icon

Kedy ste začali dieťa dávať do chodítka - do pavúka?

arasidka123
22. nov 2012

ahojte 🙂 odkedy ste zacali davat deticky do choditka? niekto to vola aj pavuk 🙂

timuss
22. nov 2012

čítala som ho, ja by som naďalej riešila ohrádkou, ale veď každá sme iná, každej vyhovuje niečo iné 😉

helencek
Autor odpoveď zmazal
billam
22. nov 2012

@helencek my sme boli 2xna pohotovosti, kvoli padu na hlavu /raz sa smykla na čerstvo umytej podlahe v obchode a priamo padla bez zadrzania dozadu na hlavu a druhýkrát sa so setrou nahanali a pristala na rohu skrinky, kde si aj pretala čelo☹/...a fakt sme sa nestretli s ničím podobným ako nastvanost lekara, či sestriciek...boli sme na Kramároch a hned nás brali na rontgen, dokonca prednostne nás vyšetrili s tym, že ide o úraz hlavy a potom hned sme museli k neurologovi, kde kontrolovali vsetky reakcie aj zrak a chodzu...s tym, že 48h. som musela pozorovať.

kolinia
22. nov 2012

@billam myslela som o tych klbikoch, ak dieta nebude casto a prilis skoro v pavuku, tie pady a ze moze na seba zhodit hocico, to hej, tie treba brat vazne, okrem ineho, nikdy by som dieta nenechala o samote v pavuku...

monikajaco
22. nov 2012

ja som svoju malu do pavuka nkdy nedala .. je to neprirodzene pre dieta a zbytocna investicia ... naucila sa krasne chodit sama ...

domique
22. nov 2012

@billam
@helencek
Chapem kazdu matku ktora k lekarovi ide. Nevidim na tom nic zle. Len som napisala ze ja nechodim, dieta po pade sledujem, jeho reakcie spravanie, plac, ocny kontakt, zrenicky a keby som mala co i len najmensie pochybnosti hned by som sadala do auta.

helencek
Autor odpoveď zmazal
billam
22. nov 2012

@helencek 🙂...to fakt? Robis na Kramároch? 🙂

helencek
Autor odpoveď zmazal
helencek
Autor odpoveď zmazal
billam
22. nov 2012

@helencek uff, tak mas pobehane 🙂.....inak zaujimave, že ak mas normálny /a hlavne zdravý/ nazor na to, že choditko je nebezpečne, tak si pre niektoré, ktore sú fanynkami choditka "supermama" a zalozia kvoli tebe a ostatným, ktore nedávaju deti do choditok temu a sťažujú sa na to 🙂))

helencek
Autor odpoveď zmazal
billam
22. nov 2012

@helencek 🙂...ubohe 🙂...keby išlo o nejake blbosti, tak kaslem na to...nech si robia so svojimi detmi co chcu, nech ich obliekaju do čoho chcu, nech im dávajú uz priamo v porodnici rezen...ale choditko ne-e.

helencek
Autor odpoveď zmazal
billam
22. nov 2012

@helencek to poznám, aj u nás je to tak 🙂

slavik79
22. nov 2012

@billam ides zbytocne do extremu. ty sama si inu upozornila ze tema je o choditku, tak naco spominas tie cigarety? a preco ti tak strasne zalezi na tom, aby vsetky ostatne museli prijat tvoj nazor? ked chce choditko, tak nech ho ma, povedala si svoju mienku. ci si tak skalopevne presvedcena o tom, ze je jedina spravna?

billam
23. nov 2012

@slavik79 cigarety som spominala ako príklad, kedze sa tu ohanali lekármi, že vsetko co tvrdia nemusí byt nebezpečne...a do akeho extremu idem, ked napisem, že choditko je absolutne nevhodna vec pre malicke dieta??? Mne je jedno, co si ostatne myslia a či príjmu môj nazor, ale sorry musela som povedat aj "B"...a ano, rozhodne je to správna vec - nepouzivat choditka.

mateska01
23. nov 2012

kazda matka robi pre svoje dieta len to najlepsie,a chodiko nie je az taka velka vec,ktora by skodila detom,my sme boli tiez vsetci odchovani na choditkach a vsetci sme uplne v poriadku a zdravi,to je len to,ze niekto niekde povedal,ze choditko je nezdrave a robia z toho vedu...boze aby ste sa nezblaznili,ved predsa ani jedna matka nechce ublizovat dietatu a ked davam dieta do choditka tak max 2x za den na dvadsat minut,to az taka velka tragedia nie je....ved tam nie je cely den...tak neviem,co sa z toho robi taka tragedia....

gretka2
23. nov 2012

No keby sa diskutovalo nazivo, a ni cez net, tak by uz boli vlasy vytrhane, mozno aj ocka vyskriabane 🙂)))))))))))

bubinko83
23. nov 2012

@billam každy ma svoj nazor a svoje teorie a tie roznia. Ja mam tiež rozne nazory na očkovania ale mne čo vadi najviac je to ked mi niekto NUTI jeho nazor. Mne je tiež neikedy do plaču ako a čim krmia mamičky svoje deti napr. ale ver tomu že každa mamička aj ked robi podla teba niečo zle tak to nikdy nerobi s tym umyslom že dietatu ubližuje ale prave naopak chce pre svoje dieta len to najlepšie.A toto je svata pravda. Ja si dam poradit ale nemam rada mudrovanie a dookola presviedčanie.Ked ma niečo zaujme prečitam si niečo o tom a urobim si zase len vlastny usudok.

opica89
23. nov 2012

no nas bol v choditku a behal už ako rocný... ja tiež nevidim na na choditku nic zle ale už sa treba opicit po amerike lebo ta nieco nove vymyslela ako aj to minule co davali v reflexe že treba davat dietatu cele kusy jedla nie mu robit kasicky na kasicku. aby sa naucilo zut- tak mu tam jedna pchala stvrtku jablka do ust... no chuda male
ja som asi od 7mesiaca alebo od 8meho už si nepamatam davala do choditka. ty si matka ty sama vies co je pre tvoje dietatko dobre a co nie... vsetky sme v choditku vyrastali a sme tu a v poriadku...

billam
23. nov 2012

@opica89 nevyrastali sme vsetky v choditku...

slavik79
23. nov 2012

@billam tym extremom som myslela tie cigarety, normalny rodic dietatu cigaretu neda, ale choditko kupis vacsinou v predajni pre deti, takze je normalne ze to matky robia vo viere ze robia pre dieta to najlepsie...

opica89
23. nov 2012

@billam ty si sa už narodila a už si vedela chodit :DDD

billam
23. nov 2012

@slavik79 jasne, že cigarety boli extrém, to bolo len porovnanie toho, co som pisala vyššie....a predtym, nez ideš kúpiť nejaku "pomocku" pre dieta - tak si trochu toho prestudujem, pripadne sa s niekym poradim o použití, neziaducich ucinkoch...podobne je to aj o ockovani.

billam
23. nov 2012

@opica89 to sa moze opytat len niekto ako ty 🙂...pretoze choditko nie je na to, aby naucilo dieta chodiť 🙂...fakt primitivna odpoved.

opica89
23. nov 2012

@billam pytal sa ta niekto nieco? za otazkou sa dava otaznik... ja som sa nepytala ja som konstatovala.... pre mna za mna ci si bola alebo nebola mne je to jedno ci budes lietat, chodit alebo plazit sa tvoja vec, a tak isto je aj tvoja vec ci budes dvoje deti davat alebo nedavat do choditka... tak neviem co je primitivne.... už zase sa nerob na mudru mamicka dokonala za to, že ty si nebola v choditku tak co... a povedz mi ked si taka mudra o co ide v tom choditku?
podla mna si dieta trenuje nozky, ma ich silnejsie a uci sa co s nimi... zpevní ich... a robi tam predsa svoje prve krocky..

billam
23. nov 2012

@opica89 citala si celu diskusiu?...alebo prezrela si si nejake linky, co tu boli dane? Zistila by si, o co ide v choditku. Určite si dieťatko nespevni nohy, v prvom rade si pokazi chrbticu!....a primitivna bola tvoja ironicka poznamka...na ktorú mozem reagovať otázkou, či si si uz do porodnice so sebou brala choditko? 🙂

lea641981
23. nov 2012

tak ja v podstate proti choditku nic nemam 😲 aj ked som to nepouzivala ani pri synovi ani pri malej neplanujem 🙂
ale nepouzivala som preto lebo nechavam na dietati nech sa rozhodne ci sa chce postavit a krockovat ak nie nech sedi na zadocku a hrajka sa a nebeha 😀 😀 😀 😀 ak chce behat nech sa aj same zdvihne a postavi na nozky ani sediet nedavam,kym si same nesadne ziadne podkladanie vankusom 😲 ja to asi takto robim ja to inak ani neviem 🙄 🙄
nemam na choditko ani priestor v byte 😝 😝 😝

miskaatinka
23. nov 2012

@opica89 ja len na margo toho jablka /príspevok v reflexe/ moja 60 roč. mama ktorá vychovala 3 deti mi hneď volala že to čo za nenormálnu matku, ktorá takému malému dieťatu dávala taký veľký kus a to podotýkam že ja som samozrejme tiež zo začiatku malej všetko mixovala - moja mama to nikdy nerobila a bola som od nej za to dosť kritizovaná , že dieťa si musí zvykať na kúsky atď. ale toto už aj ju naštvalo tak to muselo byť teda niečo 🙂