icon

Kedy začali vaši drobci behať?

30. mar 2023

Dobre ráno maminky, chcela by som sa opýtať, kedy začali behať vaši drobci ?
Moja malá má čerstvých 10 mesiacov, okolo nábytku behá už 2 mesiace.
Viem že každé dieťa je individuálne, ide o to že ma urážajú vyjadrenia jednej členky rodiny. 🤦‍♀️ Včera som dostala otázku "to ona ešte nebehá? Môj malý v tom veku už dávno behal". Pritom ja si pamätám že jej malý začal behať až po roku 🤦‍♀️ Stále má potrebu vyzdvihovat čo jej malý "dokáže". Niekedy mám pocit že jej dieťa v 2 mesiacoch riešilo kvadratické rovnice a my všetci naokolo sme retardi 🤦‍♀️
Ťahá sa to už dlhšie. Keď mala malá 5 mesiacov tak som počúvala o tom ako jej malý v tom veku už sa staval na nohy, a určite nemal takú "veľkú " hlavu , nebol taký urevany, ku každému išiel bez problémov na ruky a moja malá je rozmaznana a neschopná. Neviem asi už malá mať napísanú diplomovú prácu v tomto veku? Som z toho veľmi smutná, mala som túto členku rodiny rada a považovala som ju za blízku osobu. Jej malý má teraz už 2.5r , nerozprava, nechodí na nočník, je ukričaný , robí zle každému na okolo no ja na to neupozornujem, zraňuje ma že ona stále upozorňuje na to čo ešte moja malá nevie a už by mala 🤦‍♀️ a tak ma zaujíma kedy začali vaši? Ďakujem, už som to potrebovala zo seba dostať.

Strana
z2
janca704
30. mar 2023

Hlavne si nastav v hlave, ze nemas svoju dceru porovnavat, ma vlastne tempo. Moj syn sedel sam v 6mesiacoch (bez opory, naklonil sa a zase vzpriamil), mal super jemnu motoriku, ALE...inak bol polienko... na brusko sa pretacal "neskoro", plazil sa "neskoro", chodenie okolo nabytku to tusim ani nebolo a chodit zacal "az" ako 14 mesacny...co som sa ja okolo roka napocuvala, ze "on este nechodi?" no nie, nachodi sa v zivote dost. Takze toto vypustit z hlavy a neriesit. A to nehovorim o tom, ako okolie riesilo, ze v 2rokoch a 9 mesiacoch ma este plienku!😅
Takze neries ine deti a ine matky a nechaj svoje dieta, nech sa vyvija, ako mu je prirodzene, nic neurychlis 😉.

andreatytler
2. apr 2023

Asi ta to nastvalo lebo si si myslela ze dcerka je velmi sikovna ked zacala chodit okolo nabytku v 8 mesiacoch ale pre tu osobu je to stale nie dost.
Nas syn sa pustil do priestoru ked mal 10 mesiacov.
Musis to brat jednym uchom dnu a druhym von. Iste je ze tuto osobu uz nebudes mat tak rada ako si mala a budes ju pozyvat stale menej a menej. Nevadi. Ono sa to prirodzene vyselektuje. Vela vztahov v rodine sa prehodnoti ked sa ti narodi dieta.
Mam to stastie ze nemam vo svojom zivote nikoho kto by mal taketo blbe komentare.

vladi4444
2. apr 2023

Úplne chápem, mňa tiež veľmi trápi toto porovnávanie v rodine (to mame tri bábätka narodené v jeden rok). Naše je najmladšie, predčasniatko a oproti ostatným prirodzene zaostáva (a to ma ešte na brušku Diastazu, musíme cvičiť), takže ako sedem mesačné toho veľa neurobí (trochu pivotuje, občas sa pretočí). Tiež sme prestali chodiť na baby plávanie, kvoli ostatným matkám, bola som len zdeptana. Ona je všeobecne pokojné bábätko, dobra povaha, ale tiež sa veľmi trápim, keď počujem ako "Anička už lezie, Adamko v jej veku už chodil a Norko recitoval Hviezdoslava po mandarinsky." V konečnom dôsledku, pokiaľ je dieťa neurologicky v poriadku to nemá absolútne žiadny vplyv do budúcna, sama to viem, keďže som s deťmi pracovala (potencionálne bolesti chrbtice v našom prípade), ale aj tak ma to trápi, lebo na rodinné stretnutia občas chodiť musíme. Tiež uvítam radu, ako to ignorovať, niekdy som veľmi smutná a to môžme byt šťastné za zdravé deti.

hederamonstera
2. apr 2023

@vladi4444 skus to prestat vnimat ako nieco horsie/zle. Proste ine deti su na kapitole 5, tvoja je na kapitole 4 ale nakoniec tu knihu vsetci precitaju.
Hovorit si, ze kazde dieta je jedinecne, ma svoje tempo a ze s takymto porovnavanim sa da trapit cely zivot (vsak aj dospeli s tym maju problem). Takto clovek ale zit predsa nechce, nie?

vladi4444
2. apr 2023

@hederamonstera ďakujem ❤️

Strana
z2