Kedy ste prvýkrát nechali dieťaťko na noc s babkou?
Ahojte Maminky,
v decembri sa nám rysuje jedna situácia, kedy by sme našu dcéru mali nechať na 1 noc s babkou - mojou mamou. Dcérka bude mať vtedy 9 mesiacov, na babinu je zvyknutá a má ju rada. Len mne sa zdá, že je to priskoro, teda skôr sa obávam, ako to bude znášať, stále totiž aj kojím. Malá síce už zaspáva celkom v pohode, niekedy v postieľke sa podarí, niekedy s nami a potom ju preložím do postieľky a v noci spí celkom dobre, ak ju práve netrápia zúbky. Myslíte si, že je OK nechať ju ja tú jednu noc s babkou? Aby bolo jasno, babine stopercentne dôverujem, viem, že by sa o ňu postarala dobre, len ma zaujíma váš názor, či to nie je pre také malé dieťa priskoro a ako by som to mala vyriešiť s tým kojením, v noci sa ešte niekedy zobudí si cucnúť, asi ani nie od hladu, len tak pre upokojenie, a potom hneď zaspí. Obávam sa toho, aby nemala nejakú traumu z toho, že zrazu nie som pri nej a nechytila nejaký dlhý plač a podobne. Ďakujem vopred za názory a odpovede 🙂
@maminka2710 napríklad tie, ktoré ani po 3 rokoch nechcú zveriť dieťa nikomu, aby náhodou... 😀
@worker_falcon no, pravdupovediac som pri tom povzbudení myslela skôr na ten druhý tábor 🙂)
@maminka2710 ak ste este nikdy pouzili flasu - tak to urcite nacvicte predtym ako pojdete, ak teda budete chciet od babiny, aby jej v noci dala aj mliecko.

ďakujem baby všetkým za rady aj názory, naozaj ma niektoré povzbudili aj poučili ! 🙂