Detská kozmetika na kúpanie - za a proti

zuzipap
24. máj 2016

ahojte mamičky... poradili nám, že malým bábätkám žiadnu "kúpaciu kozmetiku" netreba, že stačí okúpať v čistej vode... naša malá má už 16. týždňov, doposiaľ sme ju ani raz pri kúpaní nešampónovali, ani nemydlili, do vody používame len pár kvapiek harmančeka, niekedy aj olejček alebo ovsený kúpeľ... no niekedy sa mi zdá, že dobre nepustia zvyšky sudocremu a aj na hlavičke pod vláskami má také žltkasté bodočky, nechcem ju zas nejak moc šúchať, aby som jej nepodráždila pokožku... rozmýšľala som už nad tým, že začnem používať nejakú kozmetiku, no neviem... kedy ste začali používať nejaké mydielka, šampóny alebo peny do kúpeľa? poprípade, máte dobré skúsenosti s nejakou konkrétnou detskou kozmetikou? mňa celkom upútal syndet od sebamedu, používali ste to, máte s tým skúsenosť?

candii
24. máj 2016

My od cca 2m pouzivame Biodernu sprchovy gel pre novoroencov a samponik babe lebo sme mali velku mliecnu chrastu na hlavicke a super .. po kupeli ho este trosku natrem Niveou pre deti a aj tvaricku Niveou pre deti na tvricku lebo mu voda velmi vysusuje pokozku 🙂

marseillka
24. máj 2016

@zuzipap ja mam 2,5r dievcatko, prve mesiace som ju kupala kazdy druhy den ( malo kedy sa prekakala, nejak extra ogrckala) tak to stacilo. Hlavne teda zadocek a vlasky, kedze mala hrivu bujnu a dost sa potila. Ako zacali prve prikrmy, tak kupanie bolo kazdy den kedze jedlo bolo vsade. Mala nema problem s pokozkou, takze doteraz pouzivam obyc. mydielko napr. bupi, abo umyvaci gel na telo aj vlasky. Nic ine nepouzivam, ani oleje, mlieka, peny...toto jej staci, myslim, ze menej je niekedy viac. Ked ma sem tam zapareninku alebo suche miesto pod nostekom od smrkania, alebo fuka vietor ci je zima, mam SOS krem od nivei a je to na vsetko.

cichlida
24. máj 2016

Ja od narodenia mydlujem, kremujem/ olejujem - len tak trosku. Ked boli malicky - bioderma, sebamed alebo zlty johnsons teraz vsetko fialovy johnsons, ten nam vonia. Skusali sme aj niveu. Mne nemali reakcie z nicoho. Ja si myslim ze uz mozes nieco pouzivat.

matyuska
24. máj 2016

Na kupanie netreba pouzivat nic, nam ked mal maly asi 3 mesiace,dostal atopicky ekzem.A kozna doporucila nepouzivat ziadnu kozmetiku, do kupania len oilatum olej na suchu pokozku a po kakani zadocek vzdy umyt mydlom detskym pod tecucou vodou.Mydlo doporucila detske typu syndet...(sebamed, bioderma, bupi...)Umyju sa zvysky stolice ale aj kremov na zadocek, aby nesposobovali problem.

zuzipap
autor
25. máj 2016

...dakujem vam velmi pekne za rady, asi vyskusam zatial len ten syndet... 🙂

liviadanova
21. júl 2016

Ahoj, my sme si obľúbili namiesto telového krému nechtíkový dojčenský kúpeľ od Weledy, ktorý je vhodný od narodenia a stačí pridať pár kvapiek do vody a keď bude malinké väčšie u nás bodoval nechtíkový kúpeľ s bylinkami, ktorý sme používali aj ako aromaterapiu pri soplíkoch. 😉 🙂

lilu74
30. okt 2016

Prve tyzdne urcite kupat len v cistej vode, neskor som ja pouzivala niveu detsky sampon, po kupani sebamed olej na premasirovanie telicka, bepanthen extra na hydratovanie zadocka, plienku a sup do postielky😉

lilu7
3. mar 2017

Sebamed klasicke mydlo na zadocek-nakremovat bepanthenom care a staci. Male deti nemusia pouzivat vela kozmetiky zbytocne ich netreba zatazovat chemiou a ked tak pouzivat kvalitnu detsku kozmetiku.

lubka3232
4. júl 2017

ja som zo začiatku tiež nepoužívala nič, len čistú vodu, potom sme skúsili mydielko babylove, teraz (5 m) používame sprcháčiky babylove alebo klorane a okrem toho len minimum kozmetiky, v podstate len bepanthen care na ritku, a ak je to nutné (svieti slnko a ja syna nemôžem zakryť) tak biodermu 50ku.

damoska
13. júl 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

najlepšia je čista voda a kokosový olej. Ak su deti vačšie, postupne by som pridavala nejaku šetrnu kozmetiku. Já som vybrala značku Mixa, tuto kupujem https://www.notino.sk/mixa/?f=1-1-10145-22932