icon

Kedy začalo vaše dieťa chodiť samostatne?

sandrita_v
5. nov 2023

Ahojte.
Dcerka ma rok a dva mesiace a zatial sa mi len postavi na nozicky pomocou nabytku. Sama bez toho aby sa o nieco neoprela nie. Mame drevene choditko , ktore sa este boji používat, oprieť sa o to,.kedze sa to pred nou hned rozbehne (boji sa aj ked som pri nej a to chodítko istim).
Svokra nas tlačí k tomu choditku, ale ja nechcem pri dcerke robit nic nasilu a chcem aby mala svoj vlastný priestor. Kedy zacne robit prve kroky. Rovnako ako pri lozeni, ci štvornozkovani. Samozrejme ked nas chyti za ruky tak tie kroky robi ale dlho na nozickach nevydrzi a sadne si.
Ako ste to riesili vy? Lebo mna uz nebavi pocuvat zakazdym svokru aj pocas rozhovoru cez telefon, ze treba s nou trenovat s tym choditkom, ci s nou trenujeme atd. Samozrejme,ze som jej uz xkrat vysvetlovala, ze to chcem nechat na malu a nemienim robit nic na silu.

Strana
z2
angeli121212
5. nov 2023

@sandrita_v riešila by som to tak, že by som rázne svokre povedala, že nič trénovať nebudeme a koniec. A keď bude zas dobiedzať a mudrovať zas by som povedala svoj postoj, teda nie ja by som asi vybuchla a normálne povedala nech sa mi nestará do výchovy lebo i tak urobím podľa seba. To dieťa nebude chodiť samostatne skôr kým na to nebude zrelé resp. kým nenadobudne potrebnú stabilitu. Takýmito silenými pokusmi o akože učenie len seba aj dieťa vystresujete a dosiahnete pravý opak... Dieťa musí skúšať, posilňovať svaly, trénovať koordináciu a pod..

angeli121212
5. nov 2023

@sandrita_v ked svokra nechápe vždy ked s tým začne by som rázne povedala, že sa s ňou na túto tému baviť nebudem...

siska53
6. nov 2023

@sandrita_v 11 m. a 18 m.

Strana
z2