Komu dovolíte bozkávať vaše malé deti?
Komu dovolíte aby dával pusu na usta vašim deťom ?
( 1-3r)
Preco ludia maju potrebu bozkavat na usta kohokolvek ineho ako svojho partnera? 🥲
Našťastie nemám v okolí ľudí ktorým by som musela niečo zakazovať, ale sú dosť uvedomeli na to co sa ma a nemá robiť.
O pár rokov to snáď dovolím jeho frajerke. 😂
moja mama bozkávala môjho syna na ústa ale teraz už len na líco ☺️
Už moja babka vedela, že sa to nerobí.
Bežne bozkávame na ústa naše deti a aj babky,dedko.u nás nič neobvyklé .nepozastavujeme sa nad tým.
Zo širšieho okolia nikto.
V zasade nikomu aj my mu davame na usta vynimocne, nijako sme to nemuseli riesit, u nas je to standard, ze sa na usta nebozkava (na licko, na celo, na tvar, na vlasky...ale nie na usta)
podla mna by taku pusu mal dat dietatu jedine jeho partner ked bude dospele.. alebo mozno by som dovolila od ineho dietata do ktoreho by bolo zamilovane..
Môj má 2 roky a už teraz vie, že pusa sa dáva len na líce. Akurát dnes mu chcel dať dedo pri rozlúčke a sa nejak pohli naraz a omylom dostal na ústa. Malý si hneď ústa utrel, povedal dedo nono! a ukázal mu líce 😁
A to ho teda pusinkujeme s manželom veľa, ale nikdy nie ja ústa.
Len ja a manzel, nikto iny.
Robi to moja svokra a ja to uplne neznasam! Lenze jej to nemozem povedat, lebo sa urazi
Na pusinu nebozkavam svoje babatko ani ja, ruky by som lamala, keby sa o to pokusi niekto iny
Fuj nikomu.
NIKOMU AL
Tomu, komu to syn dovolí 😃 v zásade ho tak pusinkujeme len my a občas jedna babka a jeden dedko. Tam ale trvám na tom, aby to bolo dobrovoľne a nie pod vydieraním že budú plakať apod.
nikomu, nerobíme to ani my rodičia. Ale ani sme nemali veľmi s kým bojovať, celá naša rodina a kamaráti sú normálni ľudia
Nikomu cudziemu. Mojq mama by to nespravila, svokra mozno aj hej, ale to este beriem. Cudzi urcite nie.
Nikomu! Ani ja nedávam na ústa pusu malému
Nikto sa o to nikdy nesnazil a to zijem vo velmi kontaktnej spolocnosti - normalka, ze aj v praci sa na teba vrhnu a daju dva bozky na lica, ale v zivote som sa nestretla s tym, zeby niekto isiel bozkavat dieta na usta
Bez akéhokoľvek rypania, naozaj ma zaujíma, čo vám na tom vadí? Nehovorím ani tak o cudzích, to celkom chápem, ale skôr o tom, keď ako rodičia zasadne nedávate pusu na ústa?
Ja osobne ako matka preferujem pusinku na líčka, je mi to prirodzenejšie, ale nevadí mi, keď ma maly pusinkuje na ústa.
Nikomu.Len ja mu dám občas takú pusu
@kaca222 Lebo to nie je prirodzene, nech sa paci vyjadrenie od psychologicky: "Deti si nedokážu uvedomiť ten rozdiel, ktorý je medzi bozkom, ktorý dávate jemu a ktorý dávate manželovi. Navyše, keď si začnú v predškolskom veku uvedomovať svoju sexualitu, mohli by brať bozk ako stimulovanie, čo by ich ešte viac miatlo.
Keď s tým raz začnete, nebude tak jednoduché prestať a dieťa bude mať potom z toho v hlavičke zmätok. Bozk na ústa by mal byť len prejavom lásky medzi dvoma partnermi a deťom by sme mali vyjadriť náklonnosť mnohými inými spôsobmi, ako napríklad bozk na čelo, objatie, pohladenie alebo pochvala."
Som prekvapená,koľké rodiny to riešia.
U nás dokonca aj sestra keď príde gratulovať, dá dcére pusu na ústa, aj synovi,keď bol mladší.
Teraz pubertiak už si nedá.
Babky,dedko klasika.na ústa.
Ja som sa nikdy nad tým nepozastavovala,že to môže byť taká stopka pre niekoho a najmä ,že ako rodičia nedávate.
Iba sebe to dovolím 👍
Davam pusu na usta ,je to moje dieta.
Mam dieta co si vie dat hranice , ked babka chce dat pusu tak max na hlavu 🤣 babka to akceptuje 🙏🏻🤣
@oceanahory ok
Ani ja som dceru necmagala na usta. A, nastastie, som mala okolo seba natolko pricetnych ludi, ze im to ani nenapadlo, takze nebolo co dovolovat/zakazovat.
Nikomu

Nikomu...na usta nedavam ani ja 🤦.