vzťahy i ľudia sú všelijakí.

mimikarol
11. okt 2021

Dieťaťu určite prospeje keď je aj s inými ľuďmi ako s mamou alebo otcom. Ja som dcéru dala prvý x strážiť ako 1,5 ročnú. Strazievali ju celkom často, a nie len babka.

iluviel
11. okt 2021

Ejha tak moja bola prvykrat na cely vikend SAMA u svokry ked mala 2 roky. Aj dovtedy u nej byvala, ale kratsie. A som za to rada, maju blizky, krasny vztah a aj my sme si oddychli. Nevidim na tom nic zle.

kiki68
11. okt 2021

Ked ono je to na kazdom ako sa rozhodne a ake ma okolnosti. Moja svokra maleho plakat nenecha a to by ste povedali, ze je taky psi cumak. Ale kdeze, je to fit skoro 70tnicka, dokaze ho nosit, stravi s nim vela na zahrade a vie ho zabavit. Trhat tych dvoch od seba by bol nezmysel. Lebo jeden zboznuje druheho. Ale napr svokrovej druhej zene by som maleho nenechala. Ona je fyzicky aj psychicky nie uplne ok a tam by to neslo. Ale ona ani nema zaujem na dlhsie ako par minut. Velmi zalezi na vztahoch v tej rodine, to dieta to citi. My sa so svokrou bezne vela bavime, smejeme. Minule sme tu robili malemu sliepky a valali sme sa od smiechu.

elizabet173
11. okt 2021

dieťa som nechávala u babky (je jedno či to bola mama, či svokra) vtedy, keď to chcelo to dieťa. Nie svokra, nie mama, nie ja. Nepočítam do toho samozrejme nejaké polhodinové, hodinové kočíkovanie. Ale zaniesť ho tam, odísť a prísť po neho po pár hodinách, prípadne na druhý deň až vtedy, keď chcel sám. Nebol na mňa nezdravo naviazaný, ani nepreplakal prví dno v škôlke.

lenka1993
11. okt 2021

@mandarinka555 nemyslím si. Napr ja som svokru aj potrebovala aj o pomoc poprosila a bola mi odmietnutá. Teraz by už možno aj chcela ale skrz udalosti čo boli jej ju už nedám. Vidia sa raz za mesiac na dve hodiny a jej to tak vyhovuje. Dcéra už vníma ako to je a nerada tam trávy čas, syn jej hovorí teta. Aj keď mu stále hovoríme že je to babka tak pre neho je to stále teta.

petamich
11. okt 2021

@beata_k ano to rozhodne 🙂 nechat prespat bez nas tak skoro neplanujeme, bez ohladu na to co planuje moja svokra alebo mamina 😂

vero96
12. okt 2021

po dočítaní diskusie sa absolútne nečudujem, že kopa 26 chlapcov/dievčat aj po VŠ zostáva sedieť maminke pri sukni lebo každé ráno ma hotové "kakauko a chlebík s masielkom" lebo nikto to nevie len moja maminka 😀 ....len tak informatívne, tie dokonalé matky, kt nikomu nedajú SVOJE (neviem asi sa oplodnili samé) dieťa oni sa len tak vyskytli? ich nikto nevychoval?

elizabet173
12. okt 2021

@vero96 vidíš to veľmi čierno-bielo. Nikto predsa neupiera starým rodičom sa s dieťaťom hrať aj od rána do večera. Ja som len rešpektovala to, že každé dieťa je iné, jednému je fuk, či tam mama je alebo nie, iné sa cíti bezpečnejšie, keď tam je. Nechala som to na dieťa, keď sa rozhodlo u babky prespať, tak tam spalo, nemyslím si, že by mu bolo nejako ublížené, keby zostalo u maminy alebo u svokry ako pol ročné alebo ročné, ale prečo? Aký to má zmysel? Lebo babka chce? Ja som na prvé miesto dala dieťa. Nie seba, ani babku (nerozlišujem mamu ani svokru v tomto prípade, obidve boli úžasné). A predstav si, že napriek všetkému som to kakauko po VŠ synovi nerobila, vtedy už dávno vedel variť, roky si pral sám a dokázal sa o seba postarať komplet. Spojila si dve veci, ktoré spolu môžu a nemusia vôbec súvisieť.

nikiki29
12. okt 2021

Kočíkovať medzi kojeniami bola svokra okolo 1 mesiaca. Teraz v 2,5 roku tam 3 dni spal keď som musela byť mimo domu… no z toho som nebola nadšená 😕
Každopádne záleží podľa mňa hlavne od jej zdravotného stavu. Či to zvládne…

Strana
z3