Kto stráži vaše deti počas voľnočasových akcií?
Ako to riesite u vas ked v jeden den obaja rodicia mozu ist na nejaku akciu? Nie pracovnu, ani lekar a pod proste nic co je podstatne a dolezite, ide cisto o nejaku volno casovu aktivitu. Jedno dieta ma 4 roky a raz ho strazila suseda ked som musela ist na pohotovost (poobedie par hodin) inak nikdy nikto. Babky nemaju zaujem o vnucata, dedo pride ak treba ale tiez ho nechcem zneuzivat aby k nam prisiel vecer strazit na cca 1 hodinu ale s cestou to ma tak 2, pre jedno dieta este na kruzok ist a hlavne ked ani ja ani manzel nemame ziadnu dolezitu akciu. Ja mam svoju pravidelne v dany den a manzel ma teraz moznost niekam ist (nepodstatne kam). Moj nazor je taky ze ten co pride s aktivitou ako druhy ma danu akciu odmietnut a jednoducho ostat s detmi. Moj manzel by zavolal asi hocikoho len aby mohol ist aj on. Tato situacia nie je u nas prvy krat a vzdy to konci tak ze ja svoju zrusim a ostavam doma.
Autorka, ešte na okraj: nemôžeš si po sebe skontrolovať, čo píšeš? To sa nedá lúštiť.
12 strán to isté. Tak sa rozved a majte striedavku. Môžeš v klude cvičiť 14 dni bez prestávky a on sa musí postarať o deti. Keďže bravate aj susedovým dieťa a teraz ste narade, ak by ste nemohli ísť, s kým pôjde ich dieťa? Možno majú náhradu a ta vezme tentoraz obe deti. Ale možno to tu už padlo, keďže som x strán toto istého preskočila. Môj muž teda cvičí veľa ale toto by mi nerobil. Vy dvaja sa nejak moc nemusíte už
@hankab mladsie je 4 rocne, na materskej som takyto luxus nemala, to zase chodil manzel do posilky a precitaj si vyssie akym sposobom
My si platíme.......domelia.sk......pripadne rozne ine........dakedy už pýtajú neskutočne peniaze......stáva sa to iba občas....niekedy mohla aj babka.....ale už sa aj postrazia navzajom
@mamutka netusim co by robili, nespominam si ze by taka situacia nastala
Ako precitala som asi 4strany a pre teba mam len 1 radu, pockaj par rokov, deti vyrastu. 12 stran zabomysieho sporu . Kvoli 3razom v roku robit toto? By som sa ti na to vysr...
@eeffka to nie su 3 razy v roku, ak by som ja nebrala ohlad na jeho aktivity tak by ich bolo viacej, ja sa ale dokazem obmedzit a nepozerat na seba, on ustupky nerobi
Tak sa s tym zmier alebo si najdi ineho chlapa.
OMG!!!!! On ústupky robí! Robí ich každý utorok a nedeľu, keď ty ideš cvičiť a on si na ten čas nič neplánuje, okrem 2x do roka, kedy má niečo, čo proste v iný deň mať nemôže. Ale ty to nevidíš a absolútne si to nevážiš! Kopa žien tu má chlapov, čo robia na turnusy a týždeň, alebo viac vôbec nie sú doma. Ďalšie majú mužov, čo robia na smeny a keď majú poobednú, žena na nejaké svoje podvečerné aktivity môže zabudnúť. A ešte sú tu aj ženy, ktorých muži robia po večeroch, ako som už písala, som jednou z nich. A možno aj preto túto tému tak prežívam. Lebo ty si absolútne nevážiš, že máš muža, ktorý ti umožní tie dva večery do týždňa mať len pre seba. Môj muž má tiež dva, niekedy aj tri večery do týždňa voľno. Ale ani mi nenapadne ísť vtedy, keď môžeme byť konečne spolu, niekam preč.
@h2 obdivujem ta ze to tu dnes este zvladas 😀 lebo to je ako hrach o stenu hadzat
@michaelam2 Vieš čo, sama sa divím. Ale asi preto, čo som písala o príspevok vyššie. Môj muž totiž ešte nie je doma z práce. 😒
@h2 no autorka si nevazi co ma doma…co by za to niektore zeny dali
@h2 prepac ale manzela co mi umozni mat 2 hodiny do tyzna pre seba? A tie jeho hodiny pre seba ktore mu umoznim ja sa akoze nerataju?
Ja cvicim nieco vyse roka takze tie dva vecery u nas nie su zauzivane uz roky, napriek tomu sa tato situacia opakuje. Teraz to je moje cvicenie, pred tym to bol teambulding ktory som oragnizovala, potom akcia z roboty kde sme museli nahlasit presny pocet miest, babsky vecer atd vsetko cas pre mna a podotykam v case kedy som nemala nic ine pravidelne/nepravidelne a ohlasene dostatocne dopredu, zapisane v kalendari a pripominane a napriek tomu som to rusila lebo manzel si dohodol nieco ine…
Este doplnim ze pocas materskej som nemala vobec nic, a on si chodil cvicit 2-3x tyzdenne o 5 rano - uz som o tom pisala tak si precitaj ake toleratne to bolo voci mne
No vy ste všetci rovnakí, ty muž aj staršia dcéra. Všetci hľadite len na seba a svoje potreby. Potreby iných členov rodiny sú vám ukradnuté. Chvála Bohu, že moje staršie dieťa od vtedy ako sa narodila mladšia ju sama od seba zabaví aby som si ja mohla urobiť chvíľu pre seba. Ked mala 10 rokov sama dokázala zabaviť 2 ročnú sestru aby som ja mohla v kľude nakúpiť. Aj teraz poviem, že mami choď ja dám na ňu pozor to bude mať tento rok 13 a mladšia 5. Nehádže sa o zem, že by musela kvôli mne vynechať tréning. Ale u vás je všetko za trest. Evidentne ste svojou sebeckostou stili nakaziť už aj staršie dieťa, máte sa na čo tešiť keď to začne robiť aj mladšie, lebo u vás nikto nikdy neustupuje. A áno mám čas pre seba tak raz so mesiaca keď je muž doma z týždňovky alebo keď mi mladšiu postráži staršia, ktorá nemá problém mi to sama navrhnúť. Alebo poprosím našich alebo svokru. Len u vás je všetko problém.
Ako si mohol niečo dohodnúť, keď ty si už mala program?tak je to sebec zahľadeny na svoj profit.
A preco si uz rok dozadu neriesila opatrovatelku, ked sa taketo situacie pravidelne opakovali? Alebo preco ste teda deda nenechavali s detmi castejsie sameho, aby ich v takom pripade mohol na par hodin postrazit? Stale hladas vinnika v niekom inom, ale na seba nepozries autorka. Ak tvoj muz uz vtedy reagoval podobne ako teraz a snazil sa najst za seba nahradu, ked aj on mal plany, len ty si bola uzkoprsa a hladala dovody, preco nie… tak sa necuduj, ze to musite riesit opakovane. Detom by nijako neublizilo keby zostali doma v znamom prostredi a dedko by ich postrazil ked aj na cely vecer. Z nikoho by neubudlo ani by nezomreli od hladu.
Tak muž chodil cvičiť o 5 ráno, a to je podľa teba drzosť? Čo ti mal muchy doháňať, nech sa ti lepšie spi? Véd to nebolo každý deň... Každým ďalším príspevkom vyznieva tvoj muž ako manžel, ktorý tých ustupkov robí vela, len ty to nevidis
Cvičí ráno zobudí celú rodinu a ešte ani neodvezie deti do škôlky.Tvoj chlap si robí čo chce a nezabránis mu v tom.Moja sestra má to isté.Sport, karty, teambuikding, posedenie so slobodnými kolegami.To sú také kusy čo doma nebudu
Píšeš inak akoby nič nemusí robiť keď cvičis. Pritom to tak nieje. A ani to nieje na hodinu. Neverím že za hodinu aj odcvicis aj cesta tam späť aj prezliekanie atď
Stále ale sa vraciam k tomu, že toto nieje vás problém ale máte ich určite veľa a to my nevieme. Preto to v skutočnosti ani nevieme správne posúdiť a naozaj ti tu väčšina komentárov môžu krivdit. Nevieme ako fungujete v povinnostiach, financiách, komunikácii, intimnostiach, v ničom. Tak ťažko posúdiť. Z informácií ktoré si dala sú reakcie takéto ale my nevieme ako žijete. Verím že je niečo čo spôsobuje prečo takto reagujes a že je toho veľa
@klip0 ano mam to 5 minut pesi z domu, dam bundu a topanky a idem, po cviceni to iste a sprchujem sa doma. Hladala som cielene nieco takto blizko a nieco co bude najmenej obtazujuce pre zvysok rodiny.
Ste z mesta nejaká študentka si určite rada privyrobí, hľadaj študentky pedagogiky alebo psychológie, pozri stránky domelia alebo hlidacky
Autorka nechapem preco sa tu s nimi natahujes.. Su zeny, ktore proste vzdy budu mat chlapa na prvom mieste lebo nemas chlopa nemas pravdu. Cize je jendo co urobi…
Uz si sa s nim rozpravala ze preco vzdy radsej hlada nahradu nameisto toho aby ostal on s detmi? A co ti na to povedal?
@matullienka tak ked dieta robi nieco z radostou tak jej to nwbudem rusit len preto aby strazilo surodenca, vztah maju pekny, aj sa vedia pohrat, zabavit… za trest som myslela v tom zmysle ze ak by sme jen to zalazali alebo by nemohla ist tak by to brala ako trest. U nas nefunguje starsi surodenec ako pestunka s povinnostou strazit na povel
@hankab ano v jednom priapde sa napr snazil najst za seba nahrdu stylom - odveziem deti k babke aj ked je proti a nebudem sa jej pytat, pritom sam hovori ze ked nema zaujem nebude jen ich nutit len teda vtedy mu to zase vyhovovalo presne naopak
@eliska13 to byvalo, uz nechodi tak rano ale principialne ano - robi si co chce, kedy chce a ked sa to nahodou prekryva s mojimi planmi tak ani za nic neostane doma
@reddflowerlife ano x krat pri kazdej takejto situacii, jeho dopoved je ze ved on “nejako” vyriesil situaciu tak preco by mal ostavat. Ked meskal domov a ja som mala dohodnuty vecer s babami, tak povedal sice prepac ze ved pojdem nabuduce, ale mne to bolo uz na nic ked som vted uz nikam nesla

@klip0 On nič svoje nezruší, lebo nič svoje nemá. Autorka má na rok dopredu vybookované dva dni v týždni, manžel nemá vybookované nič, lebo môže ísť v prípade potreby cvičiť inokedy, takže od neho sa to neberie, ako obeť. A keď náhodou manželovi vyjde nejaká jeho akcia na "autorkin deň", tak je sebec a musí to okamžite zrušiť, hoci je XY možných riešení, ako sa dá, aby každý zrealizoval svoje plány. Ale nie, nič z toho sa robiť nebude, lebo proste on je povinný každý utorok a nedeľu bez výnimky "byť v službe", nech sa deje, čo chce. Otrasné!!!