Koľko času tráviť s dvojročným dieťaťom vonku?
My chodime hodinu a pol doobedu a hodinu niekedy aj viac podvecer. Nie su to ziadne nakupi a tak cisto jeho preliezky a na stvorkolke alebo len prechadzky. Pride mi to vela, ale chodime tak od zaciatku. Najprv spal v kociari, alebo sa vozil, potom tlacil atd. Lenze uz pol roka kociar nechce ani vidiet..a casto ho nosim na rukach.. som z toho vycerpana a ine nestiham.
@katkaba1 nie vsetci vyhladavaju ihriska. ja ich napriklad neznasam. a moja dcera nastastie tiez nie je ich fanusik. radsej si v parku bude skladat kamene, zbierat listky a konariky, teraz uz aj kvietocky ako sa natahovat s inymi detmi na smykalkach alebo hojdackach. alebo nam staci chodit po uliciach a obzerat v dvoroch psov.
Je zaujimave, kolke z vas tu pisu, ako su s detmi stale von. Lebo my ked ideme von, ci je leto, ci zima tak zazrak ak vidime 1-2 matky na prechadzke s dietatom. Inak viac dochodcov stretneme ako matiek s detmi 🙂😃. Uz na ihriskach vnutornych je viac deti ako von na prechadzke. Ale tu na koniku to vyzera, ze matky su cele dni s detmi na prechadzkach 🙂.
@zuzanockamt Presne tak! Píšeš veĺmi dobre,už sa mi rozum zastavuje, aké super matky tu na MK máme😄
@matkahelka tak my sme chodili krízom-krážom, striedali sme ihriská, parky, lesík atď a naozaj som stretla vždy len zopár mamičiek. Keď nebolo úplne ideálne počasie tak nazoaj boli dni kedy sme nestretli ani živej duše vonku.
Mne je to ale jedno samozrejme, pisala som to hlavne pre autorku, aby si nedajboh nemyslela, že sú nejak kriticky málo vonku so synom a tiež platí, že netreba veriť všetkému čo sa napíše😉
@katkaba1 kazdy robi, ako mu vyhovuje. pre mna bolo a je uplne prirodzene byt vonku co najviac od narodenia deti, lebo viem, ze akonahle nastupim do prace a dieta do skolky, uz toho casu bude uboho malo na nejake parky a prechadzky.
@maciatkoe a nemoze to byt.roznym casom? My sme.stretali.malohokoho, ale.napr V Lete sme okolo 11 uz isli domov a vtedy sa zacalj objavovat ine mamicky s detmi. O 8 nikde anj zivej duse.
Ale V zime.to byvali horsie, dieta V overale na ihrisku a na.naobliekana.som.mrzla vedla, kym sa drobec pohral, v detskom centre sme boli raz a nejavil o to zaujem uz nikdy viac😃
V tomto počasí hodinu a pol vonku doobeda. Ráno spravím polievku vždy na 2 dní. Dá obed, spánok, to spravím druhé jedlo, ak nemáme z predchádzajúceho dňa. Poobede do 2 hodín. V lete aj do večera, keď nie sú detí doma, ani bordel nie je😀Upratujem skôr poobede a večer. Môj si tiež ľahne na zem, ale som mnou nepohne a vždy to nejak odkráčame. Ja inak už keď je takto, tak dieťa na bicykel do sedačky, druhé na vlastný bicykel a ideme do parku alebo na ihrisko, tam sa vybláznia a ideme domov. Ale u nás tiež nebýva vzorka z MK, lebo doobeda stretnem tak jednu mamičku von😉
@zuzuliatko18 My chodime v roznych casoch na prechadzky, a byvame na velkom sidlisku, a to aj vela prejdeme, aj ihriska vystriedame a vzdy to je rovnake, skoro nikde matky s detmi.
Tak si ho naučila. Keď nechce chodiť, tak do kočíka, alebo zobrať za ruku a ísť domov.
My chodíme od narodenia von ráno od 9,30h do 12tej, to mame spojené s nákupom, potom sa na jedia, pospia a ideme vonku okolo 15,30h do 17hod, vtedy len ihrisko, odrážadlo, prechádzky. Okúpať, najesť a spat
@katkaba1 tak ani u nas to nebolo stale 😅 a vseobecne sme na jesen/v zime boli vonku menej, nez na jar a v lete. Ale teda hodina a pol vonku, naozaj nie je vela. Ved to casto len kym sme prisli na ihrisko, rozlozili sa, syn sa zacal hrat,.. uz ubehol nejaky cas. Ked ma niekto ihrisko pod oknom, okej. Ale autorka riesi ze hodina a pol. No v lete napr. sa podla mna uplne lahko da pobyt vonku vsehovsudy dokopy natiahnut na 3 hodiny ako nic.
A zalezi aj od mesta. Ja som bezne veru vidavala deti na ihriskach dost, a teda nase ihrisko koncom prazdnin, ked sa uz vsetci vratili z dovoleniek a zacinal skol. rok, pocas peknych dni, ked uz nebolo plus 30, veru vo svikoch praskalo skoro denne.
A tiez nie vzdy je to tak, ze sme na jednom mieste 3hodiny. Ja som ten cas myslela dokopy. Ihrisko, prechadzka, obchod, cestou domov ine ihrisko,.. rano sme odchadzali a domov sme prisli poobede.
@maciatkoe a neda sa porovnavat Banska Bystrica a napr. Bratislava. Ja som sa dokonca niekolkokrat otocila so synom domov a na ihrisko sme sli neskor, co tam bolo ludi jak na nejakom festivale
Chodíme 1x denne. Tak ako sa podarí máme asi 1-1/2km preliezky. nosím aj kočík cestou tam ide peši a cestou späť v kočíku. Ale nechám to na ňom ako dlho chce byť. Občas sa tam ani nedostaneme 😂. Takže od pol hodiny po hodinu a pol sme na prechádzke a preliezkach.
a vonku sme boli aj teraz, 2,5hodiny😅 aj poprsalo, aj po mlakach syn poskakal, a nikde ani noha. nestretla som ani jedno dieta vonku.
my naozaj chodime von neustale - jedine v burke, vichrici a +35 stupnov nie 😂
My sme v tomto veku boli vkuse vonku. Ja si neviem predstaviť, čo by sme v našom mini byte robili, doma neustále vyžadoval moju asistenciu, vonku sa prebavil aj sam a ja som rada vonku. Mňa ale vždy zarazalo, že doobeda nikde nikoho, nechápem, čo všetci robili doma 😅 Poobede to už bolo lepšie. Ale tak my sme asi fakt boli extrém. A k upratovaniu a vareniu - upratovala som priebežne, nikdy vlastne nebolo všetko na poriadku, to nebolo reálne. A varila som na viac dní, väčšinou cez víkend alebo vecer, keď prišiel muž a pomohol. Čiže tych 5-6 hodín v dobrom počasí sme boli určite vonku. V zime to bolo horšie, ale vlastne len jednu zimu v meste sme zažili, potom sme boli v horách a to sme aj v zime veru boli vkuse von aj za tmy .
Ja mám 2 r a 4 r.vstavaju 6,30. Do 7,30 sa valame spolu v posteli,kniha,alebo sa hráme.okolo 8 spolu raňajky. Potom uprataju hračky, ja pustím práčku. potom majú 30 min rozprávku (za odmenu , že upratali hračky)ja varím také rýchle polievky alebo nastavím vývar.Oblecieme sa, pustím vysávač a ideme von medzi 9,30-10,00 až 11,30. Potom obed iba polievka a idú spat. a ja prehodím do sušičky, pustim druhú várku práčky a urobím druhé jedlo.zobudia sa, jedia a ideme von.varim na 2 dni ,tak keď sa nevarí dá sa upratat kúpeľňa ,alebo čo treba ,alebo vyložiť nohy a pustiť netflix :D Hĺbkové upratovanie realizujem keď muž zoberie deti preč.
Ako kedy, cez vikend asi hodina a pol doobeda, poobede cez 2h, aj to sli napr dnes s revom domov. Niekedy sa zase dlhšie chystame, nez sme vonku. Doma je bordel, neriesim. Mozu sa tie hracky 10x denne upratat, aj tak ich 11x rozhadzu.
Varenie ideal na 2 dni, polievka zvladne aj 3. Co sa tyka upratovania domácnosti, tak snazim sa 1 izba v 1 den, cez vikend neupratujem. Vysavanie s deckami sa da, podla potreby, mopovanie ked spia 😃 ale teda hranice poriadku mame posunute riadne. Nevadi, raz za cas, ked su s niekym inym vonku, tak sa to ako tak da do poriadku. Na chvíľu 😃 ved oni raz vyrastu... A ze v noci upratovat, nehrozi. Konecne sa da ako tak vyspať pri nich, takze som rada, ze je klud
@zuzuliennka1 mna tiez vzdy prekvapi,kde su vsetci a co robia :D rano cez tyzden sme vzdy same a jedine na ihrisku, v sobotu to iste. Potom prisiel 1 clovek.
Ahoj, tak ja som bola z tých matiek, ktoré boli vonku s dieťaťom väčšinu z dňa. Vôbec ale nie preto lebo som si myslela aké je to super pre jeho zdravie alebo čo. Bolo to jedine z toho dôvodu, že s mojim dieťaťom pre mňa oveľa ľahšie bolo byť vonku ako vnútri. Vnútri som mala často pocit, že malá ma doslova zaživa zožerie - ona sa sama nezahrala ani 10 minút, nonstop mrnčala, ťahala ma, na domáce práce absolútne kašľala keď som ju chcela zapájať a na varenie tiež. Jediný čas kedy bola kľudná bolo keď som sa ňou aktívne hrala. Akonáhle sme vyšli von bola ako vymenená - nebol žiaden problém, na ihrisku sa zahrala aj 2 hodiny sama v piesku alebo s detmi, žiadne pistanie. Nie vždy sme ale chodili na ihrisko, často sme boli aj v zoo, pri nejakom jazere, v kaviarni na terase, na odráždle, vozili sme sa elektrickou, všade to bolo podstate lepšie ako doma. Ja som závideli všetkým kamoškam ktorým sa deti doma zahrali aj dve hodiny samé, keby to bolo na mne tak by som bola radšej doma ako vonku. Ale u nás sa inak nedalo keď som sa nechcela zblaznit. Teraz ma 4 a doteraz s ňou radšej trávim čas mimo domu ako doma.
Autorka,von chodime niekedy 1x denne, niekedy 2x... Doobedu chodime vzdy, ak je dobre pocasie je to asi 1,5h v priemere, poobede okolo 1h (Ked ma naladu a chce sa vozit v kociku,tak sme samozrejme dlhsie).
To by mal niekto poslat andrejkejulii, ktora chodi s detmi von raz za tyzden. Des
@veronika150999 ja mam známu, ktorej skoro 4 ročne dieťa chodí von len zo škôlky (tam sú na prechádzke max hodinu) a potom cesta do/zo škôlky, aj aj to len keď ho príde zobrať babka alebo je pekne počasie. Dieťa jednoducho povie, že nechce ísť von a ak ho aj chystajú, robí takú scénu, že sú s ním radšej doma 🫨
@angeli121212 no bohu žial som sama na deti, takze aby som stihla všetko spim tak málo.Okrem hernii nemam ziadne inte ťažkosti, keby som aj chcela dlhšie spať už nedokážem
@ildiko36 wow ako ja len či to za to stojí deti už nie sú najmenšie a treba aj na seba myslieť. Budem úprimná ja by som to nedokázala nespať nevedela by som cez deň takto fungovať
Mam teraz 2 deti, casto aj pomaham s tretim... Von chodime len doobeda na 1 a pol hodiny, niekedy dve, niekedy hodinu... Zalezi od pocasia. Poobede chodime len ked je fakt pekne, vacsinou len v lete. Presne, ako pises... Treba upratat, uvarit... Aj s nimi sa trosku pohram. A aj ja si chcem trosku sadnut. Nie je cely zivot len o ihrisku.
Co sa tyka kocika, poznas si dieta. Ak ho mas stale nosit ba rukach, tak radsej zober kocik. Chvilku nech ide za rucku vedla kocika a ked uz nechce, tak ho donho supni. Moj syn ma 20 mesiacov, ale on najradsej chodi... Ale tak kazde dieta je trosku iné, treba sa prisposobit. Hlavne sa nenervuj, este sa tvoj drobec nachodi dosť.... Netreba ho nutit.
@lubkovaandrejka tak my sme vonku fakt vela, ale tiez sa da chodit na miesta, kde nebyva vela ludi, v casoch, ked chodi vonku minimum ludi,… 🙂 tak tiez by som sa mohla pytat, kde su vsetci, lenze ja cielene idem so synom vzdy von tak/tam, aby vonku bolo minimum ludi. mame najdene svoje miesta, takze aj ti ludia, co sa pytaju: kde teda sme ti, co sme vonku stale - no sme 🙂 len zasiti, alebo na prechadzke, nie staticky na ihrisku. ale ked bol mensi, samozrejme boli aj ihriska a teda plne. odkedy sa mi syn narodil, bol najdlhsie doma len vtedy, ked bol chory. inak som s nim stale vonku. doslova od narodenia
@dzejny656 podobne 👍🏼
Nepocitam to, doobedu aj poobede sme vonku. Tak dlho ako mozme. Ak mam varit, tak nieco nechystam uz vecer, a niekedy o 10tej musime byt doma, aby som stihla navarit.
Poobede zas ideme von.
Varim aj jedla na viac dni - usetreny cas. Upratujem/periem ako pride. Ked spi tak preletim kupelku, utriem prach.. vsetko sa stiha 🤷♀️ ale my sme kolkokrat hore uz od siestej. Zacinam den wc-nalozit pracku-kava 😂 kym ideme von perie sa druha varka.
A ku kociku, ja som odmietla vlacit ju na rukach. Normalne som vzala kocik, ked sa zacala pytat na ruky, dostala dve moznosti.. bud si sadne do kocika, alebo bude dalej kracat a neustupila som. Pochopila dost rychlo..
Inac mna prekvapuje ako vsetci pisu ze v lete su von cely den. To naozaj vydrzite v tych strasnych horucavach cely den von?
Máme vlastný dvor . Dcéra má 2r .okrem toho mám 6 a 12 r. Synov . Sme vonku ,keď je pekne , vlastne celý deň .len ma obed sa ideme nejesť a spať. Inak často aj jedavame na terase . A potom sú dni ,kedy prší , fúka silno , a ideme len na pol hodinu Max ,alebo vôbec .

@zuzuliennka1 ja uprimne nerozumiem, co sa da v dobe automatickych pracok, susiciek, robotov, umyvaciek riadu doma tolko upratovat a robit. lebo napisat, nechcelo sa mi ist vonku, beriem. ale napisat, nemam cas, lebo vsak musim upratovat. v 70m2 byte? robot mi povysava, pracka perie, umyvacka umyva.