Kedy ste dali dievčatkám prepichnúť ušká?
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať mamiciek, ktore maju dievcatka v ktorom mesiaci alebo kedy ste boli prepichovat uši? Ďakujem za vas nazor.
Moja dcéra má 12 rokov a prepichnuté uši nemá doteraz a myslím, že ani nebude mať. Ono to s prepichovaním nie je žiadna sranda. Na uchu sa nachádza množstvo akupunktúrnych bodov orgánov a ak sestrička nemá o nich ani "šajnu" a náhodou nejaký prepichne, tak tým ten orgán stimuluje a potom môžu nastať problémy. Predtým by som si radšej niečo o tom naštudovala, na nete je o tom toho dosť popísaného.
Ahojte,mozno to bude otazka mimo,ale mne znama hovorila,ze teraz sa uska prepichuju v zlatnictvach,kde sa nausnicky kupuju a ze to pediatricka nerobi.Neviem ci je to pravda,nakolko pisete o lekaroch a porodniciach.Lebo nam tuto moznost neponukla este ani lekarka a ani v porodnici,tak sa rafsej popytam..A ako je to teraz pri krste? Lebo kedysi to bolo tak,ze krstna mama davala nausnicky,ci uz to tak nie je?
My sme dali prepichnit v den odchodu z pôrodnice,všetko bolo aj je vporiadku.
@nika_17 nasa detská to ma normálne v cenniku, je to bezna služba,ktorú poskytujú,ak chceš dat prepichnúť neskôr.
Náušničky ti moze kúpiť kto chce,hoci aj krstna mama a da ti ich bud po pôrode alebo pri krste a prepichovať budete az potom.
@nika_17 Ahoj.Nasa detska to nerobi,ani v porodnici.Robia to u nas na chirurgii,stoji to 5 euro.Mam dvojcata,prepichli sme v 5 mesiacoch,neplakali,nehnisalo,do tyzdna bolo zahojene.
Nam krstni chceli kupit nausnicky,robi sa to,ale my sme uz mali kupene za peniaze,co sa nam vyzbierali kolegovia.
A dala som prepichnut,lebo sa mi to paci.ja nosim nausnice stale.
Ked mali moje baby cca 2 mesiace, robila im to pediatricka. Trochu to hnisalo prvy tyzden a potom uz bolo dobre.
@nika_17 Naša pediatrička prepichuje klasicky ihlou za 5 alebo 10 €, má to uvedené v cenníku v čakárni, ale keď som sa jej na to pýtala, dala mi kontakt na detskú sestru, ktorá popri zamestnaní nastreľuje náušnice, s tým, že je to menej bolestivé, presnejšie, rýchlejšie sa potom hojí ranka... Podobne by Ti asi vedeli dať kontakt v zlatníctve. Nastreľovanie (aspoň u nás) je o dosť drahšie - 25 € vrátane náušničiek z chirurgickej ocele. Naša malá dostala klasické zlaté náušnice, ktorými sme nahradili nastrelené, od krstných rodičov ako dar ku krstu, nasadili sme jej ich po zahojení dierok, ale to už je fakt individuálne, kto kúpi bábu náušnice a aké.
Naša mala 5 týždňov. Dali sme jej nastreliť - priamo v zlatníctve. Plakala len pár sekúnd, nevyšla kvapôčka krvi, nič sme nemali zapálené, zahnisané, nič bolestivé. Platili sme len 12 eur aj s náušničkami. Po niekoľkých dňoch (alebo týždňoch - už si to nepamätám presne) sme tie nastrelené náušničky vymenili za klasické.. Keby som sa mala znovu rozhodnúť, určite zvolím nastrelenie a určite v prvých týždňoch od narodenia..
My tiez po prvom ockovani, doktorka nastrelila, bez problemov. A davali sme lebo sa mi paci ked maju dievcatka nausnicky, ja sama som rada ze ich mam. Velmi som sa tesila ked ich uz bude mat, po dvoch synoch si to jednoducho uzivam. A nech si kazdy hovori a aj urobi ako chce.

Dala som malej prepichnut uška teraz v stredu, má 5 mesiacov. Prebehlo to bez problémov, plakala, ale len preto, že ju držala sestrička, aby sa nepohla, no akonáhle som ju zdvihla, prestala plakať a usmievala sa 🙂 žiadny hnis, ani iné problémy nemá 🙂