icon

Kúpanie bábätka

15. júl 2023

Dievcata som taká pohoršená. To že moja budúca svokra verí na každú somarinu kto čo povie to neriešim ale chystáme sa pokrstiť naše dieťatko a ona mi povie že v deň krstu sa nesmie babatko kupat 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ počuli ste o tom? Ako ste to mali vy? KUPALI ste v deň krstu?

nevenka
15. júl 2023

Toto je zase co za vymysel? V pohode okupat. My sme nekupali, kupame kazdy druhy den, teda vtedy sme tak kupali, teraz v lete kazdy den.
Ale...Ja som bola krstena ako dospela a normalne som sa sprchovala 😅🤣.

jaaty
15. júl 2023

Pre jej pokoj a radosť z krstu by som jej povedala OK. A po jej odchode si urobila tak, ako chcem ja. To však už ona vedieť nemusí.

anavixy
15. júl 2023

Ano, pocula som o tom, ze sa to hovori, ale myslim, ze len v nejakej takejto podobnej diskusii (nejde o to ze sa kupe ale o zmytie oleja z cela a hrudnika, co ale neviem aky je rozdiel ci sa zmyje o 12 hodin alebo o 36 😂).. mne farar nic take nehovoril 😄 kazdopadne nechapem co je take poburujuce na tom, keby sa to dieta v ten den neokupalo (malickr babatko by sa ani kazdy den kupat nemalo, ale ok, kazdy si robi ako mu to vyhovuje) a zaroven ci je take tazke svokre povedat ze sa nekupalo (teda pokial nebyvate spolu) 🤷🏻‍♀️

ptvw
15. júl 2023

@anavixy no to by jej zas už klamala v deň krstu 🤷‍♀️

anavixy
15. júl 2023

@ptvw to je pravda 🫣🙊

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
januska12323
15. júl 2023

Je úplne jedno kedy sa okúpe, krst tým nijak nezmyje.

zooeynka
15. júl 2023

Ved svokre odpovedz ze "vidite mamicka to som netusila, dobre ze ste mi to povedala, dakujem". A doma si dieta okup ako obvykle. Ziadne klamanie v tom nie je :D

stanulienkat
15. júl 2023

Mne sa páči, ako takzvané veriace veria na rôzne povery a cary. Hádam viac ako ateisti. Určite je za tým neumyvanim skrytá nejaká tajomná zlá povera.😬

maryetta
15. júl 2023

Ved sa opytaj knaza hned po krste. Najlepsie pred svokrou 😉
Veru ja som okupala den pred. V den krstu som nekupala. Resp nekupala som deti kazdy den.

nika11103
15. júl 2023

Naozaj tá toto pohoršuje ? Či len pre to že to povedala svokra ? Staršie veriace o tomto hovoria často . Mne to tiež tá moja povedala . Ale ja som krstila v januári takze som aj tak dcérku kúpala každý druhý deň tak som ju okupala a v deň krstu nie . Mne to vôbec nevadí . Oni to myslia úprimne . Samozrejme ak by som krstila dnes tak malu okupem lebo je horko a potí sa . Ale určite by som z toho žiadnu vedu nerobila .

beata_k
15. júl 2023

V takej horucave neokupat babatko? 😔 Ved aj jemu je horuco.

linda117
15. júl 2023

Fúha, o tom som este nepocula 🙂 my sme kupali🙂 nech si kazdy veri comu chce, kludne aj ze cierna macka nosi smolu atd, ale nepacilo by sa mi keby ma niekto nutil, aby som tomu verila aj ja. Takze svokre by som povedala ze zaujimave, ale ze ty na povery nie si 🙂

babulkomale
15. júl 2023

Povedz jej, ze krestanstvo a povery sa navzajom vylucuju.

stanulienkat
15. júl 2023

@nika11103 keď staršie veriace často o tom hovoria, tak potom nie sú také veriace, pretože by vedeli, že takéto veci sa navzájom vylučujú a je to hriech. Starí ľudia nemajú vždy pravdu, len vekom casto blbnú.

hipuska
15. júl 2023

To.ta fakt tak pohoršilo? Prosím ťa, nebuď taká precitlivela. Veď sa na tom.zasmej a urob si po svojom

svetlonos
15. júl 2023

Svokre jasne oznam, ze ona svoje uz odchovala, tak nech laskavo necha vychovu a vsetko okolo deti na vas!
Inak obmedzite kontakt ori tolkych blbych reciach a presvedceniach.

diewcatqoo
15. júl 2023

Nekupala som v den krstu - nechcelo sa mi. Bola som taka unavena, ze som zaspala snad rychlejsie nez dieta. V tomto veku sme nekupali kazdy den kvoli ekzemu. Dieta to normalnw prezilo, nie je z neho ziadna spindira. To, ze sa dieta po krste nema kupat, som v zivote nepocula.
A prosim ta, ak ta pohorsila takato kravina, tak skus na sebe trosku popracovat. Ak sa svokra takto do vsetkeho stara, tak toto s kupanim je fakt nic oproti tomu, co ta s nou este caka, ak nebudete asertivni.

zuzanaete
15. júl 2023

O tomto som nepocula. Ale teda vygooglila som k tomu zaujimave informacie. Kedysi to podla tohto clanku bola cela veda a zjavne sa u starsich generacii zachovala uz len informacia, ze v den krstu nekupat. https://sk.koshachek.com/articles/prvy-kupe-die...

taktotedanie
15. júl 2023

Nekupala

evickuska
16. júl 2023

Mali sme krst dnes a okupkala som ho rano pred a o tomto som nikdy nepocula 😁