Koľko malo vaše dieťa pri odplienkovaní?
Ahojte rada by som si pre seba spravila takú anketu (a aj pre svokru keďže už rýpe)
Koľko malo vaše dieťa keď sa vám podarilo ho odplienkovat ?
A: menej ako 18 mesiacov
B: 18 mesiacov +
C: 21 mesiacov +
D: 2 roky +
E: 2 roky 3 mesiace +
F: 2 roky 6 mesiacov +
G: viac ako 3 roky
F, ale je velmi svojhlavy. Islo to, az ked on povedal, ze nechce plienku. Tri dni po tom uz takmer uplne bez nehody.
Kedysi sa odplienkovavalo skôr, samozrejme casto boli nehody, to sa neriesilo. Za mna treba skusat, ale ked nechce, tak ho nenutit.
B a D
C
E a bez stresu a 'nehôd'
E 😊❤️
Tri deti syn D, dcéra D najmladšia dcéra A. Najmladšia sa mi nepocikavala do plienky od ôsmich mesiacov som ju začala dávať na nočník ona to tak sama od seba neviem ako ani prečo. V noci od troch mesiacov necikala do plienky aj pediatrička hovorila že asi chce mať v noci sucho 🙃. No a od roka bola bez plienok úplne vo dne aj v noci ani raz sa nestalo že by sa pocikala. No hovorím neviem ako ani prečo ja som ju to neučila veď bola malinká a mala dosť času ona nejako sama sa to naučila 🙃🤔😉.
F
Cez deň C, na noc D. Chlapec, neposádzaný na nočník, až keď si ho sám začal pýtať. Dovtedy bol len položený v kúpeľni a sem tam som sa ho spýtala, či ho nechce vyskúšať a pišať/kakať ako my dospelí. Až raz sám nám doniesol ukázať jeho obsah. A odvtedy to išlo samé a bez nehôd. Taký lenivý prístup som zvolila v tomto😁Ale v postate bez námahy.

Do roka a do 1,4 roka