icon

Kričíte na svoje deti?

12. feb 2021

Ahojte mam dceru ma 20 mesiacov...kricim nanu a potom mam vycitky ci je to ok. Volam ju po mene a ked nechce nepride volam ju volam...no proste sa zatne a nie. A pak uz kricim ze co nepocuva. Je rozumna aj mi pomahaa ked ma naladu jieco donesie utisi mladsiu ssstru donesie jej dudku. Dam jej chlieb s maslom lebo pyta chlieb s maslom (ano rozprava dost :D ) a dam jej a ona ze "nechcem" a zas alebo ma chlieb naleje caj a dzabe sa v tom. A ja mam prvy krat ok a pak mam uz nervy ze vystraja. Dostala uz aj po zadku. Pustim jej pesnicku a nechcem inu...prepnem a iju...a zas inu a....som unavema vycerpana okrem nej mam este mladsiu dceru (3 mesiace). Manzel pomaha tiez sa snazi ale aj pri nom vystraja...Neviem ci dobre vychovavam ci som makka alebo ci som prilis prisna...neviem ci kricim len ze mam toho vela na hlave alebo som hrozna matka...

Strana
z3
babydesire
15. feb 2021

Tiez kricim,a to co popisujes by u nas bol den ktory by som opisala "Posluchali dnes vynimocne"... Ano,musim kricat,dat vychovnu,je mi jedno ci ide niekto okolo,ci to pocuju susedia,mam len jedny nervy, dennodenne milion krat skusane..a preco este kricim? Lebo vychovavam. Ak by som bola flegmos,co to vzdy odignoruje,strci dietatu vzdy co chce len nech je pokoj, a ono si to aj tak nevazi,kam by taka vychova spela?
Mame dve deti male temperamentne hranice vymedzujem dokola a dokola mi ich buraju a ja znovu a znovu staviam..obaja teda...ano mam pocity zlyhania, lutosti,vycitky nervoveho zrutenia ale milujem ich,nemozem to vzdat,,a verim,ze raz to prinesie svoje ovocie

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
16. feb 2021

no na 20mesacnu som nekricala, ved to je este male hlupucke (ako bez urazky, proste je...), to ked tak som zvysila hlas, na "nie veci" ale ziadny vreskot. Ale teda na moju skolacku, navrieskam co sa do nej zmesti aj ked si slubujem , ze nie.. nevytoci ma, nebudem vrieskat po nej...

luciannka83
17. feb 2021

@makakova a potom im deti v 15tke skacu po hlave...

mattkapd
17. feb 2021

Ja občas zakričím ale skôr poviem raz poviem dva krát a tretí krát už nepoviem.. Možno som dosť nervózny človek alebo co.. Ja neviem my sme tiež vždy dostali výchovné.. Pamätám si niektoré situácie a áno zaslúžila som si ich.. Raz ale viem ze som dostala neprávom.. Hovorím ocinovi :oci ty si taky chuj.. Nevedela som co to slovo znamená len som ho niekde musela počuť.. Dostala som.. No povedala som si ze keď budem mať ja deti vždy sa prvé opýtam ci vedia čo to slovo znamená 😂😂..

makakova
17. feb 2021

@mattkapd 😃 viem si predstaviť ten otcov výraz tváre po tejto hláške 😆😆
@luciannka83 súhlasím, potom je taká generácia mladých drzi faganov ako je dnes... A bude horšie v tomto smere. Keďže rodičia nevedia určiť hranice

junova
17. feb 2021

Tie čo tu píšu niečo o dokonalých matkach a deťoch ktoré im skáču po hlave lebo po nich rodičia nekricia a nebijú ich si len kompenzujú svoje zlyhania vo výchove urazanim matiek, ktoré majú iný štýl výchovy.
Niečo v štýle kto nie je s nami je proti nám.
Deti, ktoré rodičia trestajú bitkou sa naučia počúvať lebo sa boja. Lenže rešpekt je obojstranná záležitost a strachom si ho nezískate. Nebit deti nie je prejavom slabosstva ale úcty.
Ako chcete aby sa dieťa ovládalo, keď vy po ňom vrieskate? Mne sa páči dánsky štýl výchovy.

jana_eyre_2
17. feb 2021

@junova ja si pojem "dokonalá matka" spájam so ženami ktoré si nevedia priznať že aj ich výchova môže mať nejaké chyby.. a tých je dosť aj medzi tými čo vrieskaju, ale aj medzi tými čo ich nič nikdy nevytoci..

tulipanicek
17. feb 2021

@junova Presne tak. Hranice sa dajú určite aj bez kriku a bitia. Ale treba ich určovať od malička. A nie je to o dokonalosti matky, al tu niektoré majú potrebu ukazovať prstom, alebo skákaní dieťaťa po hlave rodiča. Ale o vzájomnom rešpekte 🤷‍♀️ A nie, nie som dokonal matka. Rada by som bola 🙃

Strana
z3