Spánok v kočíku

wewe22
2. mar 2012

ahojte potrebujem poradit
moja 4mesačná dcérka spáva cez deň len v kočíku(aj to spí dokopy len asi 4hodiny), na noc ju dávam do kolísky no zaspí tam len na chvílu, keď sa zobudí na kojenie zaspí vedla mňa, keď ju preložím do kolísky začne plakať niekedy plače aj hodinu kým zaspí a za chvílu chce znova jesť, ráno keď vstanem z postele dám ju spať znova do kočíka a tam spí aj tri hodiny mám ju dávať do kočíka aj na noc? alebo ju mám ďalej zvykať na kolísku? vedla mňa spať nemože lebo ja sa bojím že ju prilahnem čiže keď zaspí pri kojení ja nespím zo strachu už som totálne vyčerpaná
za každú radu ďakujem

ikke
2. mar 2012

@wewe22 vlastne dieta neprilahnes, to by si musela byt alkoholicka, na drogach alebo na tazkych liekoch. instinkt je instinkt 😉 ak sa ale velmi bojis, skus ju dat vo vasej posteli spat napriklad na prebalovaci matrac.
samozrejme, mozes ju aj nadalej "zvykat na postielku", ale deti nie su stroje (ani nie su vsetky rovnake) a niektore si na postielku nezvyknu nikdy. moj si zvykol tiez az niekedy okolo 5. mesiaca, cez den spaval dovtedy jedine v kociku alebo v satke. cez den v mrezovanej postielke nechcel spat nikdy, az teraz spava v normalnej posteli aj to ho pri zaspavani musim drzat za ruku...

ichbinich
2. mar 2012

Ked sa dobre citi v kociari, mozes ju bud davat do kociara aj nadalej. Alebo, co predpokladam, sa citi v kociari lespie, lebo je uzsi. Skus jej dat do kolisky stoceny velky uterak ako ochranu hlavicky alebo nieco podobne, aby si "napodobnila" podmienky v kociari.
Nemusis sa bat, mama neprilahne spoluspiace babo za normalnych okolnosti. Iba ak vies, ze mas neskutocne tvrdy spanok, ze treba zbijacku, aby si sa zobudila, ak si pod vplyvom kadejakych omamnych latok a pod. Materinsky cit, ktory funguje aj v spanku, nedovoli prilahnut dieta.
Mozes skusit ale dat jej postielku ku tvojej posteli a odmontovat bocnicu. Aj koza cela, aj vlk syty. Bude pri tebe, nemusis vstavat a vyberat, prisunies si ju k sebe na kojenie a potom ju posunies na jej matrac. Ked bude treba, dociahnes ju pohladkat alebo podat cumlik a pod.
Ja som mojho syna, ktory ako novorodenec spal iba NA jednom z nas, naucila na postielku postupne praveze dennymi spankami. A prvych par hodin spanku nocneho, potom som ho podla mojho zombie stavu brala ku mne.
A urcite ju nenechaj plakat! A uz vonkoncom nie hodinu! Ona ti nevie povedat, ze co chce, vie len plakat. Aj ked ti len chce povedat, ze chce byt v kociari alebo tebe v naruci. Zabudni na stare kecy o rozmaznani. Male babo sa neda rozmaznat. A urcite sa nenauci samostatnosti, ked nebudes reagovat na jeho plac. Prave naopak, je dokazane, ze deti, ktorych rodicia hned reaguju, su samostatnejsie a menej ustrachane. Lebo vedia, ze sa na rodicov mozu spolahnut.
Na prekladanie do postielky/kolisky spiaceho dietata mam tipy: polozit POMALY do postielky, najprv nech sa nohy doktnu postielky, ako posledna halva. Ak je postielka studena, predhriat (aj ked sa ti zda tepla, moze ju zobudit prave rozdiel tvojho tepleho matraca, na ktorom prave zaspala, teda okolo 37°C, a jej postielky, ktora ma "iba" izbovu teplotu). Potom sa s nou naklon a drz ju tak, ako si ju drzala, aj chvilku po polozeni do postielky. Boli chrbat, ale ide o par sekund az minut. Vysledok je ale dalej spiace dieta! Opatrne daj tvoje ruky prec z jej postielky. Najprv jednu, potom druhu. Ostat chvilku stat pri postielke, keby sa zacala mrvit, hned ju pohladkaj, aby citila, ze si pri nej.
Ale nezabudaj, su deticky, ktore potrebuju mamu citit neustale. V tych pripadoch pomoze satka alebo iny ergonosic.
V kazdom pripade vsetko dobre!

31majka12
2. mar 2012

@wewe22 Ahoj tak aj moj maly drobec 6 mesacny spava s nami v posteli v strede...tiez som sa bala zo zaciatku ze ho prilahnem ci uz ja alebo manzel ...ale moj spanok v noci je asi taky nijaky uz som si zvykla...a maly nam v postielke spavat nechcel...furt vrestal.
Ale cochvila ho budem musiet ucit na postielku..ale tak uz je mudrejsi...tak uvidime ze co bude...
Spava s nami lebo si zvykol spavat na prsniku.
Ale cez den spinka vylucne v kociku ...a na svojom miestecku ...spava len v noci...
Tak si myslim ze sa nemusis bat ze ho prilahnes...lebo viac deticiek spava v posteli s rodicmi...alebo aspon s mamickami a ziju... 🙂

wewe22
autor
8. mar 2012

tak som ju zacala davat do kocika aj na noc a odrazu sa dokazeme aj prespat vstava max 3x som s toho happy ale aj tak sa niekolko krat za noc presviedcam ci dycha 😉

eja28
27. júl 2012

ahoj , moj ma 8 mesiacov, a spi v kočiari takmer celu noc....nie som z toho stastna ale inak neviem.....skusam to aj v postielke, niekedy sa podari, inokedy nie.....sme bez cumla, takze aj to je asi dovod, ze ho musim uspat chodim kociara hore dole....