Koľkokrát denne spia vaše 8 mesačné bábätká?
Ahojte, potrebovala by som info ohľadne spánku vašich detičiek vo veku 7-8 mesiacov. Moje dieťa spí 3 krát denne, spolu to činí 4 hodiny počas celého dňa. Keď sa ma pýtali známe, ako dlho malá spí a koľkokrát denne, zostali zaskočené, že v tomto veku je 3 krát priveľa. Je to naozaj tak? Nám sa intervaly medzi jednotlivými spánkami nijako nepredlžujú, stále je hore cca 2 hod., akurát pred posledným nočným je hore 3 hodiny. Mám s tým niečo urobiť, ak áno, ako?
gemini moja mala spi niekedy iba jeden krat za den a to tak hodinku a pol,niekedy dva krat....jeden krat okolo desiatej hodinku a potom poobede zaspi okolo stvrtej a to na par minut,od narodenia bojujem s jej dennym spankom,ked mala sest tyzdnov vydrzala byt hore 8 hodin vkuse...den sa nam zacina tak ako tebe rano o siestej kazdy den ako budik je hore ale ide spat uz o siedmej vecer sa kupeme,dlhsie by nevydrzala byt hore len niekedy vynimocne ked niesme doma aj to nam vzdy cestou domov zaspi v aute...ja dufam ze sa to zmeni coskoro a stane sa z nej spachtos 🙂
Vaše známe evidentne zavidia, ze ich deti asi tolko nespali a potom kecaju hluposti typu "to je privela".
Moj maly v 8 mesiaci spal 3x denne a spi takto aj vo svojich 10-tich mesiacoch 😉
Noc prespí celú, max 1x sa zobudí na papanie.
gemini2 Ti nezavidim, ale poznam to, mam 18-mes. dcerku a ta mi spala od 6 mesiacov len raz a to max. hodinku a v noci mi ani nahodou nespala tak ako Tebe ze od 22. do 6.h, spinkala asi tak od 20.-21.h do max. 2.h a potom uz kadzdu hodinku a pol sa budila na dojcenie, aj ked teda bola jedna, ale tak isto uz som bola unavena a to som v tych jej 6-tich mes. otehotnela s druhym babom a syncek ma teraz 3 mesiace a tiez spanku moc neda, sice sa mu obcas cez den podari aj v kuse nejake dve hodinky, ale vacsinou su to mozno cca tri spanky, ale tak po polhodinke (20 min. ... a tak) a v noci spi v kuse tak max. 4 hodinky a potom sa tiez budi aj kazde dve hodinky, no a ta dcerka teraz sice uz viac-menej prespi celu noc, ale cez den jej ostalo 1x, to spi max. hodinku a aj to sa stane cca 2x za tyzden ze nespi uz vobec na obed, alebo ak idem v case obeda autom, tak polhod. v aute 🙂, takze dokonale chapem ze si zufala pri dvoch detickach, a maminky, co Vase deticky spia viacej, asi si to vyzaduju, tak ich nechajte a oddychujte s nimi, je to na nezaplatenie 🙂
tak moj miláčik má za pár dní 8 mes. cez den spí tak 3 hod.. niekedy menej ,niekedy viac spať chodí okolo 21-22 hod a budí sa tak 5 x za noc na kojenie...ráno ho väčšinou zobudí starší synáčik takže o 7 už sme hore🙂som už unavená...nechce cumel ani flašku iba mna🙂 je to krásne ale aj vyčerpávajuce,nespala som od kedy sa narodil 😀
Môj malý spával tiež 3 krát cez deň, doobedu si pospal 2 hodinky, potom poobede dáku hodinku a ešte okolo 17.00 si zvykol pospinkať tiež nejakú tú hodinu. Potom si to postupne sám upravil tak, že teraz v 15 mesiacoch mi spinká už len hodinku až dve poobede. Každé dieťatko je iné a samo si urobí svoj režim a spinká toľko koľko potrebuje.
mikavo je to výborné že bábo tak dobre spinká, ...to je zdravé...kiež by aj moja takto spinkala....moja spí denne 40 minút dohromady a v noci to tiež nie je žiadna sláva...a takto to máme od narodenia a už o chvíľu budeme mať rôčik...kedy sa ja vyspím, už ani nedúfam... ☹ Lekárka nám už predpísala aj sirup na spanie a nezaberá ani ten, dala som ho iba dva krát, viac som sa bála...takže už nedávam...ale nespíme...a energie má stráášne veľa, nie a nie sa unaviť...
V 8m moj drobec spal 3x denne. Budicek cca o 6tej, spanok o 8, o 11 a o 15 plus minus hodina. Spanky trvali asi hodinu, hodinu a pol.
Ahojte maminy ako mam svoje 8mesacne dieta naucit ist spat o 21.00 Nas den vyzera asi takto.7:15-7:30 vstavanie o 8:30 MM o 9:30 kasa potom medzi 10:30-11:00 spanok.spinkame dakedy 30min dakedy 1h30min inokedy aj potiahne do 3hodin ale to malokedy.potom o 13:00 obed 14:30 olovrant a o cca 15:30-16:30 podvecera alebo ako to nazvat.drobec potom ide spinkat medzi 16-17hod.dakedy pospi 30min inokedy max 1h30min.tento spanok sa nam potiahne do 18:15.potom o cca 1hod 19:30 MM a o 30 min este kasu na dobru noc.drobca ukladam do postielky cca o 20:30.dakedy zaspi za 15-30min inokedy dlhsie.drobca sa pokusam davat spat 2x denne.do prveho spanku vydrzi byt hore cca 3,5hod do druheho 4hod a do nocneho spanku cca 4hod.ked ho dam skor do postielky aj tak nezaspi.poslednu dobu sa cez noc budime o 00:30,3:30,5:45 len na krmenie aj to len pocuca(mame 2 zubky tak preto tak castejsie sa budime).inokedy sme sa budili len 1x.cim starsi tym dlhsie vydrzi byt hore.mam ho naucit vstavat skor aby isiel aj spat skor alebo to nechat tak.poslednu dobu som z tohto jeho nocneho budenia unavena a s partnerom nename poriadne ani cas na seba a partner je z toho sklamany ☹

Prave tu citam o dlhom spanku...co robit ak moje 8 mes. dvojicky spia dvakrat za den po max.hodinke a v noci od 22.00 do 6.00? uz som zufala unavena....