Kedy ste dali novorodenca kočíkovať komukoľvek z rodiny?
Asi hlupa tema na diskusiu, mame 6 tyzdnov a nonstop manzelove sesternice, ci svokra, ze chcu kocikovat. Ale ja sa bojim ho este dat z dohladu az je sam bezomna. Mozno som blba ale ako ste to mali Vy?
Asi som len opatrna ale je to vymodlene babatko po 3 neuspesnych tehotenstvach. Nechcem ho drzat len pri mne ale pride mi na to byt sam odo mna este moc malicky.
Úplne ťa chápem. Pri prvom synovi mi vadilo keď ho ako novorodenca moja sestra brala na ruky pestovať. A to sestru milujem. Taký ochranarsky nštinkt matky to bol. Rob ako cítiš.
Ja mam tiez vymodlene dietatko a aj keby som mohla, ale nedala by som ho kocikovat. Je to skoro. Zijem mimo sk a rodina moja nebola blizko, preto som s tym ani nemala skusenosti. A svagrina je taka, ze sa ani netrhala. Takze mala bola vzdy len na mne. Ked sme prisli na sk, tak to uz kocikovali, ale to mala mala uz 5 mesiacov.
Takze za mna, nedala by som. Darmo sa nehovori, ze sestonedelie ma travit male len s mamou. Ja som nechcela ani len navstevy. Ja som sa musela zotavit a hlavne sa dostat do nasho noveho tempa.
@evelynka86 toto je snáď každého osobná vec. Moja je prvacka, ti nechodia ani zo škôlky ešte nikam, až druhaci/tretiaci a tiež nie na tyzden. Aspoň teda u nás, neviem čo máte vy za špeciálnu škôlku 🤷🏻♀️ A mám aj iné dôvody, zdravotne. Čiže nie, moja ešte nechodieva sama na prazdniny. Problém? Nemyslím si…😉
Aj hned
@a_da99 ja som bola zo skolky 2x v ŠvP a vzdy na tyzden, predpokladala som ze tento pekny zvyk zostal aj v sucasnosti... 🤔
@vieronika14 presne tak, tiež som kočikovala kade-komu, nikto s tým nemal problém, tak isto mne chodili kočikovať keď som mala malé deti. Je mi až smutno keď tu čítam ako nedajú dieťa povoziť ani vlastnej mame alebo že ani neukážu niekoľko týždňov. Choré, choré a ešte raz choré.
@janka1011 ak ti je jedno co sa s tym dietatom za ten cas deje....
Moje deti neboli moc kocikove. Ak skusala moja mama uspat dieta v kociku tak tak s nim natriasala az mu hlava skakala, takze som to rychlo ukoncila. A svokra zas stala na mieste, strcila hlavu do kocika a hovorila decku do tvare jak nadherne krici a nech este cvici plucka viac🤦
@svetlonos potom nám napíš, aká si spokojná, keď budeš mať vnúča a tvoje deti ti ho nieže nedajú kočikovať, zobrať na ruky, ale niekoľko mesiacov ani neukážu, max.cez videohovor, lebo však aj to je v poriadku, lebo je predsa ich. Ale môžeš im samozrejme navariť jedlo a položiť pred dvere.
A ak sa chystáš napísať, že je to normálne a ty to budeš respektovať, tak vás ľutujem, že máte v rodine takéto smutné vzťahy. Lebo nedať dieťa a nedôverovať vlastnej mame, ktorá vychovala niekoľko detí, je iba smutné.
@evelynka86 pekny zvyk? dve ucitelky na 20 deti, ktore su zatial len z casti samostatne na tyzden?
Tvoj manžel je zdravý? Mal v detstve úraz, ktorý mu zapríčinila mama pri kočíkovaní?
Veď aj svokra je matkou, vychovala dieťa /deti.....
A je jedno, či ju poznáš 2 roky alebo 20.......
Ja by som dala, dohodli by sme si čas, napr pol hodinku Max hodinku...... A keď nedodržia, viac nedám....mlieko sa dá aj odstriekať do flaše...zatiaľ by som si knihu čitala, ožehlila....alebo ja neviem čo...
nejakých 3 týždňových už kočíkovala mama a svokra
Nedavala som kocikovat nikomu, nikto to odo mna ani neocakavala ani na mna nenaliehal. Nepotrebovala som aby mi ho niekto kocikoval, ked tak sme chodili kocikovat naraz viaceri. Tiez som mala dieta vymodlene, po predchadzajucom umrti dvojiciek :(
3 mesačné?Ja , že nejaké týždňové nechceš dať.Najvacsiu chybu urobíš, keď nebudeš dávať nikomu, lebo bude také naviazané na teba, že len potom uvidíš.Ani " vysrať" sa nebudeš môcť v kľude.Co sa už len v kočíku môže stať.Takato sprostá som bola aj ja pri prvom dieťati, tiež som to tak prežívala.Druhe sme mali po rokoch,ale už som zaujala úplne iný postoj.Este som aj mame volala takticky 😂ci nepríde a nestačila prísť a už som mala malú oblečenú, kočík nachystaný 😂😂😂Mohla som si spokojne doma porobiť, čo bolo treba alebo oddýchnuť.Alebo sme sme mali aspoň malú chvíľku spoločnú s mužom.
Tazka debata toto... no nieje dobre az tak ked je dieta závislé len od matky, je dobre ked sem tam ho postrazi napr babka alebo niekto komu veris okrem partnera. Moj pripad bol ze som po porode mala dost vazne zdravotne problemy a nelutujem ze som ho dala nasim ci dedkovcom pokocikovat, pretoze ked to u mna prepuklo starali sa aj o mna svokrovci nielen o maleho... vedela som v nemocnici ked som lezala ze sa nemusim bat o neho ze je v dobrych rukach , vedela som ako funguju... ale mam s nimi dobry vztah vdakabohu aj po vsetkom co zivot priniesol ...nebola som zo zaciatku nadsena... z toho ze im ho poziciam... a sem tam ma nahnevali ale naucili sa pomerne respektovat co chcem a ja som nasla v sebe kompromis voci nim a zlatu strednu cestu sme objavili. Chce to uprimnu komunikaciu. Tak isto moj jediny je po neuspesnych tehotenstvach ale zivot ma naucil ze sama to obcas proste aj matka akokolvek chce nezvladne... som rada ze bol na nich nauceny, lebo to tak nevnimal ked nemal maminku doma niekolko dni ... bol so svojimi🍀kazdy mame dobre i zle vzťahy v rodine... i u nas to tak je... a bohuzial bude. Ale taky je zivot... len treba hladat kusok kompromis... navesala som mu cervene stuzky , ked uz to na dedine tak chodi...ze kazdy nakukne do kocika a snazila z toho nerobit vedu...i ked ja sama to nerobim.... a nikdy som nerobila.
Ja som nedala ani jedno nikdy. Ale nikto nechcel. Furt chceli len aby sme prisli na navstevu. Zalezi od babatka. Ak spinka v kociku, nepojdu daleko, ze aby boli doma ak by trebalo kojit, tak by som nemala problem. Ale casovala by som to tak, nech neprejde viac ako 3 hodin bez kojenia. Umyla by som si vlasy a spravila chvilku pre seba. Otazkou ostava, ci vedia kontrolovat ci dycha(v kociku treba ak neni monitor).
@kvietocek87 doslova ani vy*rat, dobre vravis. Asi do 5 rokov to trvalo pri prvej😂
@kvietocek87 nemyslím, že práve toto je dôvod toho, že dieťa je naviazané na matku. Je to o povahe konkrétneho dieťaťa. Že mamička nedá druhým kočíkovať osamote niekoľkotýždňové bábätko neznamená, že dieťa bude niekoľko rokov naviazané na matku a bez nej neostane ani minútu.
@gab1sol no pokiaĺ je dieťa malinké tak mu je skutočne jedno, kto ho kočikuje, to naviazanosť nespôsobuje. ALE tieto úzkostlivé mamičky, čo nepustia z ruky kočík, keď potom rovnako nepustia z rúk dieťa a nenechajú ho s nikým osamote, tak vybudujú v ňom chorobnú naviazanosť na matku a to neni len o povahe, to je o tom, že dieťa nie je zvyknuté na ľudí, resp.zostať s niekým iným samé a reve až je modré. Potom sa uvedomia, keď potrebujú ísť k lekárovi, do nemocnice a pod. keď dieťa reve napr. so starkou až sa zachádza. Potom je to už neskoro riešiť.
@janka1011 moja dcera nebola s mojou mamou sama do cca 2 rokov. potom sme ju postupne zacali ucit a teraz tam vydrzi aj 5 dni. sice vecer fnuka ze jej je smutno, ale vzdy ju moja mama nejako ukeca. praveze rozne vztahove teoria hovoria, ze ked su dietatu naplnene potreby, tak sa od rodica lahsie odstrihne a ma aj vyssie sebavedomie.
@chillibubble súhlasím, ale zároveň si stojím za tým, že nie je dobre úzkostlivo držať dieťa len pri sebe. Mám príklad kamarátky, ktorá bola presne tento typ, že nikomu ho nedám a keď mal malý 1,5 roka, zo dňa na deň musela do nemocnice a nechci vedieť, čo to dieťa prežívalo za 5 dní a všetci s ním...
Malý má pomaličky 9 mesiacov a veru nedala som ho kocikovat ešte ani mame 🙄 neviem si predstaviť, čo by robila keby zaspal a po prebudení ma hľadal 😳 q ako miminko už vôbec nie..nepustila som ho ani s vlastným tatkom 🤣🤣 a odpočívať môžeš ešte pri takom malom mimi s nim 😉 my sme mali najradšej poobedne spoločne spanky, miluje ich doteraz 😊
Ja som svokre dala asi ked mala mala 3m. Mali mi prist rodicia a chcela som chystat takze mi to aj bodlo. Ako naschval sla s nou cez 3km prec. Bola snou viac ako 3 hodiny, mne mlieko tieklo, nasi uz u nas a ona nadsena ze ju ukradla a ma pre seba, ked malu chceli vidiet moji rodicia… 100x sme jej volali a ona ze mala spiii ze co stresujeme. Dlho dlho potom dieta nevidela… rob ako citis ;)
@janka1011
ja som o nedovere predsa nic nepisala. Zrejme mas sama obavy, inak by si takto neragovala. Ty selektujes vsetko ostatne a vyberas si len co ti pasuje - a to je nezkazem, nedam...
Tiez zvlastne od teba. Mna by ani nenapadlo zvazovat, ci sa tak nevesta zachiva, ci nie. Preto ma prekvapuje, kolke to riesia uz do buducna. A vacsinou riesia tie, ktore vedia, ze by sa im to mohlo stat alebo sa uz stalo.
My bemame v ridine zke vztahy, len rozdielne názory. A naucula som sa nastavit hranice.
Ty to ozaj nechapes alebo len nechces? Nevidis vlavo, v pravo - len rovno a ides su za svojim.

Určite by som nikomu nedala..... toľko o tom...a nech sa hnevá kto chce 🤣🤣🤣