icon

Kto stráži vaše deti počas voľnočasových akcií?

10. jún 2024

Ako to riesite u vas ked v jeden den obaja rodicia mozu ist na nejaku akciu? Nie pracovnu, ani lekar a pod proste nic co je podstatne a dolezite, ide cisto o nejaku volno casovu aktivitu. Jedno dieta ma 4 roky a raz ho strazila suseda ked som musela ist na pohotovost (poobedie par hodin) inak nikdy nikto. Babky nemaju zaujem o vnucata, dedo pride ak treba ale tiez ho nechcem zneuzivat aby k nam prisiel vecer strazit na cca 1 hodinu ale s cestou to ma tak 2, pre jedno dieta este na kruzok ist a hlavne ked ani ja ani manzel nemame ziadnu dolezitu akciu. Ja mam svoju pravidelne v dany den a manzel ma teraz moznost niekam ist (nepodstatne kam). Moj nazor je taky ze ten co pride s aktivitou ako druhy ma danu akciu odmietnut a jednoducho ostat s detmi. Moj manzel by zavolal asi hocikoho len aby mohol ist aj on. Tato situacia nie je u nas prvy krat a vzdy to konci tak ze ja svoju zrusim a ostavam doma.

autor
10. jún 2024

@klip0 ja som uz pisala ze som rusila napr aj avoj teambulding o ktorom vwdel dopredu, teraz to je pravidlene cvicenie ale boli to aj ine aktovity ktore som mala dohodnute dopredu a vedel o nich

h2
10. jún 2024

@klip0 Autorka nemá tréningy, tie má dcéra. Autorka má skupinové cvičenie. 😁

mirkam3
10. jún 2024

Autorka pozri, dostala si tu za pár hodín 7 strán návrhov riešení. Bud si vyberieš to, co je pre teba najprijateľnejšie, alebo tvoj muž pôjde do divadla (sama hovoríš, že on program nezvykne rušiť), dieťa pôjde na krúžok, všetci budú spokojní, iba ty ostaneš naštvaná doma… je to len na tebe, my, ktorym doma funguje kompromis asi trošku lepšie, sme chceli pomôcť.

h2
10. jún 2024

Z akého dôvodu si rušila teambuilding? Čo také mal vtedy manžel?

autor
10. jún 2024

@elanor … o deti by bolo postarane na ukor mojho otca korry jednoducho nevie povedat nie a manzel si je toho dobre vedomi, preto mi to tak vadi. Keby islo o krizovu situaciu nemam s tym problem, keby bol niekto iny po ruke na straze nemam problem, tak ako to bolo pred rokmi ked sme mali len jedno dieta a mohli si vyberat kto postrazi. Teraz uz nikoho ttakeho na strazenie nemame,

dm1
10. jún 2024

ale ved kto ti kazal zrusit tvoj teambuilding? mohla si ist a prisiel by dedko a na trening by zaviezol iny rodic

maxalla
10. jún 2024

Uplne by stacilo najst si opatrovatelku.

sisaka
10. jún 2024

Ježiši Kristeeeeee, toto sa fakt nedá, normalne nechapem, ako moze niekto si takto hučať svoje, ani vpravo, ani vlavo, len čo oni si zaumienili a koniec.
Všetky možné riešenia navrhnuté, ale nič sa nedá zrealizovať. Pritom je to vynimočná situacia, ktora sa stava 2 x!!!!! Do roka 🤦‍♀️

Dedko to v pohode prežije, je ochotný, problem vyriešeny.
Nechcem zatažovať dedka - poviem rodine s ktorou sa striedam pri vyzdvyhovaní z treningov, že tento piatok nemožem, nech idú zase oni a ja pojdem 2x za sebou nabuduce, očividne je niekto u nich doma, keď tam dieťa dovedú.
V najhoršom požiadam inych rodičov, dieťa može ostať u nich, neskor vyzdvyhnem.
Dieťa nepojde 1x na trening, lebo sa inak nedá.
Nepojdem raz cvičiť, lebo len ja sa viem o deti postarať….

Inak toto nie je prvá tema, kde ludia ziju v absolutnom vakuu, nemaju ziadne vztahy s nikym.
U nas keď
Takato situacia sem tam nastane, vzdy najdeme ochotneho rodiča, čo odvezie z treningu cinna trening, robia aj iny rodičia bežne, ked bol maly ostal u kamarata, alebo sa nam postarali nejaky kamarati… fakt nechapem, ako ludia ziju

dm1
10. jún 2024

preboha ved mate dedka. Preco z neho robis nesvojpravneho? Ved pises ze rad travi s vnucatami cas len zatial nebol s nimi sam. Preco nemoze byt par krat do roka s nimi sam? v zivote by ma nenapadlo mysliet si ze tym obtazujem sak je to ich dedko a ako si pisala je s nimi rad

tamitamitami
10. jún 2024

Tak ostaň doma s deťmi ty, tréning si môžeš vynahradiť iný deň (napríklad v deň keď mal mať tréning on pre zmenu). Ok, možno nie skupinový ale môžeš si zájsť napríklad do fitka.
Ja osobne by som vpohode ostala s deťmi doma (keby viem že sa nám výnimočne takto skrížil program a stráženie ideálne nemáme). Hlavne ak by môj program bol obyčajné cvičenie na ktoré chodím xy krát mesačne.
Nie vždy sa všetko dá naplánovať, teraz má nečakaný, zaujímavý program on. Nabudúce sa môže stať že ho budeš mať ty a zase on vynechá cvičenie.

Napríklad v Poprade je herňa kde strážia deti na 1-2 hodinky (niečo na štýl škôlky), od 3 rokov. Tak možno niečo takéto pozri vo vašom okolí na občasné takéto situácie.

Sesternice, netere, krátkych rodičov nemáte? Deti nemajú dobrého kamaráta kde by mohli hodinu ostať po škôlke/škole?

autor
10. jún 2024

@h2 To je take dolezite co presne mal? Nic povinne ani dolezite, proste si nieco dohodol ked som mala uz programuz ja a starzenie vtedy myslim chcel deti k babke dat ked ona o ne nema sama zaujem …

elanor
10. jún 2024

prosim ta uz netrep. Ake na ukor dedka?? 2x do roka, ako sa tu na 8. stranach ohanas, je podla tena na ukor niekoho???
Okrem toho co uz len ine ma taky dochodca surnejsie 2x do roka, ked jeho vlastna dcera potrebuje "pomoc", na robote??? Za predpokladu, ze je to samostatny, vitalny jedinec, co je z opisu tu uz niekolkokrat zjavne, ze je. Ze nejde o ziadnu choru, z zivota vyflusnutu trosku tesne nad hrobom. Tak preco to z neho robis nemohelneho??
Proste si priznaj sama pred sebou, ze sa chces vlastnemu muzovi pomstit. Nic viac, a nic menej.
Vy mate sakra vacsie a vaznejsie problemy, a strazenie deti to nieje.

autor
10. jún 2024

@tamitamitami on nevynecha, nezmeni, neprisposobi sa, nezrusi … uz chapes?

3petka
10. jún 2024

Tak sme s ak tomu dopracovali. Je to neriešiteľná situácia. Takze ústup a suchaj doma nohami. Bodka. Koniec diskusie.

maxalla
10. jún 2024

A preco by mal, ked to nie je nutne a da sa to vyriesit opatrovanim? To len ty z toho robis dramu a chces silou mocou, aby sa pretlacilo riesenie, pri ktorom bude on nespokojny.

simca06022011
10. jún 2024

nikto nechce ustupit, tak zavolajte dalsiu babku... no a co ze nechodi cely rok? tak zacne
Alebo si zozente niekoho na strazenie z okolia co v taketo pirapdy za par eur pride.
Netreba robit dramy, ked sa to da vyriesit

tamitamitami
10. jún 2024

Ale ty si nešla lebo si zase nebola spokojná s tým kto by deti strážil....Deti by prežili ten jeden večer aj u babky, možno by sa vzťahy zlepšili.

Ale on nemá prečo vynechať, zrušiť, zmeniť keď to nie je vôbec potrebné. Dieťa vám má kto postrážiť 2-3 krát do roka keď nastane takáto situácia, to len ty nechceš lebo pri každom si nájdeš dôvod prečo deti strážiť nemôže.

matullienka
10. jún 2024

A čo by sa bolo stalo keby ich dal k babke? Len za to, že babka k vám nechodí tak ich nemôže raz za čas postrážiť lebo tebe sa to nepáči? Ja mám z tvojich vyjadrení pocit, že nech muž navrhne akékoľvek riešenie všetko je zlé. Jediné správne je zrušiť si program aby mylady bola spokojná

h2
10. jún 2024

Áno, je to dôležité, lebo ak mal aj on niečo, čo nie je možné mať inokedy, tak je to asi iná situácia, než keby išlo o niečo nepodstatné (ako napríklad skupinové cvičenie, ktoré je každý týždeň a kde sa absolútne nič nestane, keď tam raz nepôjde 😁).
Čo by sa deťom stalo, keby ich dal k babke? Možno by si konečne medzi sebou vytvorili nejaký vzťah. Hádam babka nie je psychicky narušená, alebo alkoholička, alebo nesvojprávna, aby sa nevedela postarať o dve vnúčatá.

autor
10. jún 2024

@simca06022011 200km od nas urocte nepride strazit na hodinu

thoughtfulweirdo
10. jún 2024

U nás neruší program nikto, nájdeme stráženie. Nemáme na to starých rodičov, oslovujeme "cudzích". Napríklad túto sobotu som bola v práci, manžel mal logicky deti. On si zmyslel ísť na celodennú akciu, tak si vybavil akýchsi svojich známych na stráženie a bolo po probléme.

tamitamitami
10. jún 2024

On vybaví stráženie, ty si nespokojná a stojíš si za tým že nikto deti strážiť nebude. No tak by babka prišla 200km ostala 2 dni a užila si vnúčatá. Druhý večer by možno rada postrážila zase a vy by ste si ešte vyrazili aj spolu. Zjavne by prišla a postrážila keď to manžel vybavil.

autor
10. jún 2024

@matullienka nie mne ale babke sa to nepaci, jedna je daleko, druha byva v jedno meste, ani jedna nema o vnucata - vsetky kolko maju zaujem a aj ked sme u nich tak k detom sa moc nemaju. Manzel sam povedá nech ai trhnu ze sa vnucovat nebude ale ked mu to vyhovovalo tak ich tam chcel nasilu dat…

simca06022011
10. jún 2024

ked vybavi on strazenie, tebe to moze byt jedno, nech vybavi zariadi

klip0
10. jún 2024

Možno skupinové cvičenie precvicuje platonicka láska autorky 😅😅😅

matullienka
10. jún 2024

Chcel ich dať tak hádam by si to s babkou vydiskutoval, no ty si mu to ani len neumožnila radšej si to zatrhla

autor
10. jún 2024

@tamitamitami tearz tu bola asi po 5 rokoch koli stretavke, manzel pre nu musel ist a doviest spat, o deti ani nezakopla …. Urcite by prisla postrazit a este aj vecer o ne postarat 😂😂😂 tak toto nie jw dobre ani ako vtip, u nas prste neeáne a je si toho vedomi aj manzel, je to jeho matka a vie aka je preto s nou na strazenie/prazniny nerata ani on

autor
10. jún 2024

@matullienka nie nevydiskutoval, som sa ho to presne pytala a proste by jej ich tam odviezol a oznamil ze ich strazi… a za inych okolnosti si na ni tiez rad ponadava ze aky ma nezaujem a ze sa nebude vnucovat, vdety by mu to vyhovovalo tak aj hlavou prosti muru by siel …

h2
10. jún 2024

No tak potom je už len jedno riešenie: Zruš svoje cvičenie a zostaň doma, aby boli všetci okrem teba spokojní. Ty budeš v konečnom dôsledku spokojná tiež, lebo budeš môcť byť ukrivdená a urazená a budeš mať dôvod manželovi vyhadzovať na oči, aký je sebec a deťom, že si sa pre nich obetovala. A prežijete spolu "krásny" život. 🙄

lujza123
10. jún 2024

S tebou musí byt radosť žiť 🤦‍♀️, všetko len tak ako to máš naplánované ty a ani za svet inak …