Komplet výbava pre novorodenca a mamičku
Ahojte,
prosím poradte co vsetko si mám zadováziť pre mna (vložky do podprsenky, jednorazove nohavicky, kruh na sedenie? ....)a pre cerstvo narodene dietatko (dupačky, overal, sudocrem, postielka ....), od oblecenia cez drogeriu a "chuvicky" (obyč alebo video, sterelizator ...)
na nete je toho sialene vela ale ja nechcem kupovať zbytocne hluposti, a nakolko som prvorodicka a nevyznam sa tak si necham rada poradit.
dakujem za vase rady maminky 🙂
marlen🙂
@marlen_ka87 nečítala som celú diskusiu, ale nezahliadla som tam odsávačku na soplíky. Nám taktiež párkrát veľmi pomohol Pupík- na bruško a ešte by som odporúčala rektálnu tyčinku. My sme ju síce potrebovali našťastie len raz, ale ako naschvál v nedeľu v noci a bola som veľmi rada, že ju máme doma a nemusíme utekať do pohotovostnej lekárne. A ešte ma napadlo, ja som si na spustenie laktácie kupovala homeopatiká Riccinus. Ale ak si ho budeš kupovať, daj si pozor, aby si si kúpila tie na spustenie laktácie a nie na zastavenie.
@marlen_ka87 a z oblečenia, my sme nakúpili naozaj veľa zbytočností- mala som všelijaké rifličku, sukničky, tričká,... Mnohé z toho malá ani nemala na sebe. Najviac sme využili overaly a tričká (narodila sa keď bolo cez 35 stupňov). Žiadne rifličky a sukničky som na ňu nedávala.
ked si budes kupovat mast na bradavky kup si cisty lanolin ..nemusis ho umyvat pred kojenim
Ja som kruh na sedenie nemala
Pri prvej ma vysili ako velkonocny obrus a sedavala som na stocenych uterakoch do kruhu asi dva tyzdne
Prislo mi zbitocne kupovat kruh na tak kratky cas
Ja som vyuzila vlozky do podprsenky, poporodne vlozky, jednorazove nohavicky, odsavacku, lansinoh ( lanolin na prsia)
Pre deti podlozky jednorazove, sudokrem, imazol krem pasta na zaparenu prdelku, zvlhcene utierky som nemohla pouzivat, hned sa im ritka zaparila,uz v porodnici som umyvala pod umyvadlo s buppi mydlom,doma monitor dichu angel care- spokojnost
Z oblecka do troch mesiacov su najpraktickejsie overal a body
Ak chces pouzivat zavinovacku tak tu
Ja som nepouzivala, spali v gro bagu
Ja som u oboch vyuzila nosic, mali reflux

ja mam kojo vankus a pri druhom ho budem mat ako tehu vankus . ..z prveho som vysipala gulicky do kosa :D ale inac podla mna take kojenie je nepohodlne ...najlepsie je poleziacky za mna ;)