Kedy ste začali dieťa dávať do chodítka - do pavúka?
ahojte 🙂 odkedy ste zacali davat deticky do choditka? niekto to vola aj pavuk 🙂
my sme pavuka nemali a vôbec nám nechýbal. malý sa naučil chodiť ked ma rok a týžden, tak si nemyslím že by to urýchlilo schopnosť chodenia. a čo viem tak to vôbec nie je odporučané
od pol roka ,, oboch synov.. mne to velmi ulahcuje,, kedze maly ma 7mesiacov a druhy neni v skolke,, tak takto je to fajn,,a maly sa tam velmi tesi,,ked sa moze vsade dostat :D a moja krize sa tiez tesia 😀 a prvy zacal chodit v 9 mes. a nemali sme ziadne problemiky,, 😉
@cikyta ahoj, tuším sme to mali veľmi podobné, moja malá mala kopu pádov a úrazov mimo chodítka, v chodítku žiadny. Tiež som sa ju na základe tých informácií o poškodených kĺboch atď. bála dávať na dlhšie ako 2x denne po 15 minút, a ako píšeš, po mesiaci to malú aj tak prestalo baviť, ale skutočne tých pár minút bola jediná chvíľa kedy bola malá v akotakom bezpečí a ja som sa mohla ísť aspoň umyť. Ohrádka ako tu mnohé doporučujú u nás stála zbytočne takmer rok, malá ju nenávidela a nechcela tam byť ani 2 minúty. Strašne ľahko sa hovorí mamičkám, ktoré majú kľudné dieťatko, ktoré je spokojné tam kde ho položia (švagriná má také a vidím ten rozdiel hneď od narodenia našich detí), ja holt mám dieťa veľmi akčné, odkedy zistila na čo sú nohy, aj keď samostatne nevedela ešte na nich stáť a chodiť tak proste nechcela nič iné len chodiť a skúmať a tak sme skutočne chodili od momentu kedy sa zobudila až do momentu kedy nešla znovu spať. Preto si myslím, že ak sa to používa rozumne, nepreháňa, tak to nemôže zas až tak strašne uškodiť. Nám sa teda nestalo, že by malá si na chodítko tak zvykla, že by tam chcela byť stále a nechcela samostatne chodiť, neviem možno sú aj také deti, ale myslím, že každé dieťa teší chodiť samostatne.
@kassandra25 presne tak!!!
@arasidka123 Prosim ta, mna by strasne zaujimalo, ci tato diskusia nejak ovplyvnila tvoj nazor na pouzivanie pavuka 😝
Lebo lekari vedia všetko najlepšie 100 rokov treba nosit poštolky a zrazu ich netreba,vakcina proti TBC je nutna a zapar rokov sa vyradi lebo je škodliva a bla bla bla....Ja dam radšej na svoj vlastny usudok a intuiciu lebo keby som dala na vždy na lekarov tak mame ešte kopec všelijakych čudnych chorob.
@arasidka123 ahoj ja som dávala od vtedy ako si vedeli sami postaviť na nohu v postielke, t.j.dcéru cca od 7 mesiaca , syna trošku skôr, a pridám ešte že v chodítku nemali ani raz žiadny úraz, bez toho je ich neúrekom 😀
ja som maleho davala od 6 mesiacov cca, na par minut, moc tak byt nechcel. Ked uz bol vacsi a chodil tak tam chcel byt ale iba preto aby si stlacal rozne zvieratka co tam mal a to mu hralo 😉
http://www.menhertova.sk/img/pdfpro/nevhodnost_...
Tak dajte detom rovno cigarety, napriek tomu, že to tvrdia lekári, že sú nebezpečne....co tam potom, ved možno o 20 rokov nebezpečne nebudú...no nie?
Nikdy................zbytočnost
gaby21 neovplyvnila...a niektore to ocividne nepochopili..ja som sa len pytala ze odkedy davali tie co davaju a ne tu aby mi vynadali ze co robim zle alebo nie...a jasne ze ho tam nebudem davat na cely den...par minutiek uplne staci...a na to aby sa nevykotil tak samozrejme budem davat pozor taka blba nie som...
Myslím si, že je to každej maminy vlastná vec a arasidka 123 od tých 6-7 mesiacov, ja som malú nedávala lebo sme museli cvičiť Vojtove cviky od narodenia a oni by to zistili keby som ju tam dávala ,takže ja ta neodcudzujem je to na každej mamine čo urobí.
@arasidka123 od 15 rokov 😉
@arasidka123 Som si myslela, len som chcela aby to pochopili aj tie ostatne, ze iba stracali svojimi drahocennymi radami vzacny cas, sa mohli radsej venovat svojim detom. Ja inak do pavuka nedavam, ale som si to musela precitat, co to tu na teba vsetko VYBALIA 😀
Nejdem nikoho odsudzovat, ale neda mi nepovedat k tomu nieco v skratke. Ano sme odchovani na pavucikoch viaceri. To, ze nemame skarede nozicky ako tu par ludi zmeinovalo je jedna vec druha je ze vacina ludi dnes uz pred tridsiatkou trpi na bolesti chrbta- co vsetko dokazu ploche nohy, zle nadstavenie klbov a predsun panvy... Ja osobne by som pavucika nezvazovala.
Ak ale je nutkanie pavuka pouzivat nie je dobry napad skor ako okolo 9 mesiaca kedy sa dieta dostane vyvojovo na uroven "zacinam sa ucit chodit" ono preskakovat urcite stupne tiez nemusi mat dobry dopad a moze viest k vytvoreniu zretazenia poruch pohyboveho systemu. 😉
@bubinko83 a este strasne sa mi paci tvoj prispevok naposledy pridany o 20:11 . Nieco na tom bude ... 😵
Bilian a cigarety a pavuk nie je snad to isté, cigarety a klby sú každá iná vec ,však arasidka 123 nedáva dieťatu cigarety ani nič také. moja neter je tiež v chodítku a bolo to rozhodnutie mojej sestry a plne to akceptujeme.
Ja tomu nerozumiem vidite k comu prirovnavaju choditko?! Dobre tu niekto pisal,ze prezivaju to niektore ako keby deti boli tyrane... Boze netresci ale udri 😀
Ja som si myslela ze taku blbost v zivote nekupim, lebo to nie je zdrave, ale.... som kupila ale bolo to az ked nase dieta vedelo chodit aj same , malo vtedy uz vyse roka a ona sama zacala behat uz ako 10 mesacna. Takze chodila uz uplne suverenne aj sama. Choditko sme kupili z jedneho jedineho dovodu. Byvame vo velkom rodinnom dome a mame tri starsie deti. Aby som udrzala na prizemi podlahy ciste, musela by som ich lestit kazdy den aj 2x. Niekedy mam pocit ze by skleroza a roztrzitost u deti mali byt prisne zakazane 😀 100 krat mozem tym starsim hovorit ze mame doma male babo a nech sa laskovo vyzuvaju pri vchodovych dverach.... Minimalne raz za den kazdy jeden z nich pobeha cele prizemie v topankach a az na moju otazku: CO to mas na nohach? sa spamataju. "Prepac zabudol som" A toto dokola, takze nasa obyvbacka je doslapana ako chodniky na ulici. Az som si raz povedala, ze dost bolootrocenia a nasledneho rozculovania sa , ktore aj tak nikam neviedlo, mozno tak akurat k mojmu infarktu. Choditko sme kupovali aby babatko mohlo byt na prizemi aj mimo ohradku( kde naviac strasne plakala ked som odbehla do inej miestnosti trebars len do práčovne vybrat pradlo z pracky a nedaj boh ho tam este aj zavesit). Kym som potrebovala dolu nieco poriesit, oprat, navarit, upratat a pod. choditko sluzilo na to aby dieta nepociahlo rukami na zem a aby mi mohla behat za zadkom. Prenasat ohradku z práčovne, do pracovne do kuchyne a spat je dost narocne 😀 Samozrejme sme vascinu dna travili na hornom poschodi, kde sa v topankach nebehalo. A tam sa mohla dosyta hrat, lozit a behat. Takze v choditku bola minimalne. Nakoniec sme si pomohli aj tak len na mesiac 😀 lebo potom sa naucila z neho vyliezat a hrozilo ze z neho spadne a tak sme ho zase pekne zlozili a odlozili do komory kde je dodnes. Takmer uplne nove pouzivane cca 1 mesiac 😀 Takze uplne zbytocne vyhodenych 50E. To len na pobavenie a poucenie sa z cudzich chyb 😉
@rena003 ja som napisala všeobecne, tak ako bolo napisane všeobecne o lekaroch....moc by som sa v tomto zdravým usudkom neohanala...pretoze dávať dieta do choditka, tak to so zdravým usudkom nema nic spolocne....ok, ak vynechame lekárov a ich nazory /ale vo finále, ked je problem tak za tym istým lekárom hned utekáme, vsak? 🙂/, tak minimalne každému cloveku by malo docvaknut, že dieta, ktore nechodí, ledva samo sedí, do choditka nepatrí!!!....a na odkladá je dietata sa najst aj vhodnejsia vec - pretoze na nic ine toto choditko neslúži.
@denaalubos je mi ľúto tvojich deti ☹
@billam Mne je luto teba 😀
@denaalubos nemusí...moje deti maju normálne rozmyslajucu a zodpovednu matku 🙂

ahioj, nam to lekarka vyslovene odporucila nepouzivat, je velke riziko urazu a deti sa naucia zle chodit, na spickach. A my sme tiez v choditku neboli..