Koľko času tráviť s dvojročným dieťaťom vonku?
My chodime hodinu a pol doobedu a hodinu niekedy aj viac podvecer. Nie su to ziadne nakupi a tak cisto jeho preliezky a na stvorkolke alebo len prechadzky. Pride mi to vela, ale chodime tak od zaciatku. Najprv spal v kociari, alebo sa vozil, potom tlacil atd. Lenze uz pol roka kociar nechce ani vidiet..a casto ho nosim na rukach.. som z toho vycerpana a ine nestiham.
@luteam na dvore sa dá ,najmä keď si niekde v dedine pri lese , terasa , bazén ... My otvoríme v obývačke veľké francúzske okna ráno o 6 .ako vstávam ,a väčšinu dňa v lete počas horúčav sa deti zdržiavajú ( cez prázdniny napr ,keď nikam nejdeme) , v tej časti dvora ,kde je chladok . My sme zvyknutí aj jesť vonku .
@luteam no ja mám 3 tis m2 záhrady .sme tu sad . Rôzne ovo kríky ,jahody , čučoriedky . Stale nám tu niečo dozrieva .decka tu majú veľký domček , čo pre nich postavil muž ( je vyvýšený 2 m nad zemou , rozmer 2x3m ) . Šmykľavky ,hupacku , lano na lezenie , pieskovisko pod domčekom ,kde sa hrajú aj keď jemne prší . Ako tienenie domčeku slúži hrozno ,ktoré sa po ňom šplhá , chodia sem aj decka z dediny ,takže je tu vždy vedeli . Ja si sadim kvety ,cvičím psa , kosim trávnik ,alebo ideme do bazéna , povyvalujeme sa na terase v tieni ,kde nám vždy dobre prefukuje . Neviem ,čo by sme robili vnútri . Ja nemám ani susedov . Vyjdeme z dvora a máme lúku ,potok a les .
Keď je škaredo využijem čas ,uvarím si na deň vopred ,upratujem skrine a taká klasika . Tie stupne v lete .. my nemáme dostatok má klímu . Ale rokmi su aj tu v okrese PB teplejšie letá, a tak je často vonku príjemnejšie ako dnu . najmä keď je už viac dní po sebe tých 35 . Ale fakt ,že tu pri lese tu teplotu vnímaš inak ,ako niekde v zastavanej časti dediny ,alebo v meste
@zafir01 wau tak to znie ako raj u vas 🥰 ako my byvame tiez na peknom mieste akurat ze este nemame vonku nic vybudovane len sme stavali dom a pozemok bola v podstate luka a teraz trochu chybaju financie ale velmi by som chcela nieco taketo pre deri ako pises klovuk dole ako to mate super spravene a vymyslene to potom chapem ze ste stale vonku 😊
@ildiko36 jasne... denne 2-3 hodiny spat, aby si varila a upratovala....
@luteam ďakujem .tiež stále dorabame . Všetko sami . Veka rastlín ,kríkov si pestujeme tak ,že chodím po kamoskach a doslova si vypýtam kúsok rastliny na rozmnozenie 😂 .insk by som tu nechala majland. Žiaden záhradník nám to tu nerobí veru . Domček muž urobil s kamarátom , z dreva a OSB dosiek ,ktoré ostali zo stavby
Syn tam už aj spal cez noc . Tiež prvé tri roky ,len kopce hliny a bordelu okolo domu . Ale potom ,keď sme urobili terénne úpravy ,a zasiali trávnik , už to naberalo lepší smer . Tak držím palce ,nech si ty čoskoro môžeš behať po záhrade , až si ju vytvoríte tsk ,aby ste sa tiež cítili ako v raji 🙂
@pallacinka29 tiež mi to príde nie prave dobrý nápad..

Mám 2,5 ročnú a chodíme von doobedu aj poobede a popravde vôbec neriešim na ako dlho. Ako vyjde, ako sa nám chce 🤷🏻♀️ mám aj staršie dieťa - škola, úlohy, krúžky. Tomu sa musíme prispôsobiť.
Ja si myslím, že dôležitejšie než dĺžka pobytu vonku, je ten návyk že idem von (aj v horšom počasí), hýbem sa vonku na čerstvom vzduchu.
Ja napríklad neznášam jesť viac dní to isté, max polievku na 2 dni. Preferujem čerstvé jedlo, takže varím takmer denne, ale také rýchlovky. A upratujem stále priebežne niečo, vyluxovanú dokonalú domácnosť som nemala ani nepamätám :D