icon

Kedy začali vaše deti samostatne chodiť?

13. nov 2025

Ahojte mamicky❤️
Moja otazka znie ze kedy sa vase deticky pustili same behat bez hocihakej pomoci? Maly bude mat rok a mesiac a stvera sa nam na nohy ze sa postavi potom pyta ruku jednu a tak beha ale tak rychlo alw ked ho pustime zastane a boji sa a zacne plakat okolo posteli sa sam postavi aj ked ma nejaku pomocku posyavi sa pomocou toho ze sa pridrzi... ale kedy to dokaze sam ze sa sam ppstavi zo styroch ? 🙂 inac tak rychlo stvornozkuje jak sarkan a uz aj par krat čupel ale postavit sa este nepostavil ma este cas?

frzeiovn
13. nov 2025

Ahoj, prvý syn 11 mesačný, dcéra 9 masačná, a posledný asi 10 mesačný sa postavili...

autor
13. nov 2025
@frzeiovn

Ahoj, prvý syn 11 mesačný, dcéra 9 masačná, a posledný asi 10 mesačný sa postavili...

@frzeiovn no nejak skoro vsetko :/ q tento nas sa boji sam este

adiranka
13. nov 2025

ja deticky nemam, ale synovec teraz nedavno zacal chodit a to ma 11 mesiacov o tyzden 🙂

frzeiovn
13. nov 2025

No najstarší mal ťažký zadok, dcéra to furt s ňou šilo tak ona totálne rýchlo - aj sa venuje športu...

marianarem
13. nov 2025

@anonym_autor Ma cas, moj zacal chodit az na prelome 15/16m, kolegynine obidve deti az 17/18m a su to uz sikovni teenageri.

anonym_068c58
13. nov 2025

V 17 m. spravila prvé samostatné kroky v priestore. Potom to dlhšie nechcela skúsiť.Presúvať sa z bodu A do bodu B chôdzou začala v 20m . Takže rok a jeden mesiac je v pohode 😌. Syn začal v roku a dvoch mesiacoch

anonym_00b861
13. nov 2025

u nás tá čo bola najchudšia tá behala prvá. mala okolo roka.
ostatné deti pohodlné - tie v 13 mesiacoch. aleže úplne samé , nie postavenie, ale samostatné kroky.

katica06
13. nov 2025

Dcéra v deviatich mesiacoch, od toho momentu dokonca odmieta aj kočík

arieska
13. nov 2025

neboj sa, majú čas. starší začal chodiť keď mal 15 mesiacov a je aktívny športovec, futbalista, atlét...žiadny problém. Mladší začal chodiť keď mal 11 mesiacov.

janka1224
13. nov 2025

Syn 15 mesiacov, dcéra 12 mesiacov.

anonym_fe0d69
13. nov 2025

Najhoršie je deti porovnávať,to nerob nikdy.

lusilla
13. nov 2025

Najstarsi 10 mesiacov, stredna 14 mesiacov a posledny 13 mesiacov. Vraj dievcata su sikovnejsie, u nas to neplatilo, aj bratova mala zacala neskoro chodit oproti nasim chalanom. Ale je to aj tak jedno hlavne ze chodia a su zdravi

anonym_6e439a
13. nov 2025
@frzeiovn

No najstarší mal ťažký zadok, dcéra to furt s ňou šilo tak ona totálne rýchlo - aj sa venuje športu...

@frzeiovn a odpoveď ?

domka222
13. nov 2025

Syn v roku a dcéra rok a pol.

stvura
13. nov 2025

jaj, no neporovnavaj...ja mam extra sikovne deti: 10,5m najstarsi, 11m dcera, 9,5-10m najmladsi...ale mala som kamosku ktorej dcerka chodila ako 9,5m....moje deti su "po muzovi" ako viem od svokry, lebo on vraj chodil okolo 10m, ja som ako dieta bola lenivsia - az v roku...ale kazde dieta je ine, ja by som sa nejako nad tym nepozastavovala...ak robi co ma (hore dole mesiac), tak do roka a pol je to uplne pohoda...ma cas, vsetko zvladne

hubka51
13. nov 2025

Moje deti stáli skoro aj popri nábytku začali chodiť ešte pred 1rokom.Ale samostatne začali chodiť dcéra mala 14m a syn 16m

ivangeline
13. nov 2025

Veľmi rôzne, od 10m do 14m ale pokým do roka a pol začne, tak je vraj všetko v poriadku. 🙂

andrejka1974
13. nov 2025

Neboj sa nadobudne odvahu o chvíľu ho už nedobehneš moje deti začali behať v rozmedzí od 15 mesiacov až po 21 mesiacov

reela
13. nov 2025

14 mesiacov a v 15 zacal behat

euka210
13. nov 2025

@anonym_autor zacne chodit prave okolo gauca a potom sa osmeli do priestoru. Nedavaj mu ruku ani prst...len oddialis osamostatnenie. Okolo roku plus minus sa vsetci moji 3 pustili chodit. Kazde dieta inak. Do 1,5r ma tabulkovo cas.

maryetta
13. nov 2025

13, 13, 14, 16 mesiacov.

minesasubu
13. nov 2025

syn mal 13-14 mesiacov ked išiel sám , za ruku som ho nikdy nevodila, pomáhala som mu cvičením a správnou manipuláciou , chodili sme od 3 mesiacov na fyzio takže som vedela čo kedy bude robiť a že to robí správnym spôsobom

katesocka
13. nov 2025

Syn začal keď mal 15 mesiacov, dcéra 2 týždne pred prvými narodeninami.

diankamf
13. nov 2025

Na konci 8.mesiaca urobil prve krociky a v 9.mesiaci uz behal 🙂

frzeiovn
14. nov 2025
@anonym_6e439a

@frzeiovn a odpoveď ?

@anonym_6e439a
ja som odpovedala hore vyžšie už...

anonym_6e439a
14. nov 2025
@frzeiovn

@anonym_6e439a
ja som odpovedala hore vyžšie už...

@frzeiovn to som si nevšimla,že to ty🤣🤦.som chcela vedieť preto lebo aj moja má ťažku prdel,má 12m,sama spraví asi dva kroky a hneď na ňu capne

anonym_64bce6
18. nov 2025

stvornozkovat v 11 chodit v 18 nic mu nechyba boli sme aj na fyzio vsetko v poriadku dokonca povedala ze naj ore dieta je stornozkovanie posilňuje si vsetko … teraz beha ako drak
Za mna ma cas a učíte NEPOMAHAT pokial tam naozaj nieje zdravotný problem

anonym_3604c0
23. nov 2025

Čím neskôr začne chodiť, tým lepšie. Najlepšie je štvornožkovanie. Podľa tabuliek má dieťa čas začať chodiť do 18 mesiaca. Až potom to treba začať riešiť. Najlepšie nepomáhať vôbec v chôdzi vodením za ručičky, kým sám nezačne chodiť. Daj tomu čas a drobec sa osmely. Skús skôr tak, že keď stojí, postav sa na pár krokov od neho a motivuj ho, aby k tebe prišiel. Ak by sa rozbehol, ty zostaň na mieste, nezačni cúvať. A potom len skúšaj zakaždým sa o kúsok posunúť ďalej od neho.
A neboj, ono to zrazu tak príde, že sa nenazdáš.