icon

Kúpanie chlapcov

Včera o 18:26

Ahojte, asi pre niekoho blbá otázka, ale predsa. Ako umývate novorodencom penis? Stiahnuť predkožku a len vodou? Alebo treba aj niečím vyumyvat? Aby sa tam nehromadil bordel a nezapalilo sa to. V pôrodnici mi to neukázali a v rodine s malými chlapcami nemáme skúsenosti.

selest
Včera o 18:30

Predkozku nestahujem ani 5r nie este novorodencovi. Ked dosiahol vek ze si pri kupani vedel stiahnut pokial to ide tak si stahuje, ale sam aby sme ho nezranili a nenarobili zbytocne problemy.

anonym_ef01a1
Včera o 18:31

@anonym_autor zadala som tvoju otázku do netu a odpoveď

Pri umývaní novorodenca chlapca postupujte od hlavy k pätám, jemne čistite záhyby (krk, podpazušie, semenníky), používajte vlažnú vodu (37°C) a detské mydlo len občas, hlavne na zapareniny. Kľúčové je, že predkožku v novorodeneckom veku NIKDY nasilu nesťahujte, len jemne umyte oblasť okolo a pod ňou (aj pod semenníkmi) čistou vodou po každej stolici. Dôkladne osušte hlavne záhyby a dbajte na zahojený pupok, ktorý nesmie byť ponorený vo vode, kým sa nezahojí.
Príprava a priebeh kúpeľa
Teplota vody: 37°C (otestujte lakťom).
Frekvencia: 2-3x do týždňa stačí, denne čistite tvár, ruky, záhyby a genitálie vlhkou handričkou.
Postup: Vždy bezpečne držte bábätko (jednou rukou podopierajte hlavu), umývajte od hlavy dole.
Záhyby: Dôkladne umyte krk, podpazušie, záhyby pod kolenami a okolo semenníkov.
Pupok: Neponárať do vody, kým sa nezahojí (čistiť a dezinfikovať denne).
Intímna hygiena chlapca
Predkožka: Nesťahujte! Uvoľňuje sa postupne. Jemne očistite penis aj miešok čistou vodou po každej stolici.
Opláchnutie: Po umytí genitálií opláchnite čistou vodou a dôkladne osušte, aby nevznikli zapareniny.
Mydlo: Používajte len detské, nedráždivé mydlo, a to len občas, najmä pri zapareninách.
Po kúpeli
Osušenie: Jemne osušte uterákom, hlavne v záhyboch.
Hydratácia: Naneste tenkú vrstvu detského oleja or telového mlieka, aby sa pokožka nevysušila.
Nechty: V prípade potreby ostrihajte nožnicami so zaoblenou špičkou.

autor
Včera o 18:32

Lebo keď som mu to teraz tak jemne stiahla, mal to tak také biele

petamich
Včera o 18:34

Co pediater to nazor, co to som si nastudovala aj sama a priklanam sa k nestahovat, rovnako ako nas pediater, ma 4.5 a nestahujeme. Od narodenia len jemne cistime a akoby "posuchame". Viac zloby mozes narobit stahovanim.

Skus si precitat nejake clanky, je toho dost dostupneho. Nepotrebujes mat pred tym desat deti chlapcov.

anonym_ef01a1
Včera o 18:34
@anonym_autor

Lebo keď som mu to teraz tak jemne stiahla, mal to tak také biele

@anonym_autor a čo mu to sťahuješ ak sa to nema??

doriiis
Včera o 18:36

Chlapca umyvas rovnako ako dievča. Predkozky sa vôbec nedotýkaj. Určite nesťahuj.

anonym_93ecc0
Včera o 18:55

Iba umyť a nesťahovať vôbec

anonym_28fbc0
Včera o 19:25

Nič som nikdy nesťahovala. Chlapec podrastie, ponaťahuje si sám a vybavené.

pralinka25
Včera o 19:37

nestahovat. mozes narobit trhlinky a v buducnosti moze byt problem. ja som nechala nech si to robi sam ked bol vacsi pokial ide a neboli. od 3-4 rokov to zvlada

anonym_d07401
Včera o 19:45

pod vodou sme mu ju občas stiahli velmi jemne ako to šlo a pustilo
nič nasilu

kitycat
Včera o 20:03

Do 2,5 roka som umyvala len tak ze som medzi prstami. Ja som len tak ponatahovala tu kozicku, nie stahovala

kiki68
Dnes o 06:43

Nie, vobec. Mozes vo vode iba tak jemne umyt to nadobicko, ale nic nestahovat.