icon

Kedy ste dali novorodenca kočíkovať komukoľvek z rodiny?

30. máj 2023

Asi hlupa tema na diskusiu, mame 6 tyzdnov a nonstop manzelove sesternice, ci svokra, ze chcu kocikovat. Ale ja sa bojim ho este dat z dohladu az je sam bezomna. Mozno som blba ale ako ste to mali Vy?
Asi som len opatrna ale je to vymodlene babatko po 3 neuspesnych tehotenstvach. Nechcem ho drzat len pri mne ale pride mi na to byt sam odo mna este moc malicky.

Strana
z7
svetlonos
2. jún 2023

@mandarinka555
nuc neprekrucam 🙂 Ty tiez vtdy nepises ako dama a nepouzivas najvyberanejsi styl komunikacie ;)
Vobec by som to neponala stylom - stara navar. Dovi, dopo u mna neznamena chod do pi..., ozaj nie. Minela som tak reagovala u kamaratky tiez v 6nedeli. Napisala jej ci a co potrebuje, tak ze ak chcem mozem doniest nieco navarene. Tazky porod, tazky stav. Prebrala to medzi dverami - povedala som s usmevom dovi dopo, ozvi sa ked budes potrebovat. Vidiet sa mozeme kedy uznas za vhodne.
Vies, nie kazda pomoc je v skutocnosti pomocou. A nie kazdy vie pomahat tak, ako je v danej situácii potrebne. Ty alebo ja mozno myslime, ze pomozeme. V skutocnosti si ta matka praje nieco uplne ine.
A skutocne zalezi od povahy pomahajuceho. Za "len" navarenie by som po prvom porode bola neskutocne vdacna. A nie, nebola som leniva varit. Len bolo vsetko iplne komplikovanejsie ako za beznych okolnosti.
Tak neber vsetko co som napisala len v tom zlom svetle.

lunademonica
2. jún 2023

Je to velmi skoro, ja som dala az po vyse 3 mesiacoch. Ako si pisala, babka necha celu dedinu to dieta obchytat a dychat na neho bacily, budu ti ho vytahovat z kocika, mnohi ani nepodrzia hlavicku ( zazila som!). Nedaj si ho alebo chodte spolu a vsetlych usmernuj pri nevhodnom spravani. Ano dookola to iste hovorit, toto mi vadi, toto sa nesmie, ty a to babo ste prvoradi, ostatni musia pochopit ze musia pockat az trochu podrastie, zosilnie. Drzim palce, nedaj sa. ;)

lunademonica
2. jún 2023

@cecilia29 by si sa cudovala co sa v kociku moze stat....kamaratkynej sesternica jej kocikovala babo, stupila na snurku od topanky, a ako padalsla prevratila kocik a 2m babatko vyletelo von a dopadlo na štrk! :D takze vselico je mozne. Tu ide ale hlavne to, ze autorka tym osobam nedoveruje, su to svojske osoby co nehladia na potreby dietata, ale iba na svoje ego svoje potreby, a mohli by realne hoc neumyselne aj ublizit malemu.

euka210
2. jún 2023

@zuzuliatko123 nastastie 100km 😁😁😁

janka1011
2. jún 2023

@svetlonos skôr by som povedala, že ty si tá, čo veľa vecí nevidí. Ja reagujem čisto len na tvoje vyjadrenia. Udivuje ma tvoj prístup, so mnou to nemá nič spoločné. Raz to pochopíš, aké bludy si tu popísala 😉

tiffanka
2. jún 2023

@vieronika14 ..a všetci boli spokojní!😂👍

svetlonos
3. jún 2023

@janka1011
nebudem sa s tebou dohadohadovat ;)
Ty mas svoj postoj, ja som ten svoj par krat tu uz odôvodnila a za tym si stojim.
O "par rokov" ked budu moje deti potencialny rodicia, budem mat tak asi 65-70 rokov a mam v plane žiť a nechať žiť 😆 A to aj moje drahe nevesty. Budem stastna, ked budu moje dospele deti stastne, s partnerkami budu zit oni, nie ja.
Viem co aj o com pisem a bludy su to pre teba, to je ok ;)
Ja totiz nie som uz davno 16 rocna vzdorovita pubertacka s minimom zivotnych skusenosti.
Tebe prajem tie najlepsie nevesty na svete a nech ta maju s tebou nadherny vztah ako aj s tvojimi synmi ❤️ Prajem ti este pekny vecer/den 🙂

autor
4. jún 2023

@rebeka7501 nie nie je, dovolim si povedat... lebo ja som po porode - hormony, strach atd. ak ja si mam ulahodit dam dieta mame, ktora je 1. osoba, za ktorou som od decka sla ked som mala bobo... ona je clovek co mi len robi nervy, takze si isto neoddychnem ked je moje dieta u cloveka co ho netreba prebalit az ked pojde jest a podla nej je OK nechat dieta v hovne 50 minut, sak pocka 🤷‍♀️

zuzuliatko123
5. jún 2023

@euka210 u nás 75km 🙏

Strana
z7