Kedy ste dieťa odučili od plienky?
Ahojte, zaujimalo by ma, kedy vase deti sa oducili od plienky a zacali pouzivat nocnik alebo zachod. Napiste prosim vek dietata, kedy aspon na den prestalo nosit plienky, pripadne pridajte aj vek, kedy ste ho oducili uplne aj od nocneho plienkovania. Napiste aj cas, kolko vam priblizne trvalo to oducanie (mesiac, tyzden, atd...). Posledna odpoved, ci ste latkovali, alebo pouzivali jednorazove plienky.
Dakujem
my máme 15 mesiacov, od kedy vie sediet snažíme sa kakat do nočníka, vacsinou ho len prichytím že sa chystá kakat a supnem ho na nočník, vzdy to okomentujem co ideme robit, a ked sa vykaka tak je strasna veselica za to, neskor si už zacal aj sám tlieskat a ocividne ma z toho radost ked vidi hovienko v nočniku, a okolo jedneho roka sa sem tam vypýtal aj sám - povie mi ee a ukáže na nočník - ten máme vzdy po ruke v izbe. ale stane sa že uletí aj do plienky, hlavne ked je redšie, ale to oznámi že ee a búcha sa po zadočku. cikanie zatial nejak neriešim, to ho len dám po spaní na nočník, nech setrime trosku plienočky 🙂
od 2 mesiacov kakala a pišala do nočníka, kakala vždy ráno, podržala som ju pod pazuškami nad nočníkom, nesedela, aby ma tu niekto neukameňoval...v 14.mesiacoch som nedala plienku, nepýtala sa, len som ju dávala na nočník, po mesiaci sa začala pýtať, nerozpráva, používa len :csssss". hned sme vynechali plienku aj cez obed. spánok, v noci ešte má, stále sa kojíme, tak sa často budí, ked prestanem kojiť, v noci už nebude pišať...plienky sme mali papierové, preto som aj skoro chcela odplienkovať...dnes by som už kupovala len látkové...
odkedy začala sedieť (skoro 6 mesiacov) som ju začala dávať na nočníček, v 7 mesiacoch sa vykakala do šerblíka a odvtedy kaka len do šerblíka/záchoda! uplne bez plienočky cez deň je do 17mes. a 2 týždňov a na noc od 18 mesiacov.
používali sme jednorázovky
Vtedy, keď to dieťa bude chcieť. Ale samozrejme musíš ho v tom podporovať. Od 6, mesiacov kakal synček len do nočníka a od 19 mesiacov sme bez plienky aj počas spinkania. Nesúhlasím s názorom, že stačí odúčať v 3 rokoch. Dieťa si kakanie a piškanie uvedomuje oveľa skôr. Ja to len lenivosť mamičiek. Ale súhlasím aj s názórom, že v takých veciach sa nesúťaží.
my mame 21 mesiacov, maleho som od 9. mesiacov davala na nocnik, pekne cikal,kakal, dokonca na kakanie sa zacal pytat, a zrazu jedneho dna sa zatal a nijakym sposobom som ho nevedela donutit sadnut na nocnik ani na zachod (asi 14. mes.), teraz chodi mesiac do jasliciek, a posledny tyzden ze vraj pekne sadne na nocnik, vycika sa, doma sadne (nie vzdy) ale neurobi nic, som vdacna aj za to sedenie v jasliach, ale nutit ho nebudem, necham to na nho, ma v jasliach kamaratov ktori uz vsetci mali 2 roky a oducaju sa teraz...naozaj v takychto veciach sa nesutazi....
my sme oducili v 15 mesiacoch a od 17 mesiacov je aj na noc bez plienky. mali sme jednorazove plienky a bol zvyknuty cikat na nocnik, a ked zacal v 15 mesiacoch chodit tak som mu nedala plienku a hotovo. nehod sme mali malo a to vtedy ked som si nevsimla ze sa pyta.
starší...
na nočník od 10 mesiacov, rano, večer, pred spaním...od 18 mesiacov v noci necikal, pýtať sa začal ako 2 a pol ročný... myslím tým, žiadne posádzanie, sam sa vypýtal cikať, kakať... 3 dni trvalo, že nemal žiadnu nehodu...
dvojky nočník odmietali uplne, jeden dokonca aj praskol, čo ho hádzali...pýtať sa začali ako 3 roční, zo dna na den aj nočné odplienkovanie...
jednorazovky u obidvoch...
ked im to v hlavke prepne, je to zo dna na den 😎
u nas to trvalo 2 tyzdne a uplne bez plienok aj nocne spanie bez je od 22mes.a nelatkovala som..davala som len jednorazove..od 22 mes uz nemala nikdy plienku..vsetko som pre istotu predala aby ma to nelakalo dat jej ju 😉 😉
náš Drobec je taký leňoško 🙂 presne v roku a pol sa začal pýtať, no vydržalo to 3 dni, potom v 22 mesiacoch to vydržalo týžden :( skusali sme všelijako formou hrania, ale nezaberalo, v 25 mesiacoch som s nim dala reč 😎 tak zjemnučka som mu prikrila tvaričku a spýtala som sa ho ako sa mu dýcha, povedal zle, tak som mu to porovnala s plienkou, nech si predstavý, ako može dýchať cikulka v plienke, zamyslel sa, rozkazal dať plienku dolu a odvtedy sme už cez den bez plienky. V noci ešte máme, bo vypije strášne vela vody :( ale ideme nato a skusime nechať bez plienky, vadí mu ked sa do nej v noci pocika, tak snád ked sa pociká bez plienky, zistí, že ma vstať aj v noci na záchod :D
Pouzivali sme pampersky. Cca od 18 mesiacov zacal mat suchu plienku cez obedny ani nie hodinovy spanok, mesiac na to celu noc (na par vynimiek). V 22 tich mu zacali plienky prekazat a doslova sme museli s nim bojovat a odvadzat pozornost aby sme ju mohli dat -pretoze na nocnik vobec nechcel. Aj zaspaval bez plienky. potom sme kupili redukciu na wc a tu prijal - hovorili sme mu,ze je uz velky chlap,ked cika na zachode. postupne prijal aj nocnik -najskor ten co je ako kresielko a potom aj ten s tymi ruckami a krutiacou gulou vpredu. Uplne bez plienky bol tesne pre 24 mesiacmi -prvy tyzden sa stali aj nehody (tak jedna za den). Pytal sa hned a zakazdym sam.Na nocnik som ho nenutila,mali sme ich kupene od narodenia,ale ked nechcel,tak som nenutila. v tych 18 mesiacoch si uz aj sadol na nocnik s tym,ze ideme citat,ale ak sa pocas toho vycikal,bola to len nahoda,podla mna to vtedy este nevedel vedome ovladat. Odporucam detsku knizocku " Kniha o nocniku" - to u nas malo uspech 🙂
Prave vcera o tom davali nieco v spravach o dvanastej. ze vraj najlepsie je odnaucat medzu 15 - 20 mesiacom. od 15m sa detom zacnu v mozgu tvorit tie veci,neviem ake,ze si proste uvedomuju spojenie nocnik, cikanie a kakanie. a tiez tam hovorili,ze na nocniku ziadne rozptilovanie. hracky a podobne,lebo sa potom dieta nesustredi. ale z praxe ti este neviem povedat. ja to zacnem praktizovat az v lete,kedze to je taky najidealnejsi cas.
starší synček sa odnaučil od plienky cez deň ked mal 18m a na noc už plienku nemal na 2r...
mladši synček má 14m a práve má obdobie kedy nočnik nechce vidieť ani za svet
Ahoj, tak ja som uspesne oducila svoju 18 mesacnu dcerku pred tyzdnom, trvalo mi to pol dna, potom sa uz zacala sama pytat cikat. Plienocku davam ale na obed ked ide spinkat a na noc. Ked ideme niekam von, do obchodu, alebo na navstevu, plienku nedavam a zatial sme uspesne... 🙂 🙂 🙂
tak nasa nelka sama od seba 2 dni pred 2 narodeninkami povedala,ze uz nechce plienku,tak sme bez plienky cez den aj ked ideme autom,alebo von ci do obchodov,ale na spanie mame este plienky a pritom nocnik a wc obchadzala z daleka.
Nočníkovali+wc od 9.mesiacov. Plienku nenosíme od 2.rokov,no na noc ešte dávam,lebo ju kojim a nespí vo svojej postielke , kde má nepremokavý poťah. 😒 Takže niekedy sa v noci pýta, niekedy nie. Odučanie nám trvalo 2 mesiace (s prestávkami skrz prechladnutie atd...)
maly mal 24 mesiacov zvladol to aj skor,al nechceli sme ho stresovat lebo sme sa stahovali. ale v podelok sme zacali bez plienok a v piatok uz bol uplne v pohode ani jedna nehoda.ale od 6m odkedy vedel sam sediet som ho davala na nocnik. velku robil uz od roka na nocnik. od uplneho odplienkovania cez den sme do 2 mesiacov boli aj v noci bez plienky. v noci sme odstavili tak,ze uz asi 2 tyzdne mal uplne suchu plienku rano. tak sme prestali davat uplne. nosil pampersky.
nas syn mal plienky z bella4you do dvoch rokov, potom sme boli bez plienky a jednorazove...ja by som latkove nepouzivala
kazde dieta je individualne, nas mal plienky do dvoch rokov

Staci deti ucit na nocnik okolo 3r. vtedy su schopne sa naucit aj za par dni. Vsetko predym je obycajne zbytocne, budit deti v noci na nocnik? take dieta v 3r. prespi celu noc a ked sa vycika pred spanim, netreba budit. Nevie preco ale teraz je taky trend na Sk ucit deti uz aj v 1 roku na WC. Mozno od 2r. by si mouhli uz aj same navarit.