Koľko malo vaše dieťa pri odplienkovaní?
Ahojte rada by som si pre seba spravila takú anketu (a aj pre svokru keďže už rýpe)
Koľko malo vaše dieťa keď sa vám podarilo ho odplienkovat ?
A: menej ako 18 mesiacov
B: 18 mesiacov +
C: 21 mesiacov +
D: 2 roky +
E: 2 roky 3 mesiace +
F: 2 roky 6 mesiacov +
G: viac ako 3 roky
Jedno C, druhé B
A, C
Obaja synovia cez den D a v noci G. To druhe som nechala na nich, kym neboli pripraveni
Prvé D, druhé C, ale ani jedno som nijak pracne "neodplienkovavala", len som ukázala nočník a sami sa raz rozhodli, že už je ich čas.
C, v noci ho vsak davam stale cikat, nevydrzi celu noc
E
B - ale ja som malú dávala sedieť na nočník od kedy. vedela sedieť. Vždy keď vstala a pred spánkom išla na nočník a veľmi rýchlo pochopila čo od nej chcem.. Potom som pockala do 18m a sama som videla, že sa pyta. Bez plienky je 2 týždne, zatiaľ jej to ide super. Nehodu mala len asi 2x, vždy keď sme boli von a do niečoho bola “zahrána” až moc. Na mestské cesty (do pol hodky autom) ju beriem bez plienky už, na dlhšie (hlavne keď neviem hneď zastať) jej dávam ešte plienku ale pyta sa aj tak a vždy ju má suchu 🙂 Ono to nie je o veku, ale o tom, či to babo je pripravene
D
Staršia D. Aj skôr by som ju odplienkovala no mala vtedy veľa zmien (sťahovanie, narodenie bračeka...),tak som čakala,kedy už bude doma ako taký kľud.
Mladší A. Mal rok a 1 mesiac, keď už mal suché plienky aj cez deň a aj v noci. No úplne bez plienok bol až po návrate z dovolenky (vtedy mal 18 mes.) Ale dávala som ho na nočník odkedy vedel sedieť. Ráno hneď po zobudení som ho posadila na nočník a prezliekala. To isté aj cez deň,keď som ho potrebovala prezliecť,tak väčšinou sedel na nočníku a rýchlo pochopil,že on počas sedenia dokáže urobiť aj niečo iné. Nemal ešte ani rok,keď už chodil k nočníku.
A A
A A
Kazde dieta bolo na to pripravene v iny čas. A mohla som aj opicku zo seba robit kym to dieta nepochopi….
Kazdopadne- niekto povazuje odplienkovane ze nema plienku cez den. Ale na noc alebo prev”istotu” sa plienkuje aj nadalej.
A ale moja chodila ja jasličiek tam ju to odučili... 🙂
4 x A
Ak úplne, tak D x 3.
@portret7 moja mama tiez, velmi dlho som pocuvala ze som bola odplienkovana v menej ako roku 😁 a v 3 mesiacoch ma krmila mixovanou fazulovou polievkou Lebo som bola vecne hladna 🙆🏼♀️
C, pochopila rychlo. prve 2 dni bola nehoda -dve. potom uz len vynimocne, ked sa zabudla pri hre. aj to asi len prvy mesiac. na noc som zobrala plienku po par tyzdnoch, lebo zacala sa sama pytat v noci a mavala sucho.
Prosim ta, podla mojej babatkovskej sikovnosti som uz davno mala byt minimalne prezidentkou! V 9 mesiacich som sama chodila, v roku uz odplienkovana a podobne šikovnosti. Povedz svokrusi, ze na pohovoroch nikoho nezaujimalo, kedy som sa odplienkovala ci zacala chodit, sediet, rozprávať. Ja by som ju s mojou povahozlu pi jednom vysvetleni a naslednom ripani poslala vues kde. Bohu dik, moju svokru som v zivote ani na foto nevidela.
Rok a pol
Dva a pol
Dva a štvrť
B - Zvladli sme to dost skoro, ale tak vseobecne su dievcata asi sikovnejsie ako chlapci. Ale aj tak plati, ze kazde dietatko je ine. Nam teda dost pomohlo to, ze sme boli takmer cele leto vonku na chate, na dvore sa dobre uci s holym zadkom 🙂 Tam to slo ako nic.
cez den E (presne 2 roky, 3 mesiace), na noc G (takmer 5 rokov)
F , skôr to nemalo zmysel
D
Prve B,druhe C
pre info, ak si pozries posledne vyskumy, tak je normalne mat plienku do 4 rokov na den a do 6r na noc...
a dieta neodplienkujes, tak ako ho nenaucis chodit... su to akvizicie a dieta musi byt pripravene z CNS zrela a to sa ovplyvnit neda...
priklad, moje starsie dieta malo na noc lienku suchu od narodenia... a dodnes, uz je v skole, sa rano zobudi a na WC nepotrebuje ist skor ako o hodinu....
c
D

F - po prvých dvoch dňoch bez nehôd a po týždni aj so suchou plienkou v noci
Prvý pokus bol D, ale to nebola pripravená…asi dva týždne sa sústredila, tak to dala krásne, potom sme sa dva mesiace trpili, kým som vrátila plienku… potom občas skúsila, ale nefungovalo to, tak sme si počkali a netlačili 🙂. A nemá problém ani so stolicou, čo som veľmi rada. Kamoške sa malá zasekla a kakala len do gatiek vyše roka 😐