icon

Kozmetika pre novorodenca

18. feb 2023

Ahojte mamičky, som prvorodička a chcem si ísť nakúpiť kozmetiku pre bábo, nech mám všetko nachystané, kým sa k nám pripojí o pár týždňov. Akú kozmetiku odporúčate? Myslím na kúpanie, plus olejček po kúpaní, krémik na zadoček a pod. A hlavne, používali ste niečo na pupočník? Lebo v tomto ohľade sa názory lekárov a vedcov dosť líšia (podľa toho, čo som čítala).

Ďakujem za rady ☺️

Strana
z2
ailiba
18. feb 2023

Tak ja som pri oboch detoch pouzivala to iste. Na ritku sudokrem, alebo rybinku (taka modra, mimoxhodim lacnejsia, je este lepsia, lebo sa lahsie rozotiera).
Po kupani som natierala prirodnym olivovym olejom (kupis v lekarni), je bez vone. Deticky mali taku suchsiu kozicku, bolo treba ich namastit. Neuskodilo im, prave naopak. Anie je to ziadna chemia. Neskor som do celej flasticky kvapla par kvapiek citronovej silice(kvalitnej, na vnutorne pouzitie).
Na pupocnik iba jodovu tinkturu (dali mi v nemocnici a vatickou par krat za den vytierat), to sa urcite nemaze, prave naopak, musi to vyschnut.

anavixy
18. feb 2023

Neolejujte tie deti, a uz vobec ak maju suchu pokozku. Olej nehydratuje! Bud ho treba pridat do kupela (ale naco vsetko olejovat?) alebo natierat na vlhku pokozku, alebo este nan natriet telove mlieko, co je uz uplne zbytocne vela pripravkov. Na suchu pokozku treba neparfumovane telove mlieko/balzam. Olej max na masaze, ako tu uz niekto pisal. Navyse olej upchava pory, tak pozor u deti s baby akne.
Nie kazde dieta ma suchu pokozku, mozno v novorodeneckom veku, kym sa vsetko osupe, a tie netreba mazat vobec nicim.

ildiko36
18. feb 2023

@ropucha6 to mne si chcela napísať? Čo ste podavali v pôrodnici, už som nesledovala komunikaciu..

ropucha6
18. feb 2023

@ildiko36 vsak ty si na mna reagovala 🙂 ale v pohode, nechajme tak, nic dolezite.

ildiko36
18. feb 2023

@ropucha6 ok asi som to daak prehliadla, mali je aktívny a nestiham vsetko sledovať😅

Strana
z2