icon

Kto stráži vaše deti počas voľnočasových akcií?

10. jún 2024

Ako to riesite u vas ked v jeden den obaja rodicia mozu ist na nejaku akciu? Nie pracovnu, ani lekar a pod proste nic co je podstatne a dolezite, ide cisto o nejaku volno casovu aktivitu. Jedno dieta ma 4 roky a raz ho strazila suseda ked som musela ist na pohotovost (poobedie par hodin) inak nikdy nikto. Babky nemaju zaujem o vnucata, dedo pride ak treba ale tiez ho nechcem zneuzivat aby k nam prisiel vecer strazit na cca 1 hodinu ale s cestou to ma tak 2, pre jedno dieta este na kruzok ist a hlavne ked ani ja ani manzel nemame ziadnu dolezitu akciu. Ja mam svoju pravidelne v dany den a manzel ma teraz moznost niekam ist (nepodstatne kam). Moj nazor je taky ze ten co pride s aktivitou ako druhy ma danu akciu odmietnut a jednoducho ostat s detmi. Moj manzel by zavolal asi hocikoho len aby mohol ist aj on. Tato situacia nie je u nas prvy krat a vzdy to konci tak ze ja svoju zrusim a ostavam doma.

Strana
z15
autor
15. jún 2024

@reddflowerlife ako on sa detom venuje, aj navari alebo nema problem upratat atd len pokial ide o jeho plany tak to je problem ich zrusit, zmenit alebo proste prisposobit sa situacii koli detom. Za posledne dni toho bolo vela naraz - najprv divadlo a hned na to chore dieta a dva krat odpoved volaj deda … mne to proste z jeho strany pride ako prenasanie zodpovednosti na ineho ked ho to ma obmedzit, ale podla mna sa v prvom rade ma rodic snazit a spravit vsetko preto aby bolo o dieta postarane a az potom ziadat o pomoc druhych

reddflowerlife
15. jún 2024

ano presne tak. Nehces mu za to viac pohrozit ?

autor
16. jún 2024

@reddflowerlife uz som mu povedala ze si bude aj on brat ocr/pecka ale neviem ci pochopil ze to myslim vazne

petrao2
26. apr 2025

Ahoj autorka
Posunuli ste sa niekam za ten cas?
Zmenilo sa nieco?

autor
26. apr 2025
@petrao2

Ahoj autorka
Posunuli ste sa niekam za ten cas?
Zmenilo sa nieco?

@petrao2 v prvom rade mladsie dieta je menej casto chorlave takze uz nemusime riesit kazdy mesiac co s nim. Minule manzel sice dosiel domov, ale aby mohol pracovat pustil tv, pricom odomna ocakava ze tv bude pustena iba v nutnom pripade - ked mam meeting a naozaj potrebujem klud. Vtedy pochopil ze aj obycajne napisanie mailu s dietom nie je take jednoduche … po tomto som mu uz oznamila ze koncim s tymto, najblissie si beriem ocr, o plat sice nepridem ale rocne bonusy to moze ovplyvnit - tak sa aj stalo, minuly mesiac som prvy krat v zivote cerpala ocr. Manzel to pochopil az ked som naozaj ostala doma a nezapla rano comp, to ho nastartovalo a sam dobrovolne ohlasil ze on si na posledne 2 dni brania atb berie pecko a este aj musel 1x v zivote ist na kontrolu k dr. Opat chodi pravidlene do posilky ale uz v normalnejsom case, kedy nas rano o 5 nebudi. Divadlo s kolegami si zase dohodol na den kedy mavam ja pravidlene cvicenie - odpoved bola on zabudol, lebo to je problem si zapamatat utorok a nedelu… ale ako satisfakciu mi ponukol ze mozem ist ja (vsetkych kolegov poznam). Na druhej strane pri inej prilezitosti ochotne suhlasil s navratom z predlzeneho vikednu aby som stihala. A aby nejake rypalky neutocili, ze iba on sa prisposobuje mne, tak teraz bol stvrtok vecer von, dnes doobeda pomahal kamosovi a vecer isiel pozerat sport, zajtra bude tiez cely den mimo…. Za mna ale urcite posun k lepsiemu

petrao2
27. apr 2025

Tak aspon konecne pochopil
Z diskusie je jasne ze ma pre seba casu az az
Ale nech ma lenze treba spravit aj kompromis a nenechat vsetko na tebe
Nie si sama rodic ste 2 a malo by to fungovat na oboch stranach
Mas moj obdiv ze to tak zvladas

Strana
z15