Koľkokrát za deň prebalujete 4 mesačné bábo?
ja prebalujem asi zo 10 krat, a hovoria, ze to je vela, takze neviem, chcela by som vediet kolkokrat prebalujete vy.
@ywetta ahoj, na zaciatku to bol des tusim aj 15 krat za den ☹
Ale nasla som dobre pleny a aj mala asi prestala byt taka precitlivela na ciknutie, takze teraz v jej 6 mesiaci asi 7 -8 krat...
No teraz momentalne viec lebo idu zubky a dnes napr. kakala 8 krat tak tych plen je viac... 😉
Aj my podobne. Cca 8-10 krát. Podľa mňa to vôbec nie je veľa - najmä čisto dojčené deti môžu kakať aj pri každom dojčení, takže si myslím, že je to úplne normálne 🙂
a ake pleny davas ty?
Tak my máme s malou vytvorený režim jeme 5 x denne takže pred každým krmením jej vymením plienku ... a ked sa pokaka tak vtedy tiež ... čiže mi to vychádza max 7 krát za den ... 🙂
8-10 x za den
Fuuuha to sa tak casto prebaluje? 😅 potom fakt nechapem, to kazdy tyzden kupujete balik plienok? 😕
aj ja som maleho tak casto prebalovalo, neznasal byt v mokrom a ja som ho tiez v tom nechcela dlho nechavat. ked to tebe nevadi nevsimaj si co hovoria ostatny.
Maximane 5 krat, pouzivam pampersky, tie vydrzia dlho a je pekne v suchu. Samozrejme ked kaka, tak viac krat prebalim, inak nie.
My dodnes tak 5-7x denne, ked bol mensi, bolo to aj 10x... ked sa pokaka okamzite a ked sa pocika, tak ked je to uz vidno - nie len take cvrknutie - ideme prebalit. V noci sme nikdy neprebalovali.
drobec ma 8 mesiacov, sme v latkovkach a kakame na nocniku, a vychytam takj polovicu cikani - takze nam to vyjde na 6-8 plienok denne. ale prebalujem aj 15-18krat - ak ratam aj to ze ideme na nocnik a ma este suchu plienku. kym sme sa nenocnikovali tak aj 20krat denne
v tom case sme prebalovali aj 15 x. Min 5x kakala a zbytok cikala, teraz je to uz trosku lepsie 🙂
4-5 x denne, pokiaľ sa nepokaká, ako tu čítam tak asi môj malý málo ciká... 😝
@ywetta
Ahoj. Ja už mám staršiu slečnu, ale predsa napíšem. Nerozumiem, kto ti hovorí, že je to často?
Nie je. Prebaľuješ podľa potreby, nie? Nedaj si kecať nezmysly od okolia. Pokakanú plienku predsa musíš vymeniť ihneď, pocikanú nemusíš , tá vydrží aj viaceré cikania. No tých 10 plienok sa bežne stávalo aj u nás. Postupne sa počet znižoval. Niekedy aj nie.
Teraz je to už lepšie, lebo už sa začína aj pýtať. Dúfam, že o týždeň-dva bude bez plienok úplne. 😉
my tiež min 10 plienok denne, ja ju cítim aj ked si cikne len trošku
ale to je normalne 10 plienok, predsa nenechas babatko pocikane a pokakane, dolezite je, aby malo zdravu pokozku a citilo sa dobre, to je hlavne, postupne sa bude pocet plienok znizovat, takze v 4 mesiacoch je 10 plienok uplne ok, kasli na reci okolia, dolezite je spokojne babatko.. 🙂
@solinkarka presne tak, kazdy tyzden balik plienok 🙂 tiez som rozmyslala,preco ludia hovoria,ze tie babatka stoja kopec penazi 😀
my tiez tak 6-8krat
My tiež asi tak 8 krát, ale zas máme látkovky na doma, pampersku dávam len na noc (to ho prebalím raz, niekedy ôni to, on sa často budí na papanie, nepreberám ho zbytočne ) alebo ked ideme na dlôhši pôrechádzku :D
Ako čerstvonarodeniatko to bolo okolo 8 plienočiek, 4 mesačné 6-8.Ale v nemocnici mi povedali, že kojené babatko kakušká redšie a častejšie a babo na umelej výživke podstatne menej-ako my
ja stvormesacnu prebalujem 5-6x za den, raz za cas ma den, kedy aj viac, ale v priemere takto
ja kubka tiez 5-6krat za 24 hodin. nam to staci. moc nekaka. ale kazde babatko je ine...
my tiez prebalujeme tak 7-8x denne ,ale vsetko zalezi aj od toho kolko zje, ak zje vela aj vela cika,plienka moze byt sucha ,ale ked uz tak oduva tak radsej vymenim aj po kratsej dobe. 😉 a moj je expert ,ze sa vzdy vykaka do cistej akurat po prebaleni,tak tam sa to tiez navysi 😀 na to co hovoria iny, by som vobec nepozerala, je toTvoje dieta, chces aby bolo spokojne ono a nie okolie , no nie ? 🙂
mi pred každým krmením 6x a niekedy sa pokaká po kojení takže niekedy 8x ale to asi pret že v noci 9 hodín spí tak ho neprebalujem :D
My tiez pred kazdym krmenim,cize 7x minimalne a este ked sa pokakaju,tam ani nejde o to ze babatko je v suchu,ale predsa len idu vypary z toho mocu,cize aj ked vidim ze je pamperska ocikana
u nas to tiez bolo tiez tak 7-8 inokedy aj 10-11 krat ale v poctate vzdy podla potreby ja som prebalovala az po krmeni kedze sa vzdy vycikala,vykakala az po najedeni alebo pocas predctava ze ju prebalim pred jedenim vykaka sa a znova prebalovat mi prisla zbytocna kedze by som ju urcite v tom nenechala do dalsieho jedenia tak u nas to bolo vzdy po papani prve 2mesiace som prebalovala aj v noci cize 1-2krat potom uz nie nastastie mi kakavala iba cez den.neskor som sa docitala a aj sama usudila ze radcej nech sa vyspinka ako ju trapit prebalovanim vzdy sa mi pritom v noci prebrala a potom neccela spat.teraz uz len na von nosime plienku aj to sa uz stava ze ked sa vratime po 2h plienka je sucha doma sme na nocniku.
samozrejme na noc plienku mame.
ja maleho prebalujem tak 5-6x za den. v noci vobec az rano, alebo nadranom zalezi ako je pocurany 🙂

@ywetta ved ja mojho rocneho syna prebalujem tiez tak casto 🙂 ... po kazdom ciknuti ... ale on ma latkove plienky 🙂