icon

Kto stráži vaše deti počas voľnočasových akcií?

10. jún 2024

Ako to riesite u vas ked v jeden den obaja rodicia mozu ist na nejaku akciu? Nie pracovnu, ani lekar a pod proste nic co je podstatne a dolezite, ide cisto o nejaku volno casovu aktivitu. Jedno dieta ma 4 roky a raz ho strazila suseda ked som musela ist na pohotovost (poobedie par hodin) inak nikdy nikto. Babky nemaju zaujem o vnucata, dedo pride ak treba ale tiez ho nechcem zneuzivat aby k nam prisiel vecer strazit na cca 1 hodinu ale s cestou to ma tak 2, pre jedno dieta este na kruzok ist a hlavne ked ani ja ani manzel nemame ziadnu dolezitu akciu. Ja mam svoju pravidelne v dany den a manzel ma teraz moznost niekam ist (nepodstatne kam). Moj nazor je taky ze ten co pride s aktivitou ako druhy ma danu akciu odmietnut a jednoducho ostat s detmi. Moj manzel by zavolal asi hocikoho len aby mohol ist aj on. Tato situacia nie je u nas prvy krat a vzdy to konci tak ze ja svoju zrusim a ostavam doma.

autor
10. jún 2024

@lujza123 akurat ze ja som ta co sa prisposobuje manzelovi … on si nikdy program koli detom nerusil, hladal riesenia opatrovania s ktorymi by za inych okolnosti ani on sam nesuhlasil ale ked mu vyhovuje tak je dobre vsetko. Napr sam nechcel aby doeta islo sama domov o 19, teraz ztazu moze … dovody preco to sam nechcel sa zrazu vyparili ale o tyzden zase budu a na trenning pojde tak ako vzdy…

janage
10. jún 2024

Ešte raz a pomaly.
Nechala si aspoň jediný raz rozhodnúť o riešení muža a zrealizovať ho?
Stalo sa niečo deťom?
Mne veľmi pomohlo, keď som sa prestala obetovavat, nechala muža ako otca deti rozhodnúť a znášať dôsledky ak by sa niečo stalo.
A vieš čo som zistila? Že nemám patent na rozum a nie to moje musí byť vždy to správne.
To isté zistil on.
Co tak povedať, nepáči sa mi tvoje riešenie, ale budem ho rešpektovať.
Však nech osloví susedu čo pozná z videnia. Taka mu povie nie. Ty si choď na cvičenie a zvyšok nechaj na ňom.
Kedy je divadlo? Ako dlho to vieš?
Obvolam, známych, spýtam sa kolegýň atd a zabezpečím aby sa s deťmi ta osoba 1, 2x stretla a už nebude cudzia.
Bože tebe takého muža čo chodí na sluzobky,tak sa zavries doma a nikde nechodíš alebo sa to naučíš riešiť

tamitamitami
10. jún 2024

Vyriešil by to ? Vyriešil. Deti by to zvládli? Zvládli (aj v jednom aj v druhom prípade).
Tvoj otec sa s deťmi vidí pravidelne, 1-2 hodiny by s nimi dva krát do roka pri pustenej rozprávke a objednanom jedle určite vydržal.
Svokra síce záujem nemá ale ak by si to sňou jej syn vyriešil tak nevidím dôvod aby deti pri nej pár hodín ostať nemohli. Vychovala tvojho muža tak hádam dve už pomerne veľké deti by zvládla postrážiť tú chvíľu.
Ale ok dajme tomu že naozaj je to také strašné ako píšeš. Čo sesternice, tety, krstný rodičia, vaši kamaráti?

Ak nechceš nikoho otravovať tak normálne nájdite opatrovateľku (dnes to robia aj ženy s pedagogickým vzdelaním), pár krát skúsite vo vašej prítomnosti a potom ich môže na pár hodín strážiť aj sama. Alebo pozrite zariadenie kde strážia deti aj v poobedných hodinách (ak zvládnu škôlku/školu zvládnu aj toto).

dm1
10. jún 2024

a nechcel nahodou ze v zime ked je tma nech nechodi o 19? ved preboha teraz je este svetlo o 19 :o. akoze o 5 este moze ale o 19 uz nie? ty stale len o babkach pises ako nechcu travit s nimi cas ale ved preboha moze ten dedko s nimi rad travi cas ako si pisala ale stale ti to nestaci lebo dupes nozickami lebo muz sa neprisposobi. Ved ani nemusi ked moze dedko 3x do roka to poriesit

h2
10. jún 2024

Čiže ty si tá, ktorá sa prispôsobuje... 2x do roka!.😅
A čo je na tom, že v situáciách, keď je to potrebné, je manžel ochotný pristúpiť na riešenia, ktoré by sa mu nepozdávali, keby potrebné neboli? Veď to je predsa normálne.
A k tomu chodeniu dcérky samej domov: niečo iné je, ísť sama domov o 19:00 napríklad v novembri, niečo iné v júni.

sense
10. jún 2024

Autorka začínam mať pocit ze u vás v manželstve sú podstatnejšie problémy ako kolízia termínov, inak by sste sa obaja snažili nájsť riešenie ako ísť hlavou proti múru a teda hlavne ty lebo riešenie muža odmietas rovnako ako ktorýkoľvek návrh. Dedo dobrý nie je, suseda dobra nie je, dcéra nemôže jedenkrát vynechať tréning, ale nemôže ist ani sama domov, pritom teraz nie je tma o piatej, ani opatrovateľka by nebol dobrý nápad, lebo nepozná deti...
A nie to nie je o tom ze my sa prispôsobujeme alebo suchame doma nohami, ale nemáme problém prijať iné riesenia a návrhy ako sa to dá namiesto hľadania dôvodu prečo sa to neda

janage
10. jún 2024

Ide niekto vašim smerom z toho treningu? Na zastávku?, na zastávke výstupu by čakal dedko a spolu išli domov.
Tiež jedna možnosť.
Alebo prejsť 2x trasu s manželom. Ja 13 nosím nie preto, že by nevedela, ale v tesnej blízkosti sa zdržiavajú asociali podgurazeni špinavý nepríjemní. Ale kde je bezpečné chodí v pohode na všetky ostatné krúžky sama od 10.

culienka
10. jún 2024

Autorka ja ťa úplne chápem, necítiš sa konfortne keby vám mal prísť strážiť dedko. A tvoj muž, ktorý vlastne tento problém spôsobil tak s tým nemá žiadne starosti a všetky starosti sú na tvojej hlave. Budeš mat starosti o deti o dedka a vôbec si svoje cvičenie neuzijes. Ja som tiež taky typ. 🤣. Riešenie tu neexistuje , manzel neustupi tak sú len dve možnosti ze oželieš cvičenie alebo zavoláš deda a s nervami pôjdeš cvičiť. Poznám takých chlapov co by proste nešli, ale tvoj evidentne taky nebude 😞

autor
10. jún 2024

@janage divadlo je zajtra, dnes mi to oznamil - otazne odkedy to vie a ci nezabudol, strazenie zacal riesit dnes rano. Keby islo o susedu nech ai riesi, tu ide o mojho otca ktoreho nechcem zneuzivat, on povie ano aj ked sa mu nechce a toto fakt nie je nic dolezite preco b musel … len preto lebo otec deti sa nechce/nemoze obmedzit

michaelam2
10. jún 2024

boze moj, za tych par hodin co si tu dala prispevok si uz mohla najst aj vhodnu opatrovatelku, ktora by vam mohla deti strazit aj do buducna ...alebo ako ti to bolo milionkrat napisane, nechat to proste na muza a on to vyriesi

prasiatko30
10. jún 2024

Chodili strazit aj netere, aj babysiterku sme mali obcas, ale zakazdym sme ponukali aj odvoz - cize dosli sme domov aj nad ranom a jeden z nas vytiahol znovu auto a odviezol dobru dusu, co nam prisla strazit, domov

h2
10. jún 2024

Len preto, že RODIČIA detí sa nechcú/nemôžu obmedziť, si chcela napísať. Či obmedzovať sa má len tvoj muž?

autor
10. jún 2024

@tamitamitami manzel si to snou nema ako vyriesit resp nechce, sam vidi ze to nie je babka na strazenie. Sme jej zo srandy povedali ze jej posleme 10 rocne dieta na prazniny a ona s hrozou ze a co by tam ona s nou robila?? Pritom je mobilna, soferuje, vytety atd … tuto cesta nevedie…
Strazenie zo dna na den ako v tomto pripade nenajdem, manzel aj tak cudziu osobu do bytu nechce - to sme riesili v inom lontexte, resp vtedy tak povedal, mozno teraz ak by to pre neho znamenalo ze moze ist a o deti bude postarane by kyvol aj na tuto moznost

fairyy
10. jún 2024

tato tvoja veta je naj - "Mama by mala x vyhovoriek a nedosla by aj tak."
ty budes po mame 😀

autor
10. jún 2024

@h2 2 krat do roka ja rusim svoje lebo manzel si vymysli nieco, ale viackrat v roku si ja si nic nedohadujem ked ma manzel uz nieco zajednane a viem o tom

h2
10. jún 2024

Ja sa fakt sama sebe čudujem, že to tu čítam a že sem píšem. Nič zbytočnejšie som ešte v živote neurobila, než je písanie príspevkov do tejto diskusie a dúfanie, že autorka si z toho niečo vezme, niečo si uvedomí. Ach, škoda slov, idem radšej hrach na stenu hádzať, z toho bude väčší osoh, než tu klávesnicu drať. 🙄

tamitamitami
10. jún 2024

Tak keď to nejde ostaň doma, aj keď podľa mňa máš extrémne veľa možností ako by to šlo.

autor
10. jún 2024

@dm1 nie nie je to koli tme, manzel bol na trenningu aj ored tyzdnom, aj pred mesiacom a tiez uz bolo svetlo …

h2
10. jún 2024

Cvičenie máš raz za týždeň? Takže 52x do roka? Keď odrátame tie 2 razy do roka, čo tvoj manžel bezohľadne rebeluje a dohodne si niečo, čomu sa musíš (nemusíš) prispôsobiť, tak tvoj manžel si 50x v roku nič nedohaduje, aby si mohla ísť na svoje cvičenie.
A tým už naozaj končím, len toto mi ešte nedalo po tvojom príspevku, ako sa strašne prispôsobuješ.

autor
10. jún 2024

@janage ano presne preto o 19 nechodi sama domov z trenningu, cestu pozna to nie je problem ale bezpecnost nezmenim

ibrunova
10. jún 2024

Ale je rozdiel, že je divadlo, kde sa dohodnú z roboty a iné by bolo, že ide len tak s kamošmi do krčmy, kam môže ísť aj inokedy. Ak by to samozrejme zapadalo do tvojho kalendára 🙂

autor
10. jún 2024

@prasiatko30 my nemame neterky, ukov ani tety po ruke, av nasom meste byva len babka a dedo

autor
10. jún 2024

@ibrunova na pivo chodi pravidlene, viem kedy a vtedy ai nic neplanujem - ake jwdnoduche

janage
10. jún 2024

Tak zabezpec len po zastávku a zo zastávky, pripadne tento doprovod môže urobiť naozaj hocikto aj z videnia čo sa poznáte. A neverím, že ani jedno ďalšie dieťa nejde tým smerom. A keby aj požiadať ktoréhokoľvek rodiča alebo poprosiť tréner či by neodprevadil po zastávku. Nám v núdzi už aj učiteľ ZUS viezol dieťa na koncert😉
Trvám na tom, že ak sa chce, dá sa.

kleopatra114
10. jún 2024

@h2 Že ? Ja som tiež kadejaka , ale tuto diskusiu musím ukazat muzovi , nech má pekne krásne nosi na rukach 😂🫣

prasiatko30
10. jún 2024

U nas netere tiez nemohli vzdy a na 100% mali sme aj babysiterku ktorej sa platilo a hovorim samozrejmost je toho cloveka zaviest naspat do svojho bydliska - to je reakcia na to, ze dedko to ma hodinu cesty - zvycajne sme toho cloveka naspat odvazali aby nemusel ist sam v noci

autor
10. jún 2024

@h2 cvicenie mam 2x tyzdenne + mam ine aktivity/stretnutia/akcie na krore nejdem lebo viem ze manzel uz nieco ma. Nie je to pravidelne ale stava sa a viem sa proste obmwdzit a prisposobit potrebam rodiny, nidky zo mna neubudlo, z mnazela by asi ano

autor
10. jún 2024

@janage nechodi autobusom ale pesi a tym istym smerom ide estw jedno dieta lkotreho rodiacia zrovna v tento den nemozu, inak sa striedame

autor
10. jún 2024

@h2 neviem co nechces pochopit alebo si necitala co pisem - manzel sa nikdy neobmedzil, nezrusil nieco kam chcel ist, uz sa stalo aj ze sa zdrzal a ja som nestihla svoje

janage
10. jún 2024

Manžel je proste inak nastavený, nie je na tom nič zlé.
Práve naopak mužský pohľad na problém dáva deťom viac slobody.
Polož si otázku ako inak sa to dá urobiť, aby sme netušili aktivity? A nie: ako prinútiť manžela, aby strážil deti, nech sa zas nemusím ja obetovať?
A zas sme pri tom, nerus stretnutia, na ktorých ti záleží hlavne ak sú občas ako vravíš a hľadaj riešenia.
Tak si platte slečnu 2x do týždňa počas tvojho cvičenia a tak bude k dispozícii vždy v čase keď cvičíš a občas príde aj vtedy, keď budeš potrebovať ísť na stretnutie.
Dieťa je schopné ísť busom?
Zvládne nastúpiť a vystúpi ak bude zabezpečený dozor z tréningu na zastávku a zo zastávky domov?